Συνδεθείτε μαζί μας

BASKETLEAGUE

Πρεμιέρα στα playoffs της Basket League

Ολυμπιακός και Άρης κοντράρονται απόψε (19:15) στο ΣΕΦ

Η post season του ελληνικού πρωταθλήματος κάνει απόψε στις 19:15  την πρεμιέρα της, με τον πρωτοπόρο της κανονικής διάρκειας Ολυμπιακό να υποδέχεται στο ΣΕΦ τον 8ο της βαθμολογίας Άρη.

Μία εβδομάδα μετά την εξασφάλιση της πρωτιάς στην regular season της Ευρωλίγκας και το… σφράγισμα της συνάντησής τους με τη Φενέρμπαχτσε για την πρόκριση στο Final-4 , οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τους Θεσσαλονικείς με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ολοκλήρωσε αήττητη και με αψεγάδιαστο ρεκόρ 22-0 την πορεία της στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, αφού πέρασε νικηφόρα και από την έδρα της ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική. Μπαίνει στα playoffs με το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας για 15η φορά στην ιστορία της, έχοντας φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τίτλου στις 8 από αυτές. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνει ο Αϊζάια Κάναν, ο οποίος επιλέχθηκε να είναι ο ξένος που θα μείνει εκτός από τα playoffs, χωρίς ο Μπαρτζώκας να έχει να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Από την άλλη, ο Άρης ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με ρεκόρ 11-11, ίδιο με αυτό του Κολοσσού Ρόδου, αλλά μένοντας στην 8η θέση αφού υστερούσε στην ισοβαθμία. Οι «κιτρινόμαυροι» εξασφάλισαν την παρουσία τους στα playoffs για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Πανηγύρισαν τρεις νίκες στα 11 παιχνίδια που έδωσαν μακριά από την έδρα τους, ενώ ταξίδεψαν στον Πειραιά «λαβωμένοι», αφού ο Γιάννης Καστρίτης θα έχει μόνο επτά απολύτως έτοιμους παίκτες στη διάθεσή του. Χόρκλερ, Χάγκινς, Σανόγκο, Χρηστίδης, Σχίζας και Χαβαλές αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και δεν πήραν μέρος στην προπόνηση της Τετάρτης (19/4).

Ο Ολυμπιακός νίκησε και στις δύο συναντήσεις των δύο ομάδων για τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, με 83-68 στη Θεσσαλονίκη και με 89-75 στο ΣΕΦ. Παράλληλα πήρε την πρόκριση και στο συναπάντημα των δύο ομάδων στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, επικρατώντας με 82-51 στο Final-8 της διοργάνωσης.

Διαιτητές της αποψινής αναμέτρησης θα είναι οι Συμεωνίδης, Καρπάνος και Τηγάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το BASKETLEAGUE