Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To masterchef στα ύψη της τηλεθέασης

Ποιοί θα είναι τελικά οι τρεις διαγωνιζόμενοι προς αποχώρηση

Απρόσμενες εξελίξεις και φοβερές ανατροπές, έντονες αντιδράσεις και δοκιμασίες που έφτασαν τον ανταγωνισμό στα άκρα είναι μόνο μερικά από τα highlights της εβδομάδας που οδήγησε στην τελική 13άδα του αγαπημένου διαγωνισμού μαγειρικής

Μετά το ευχάριστο διάλειμμα και τις στιγμές χαλάρωσης που πέρασαν οι παίκτες στο Master Class της Κυριακής, όπου ο καλεσμένος σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης μοιράστικε μαζί τους όλα τα μυστικά και τις τεχνικές της υψηλής γαστρονομίας φτιάχνοντας ένα εμπνευσμένο πιάτο-έργο τέχνης, γεμάτο χρώματα, γεύσεις και φινετσάτες λεπτομέρειες, οι παίκτες του φετινού MasteChef ρίχτηκαν και πάλι στη μάχη του διαγωνισμού με περισσότερη όρεξη.

Αποχωρήσεις με συγκίνηση και εκδικητικές τάσεις

Η απρόσμενη και άκρως επεισοδιακή αποχώρηση του Αλέξανδρου Συνοδινού, μετά από τη μαγειρική του μάχη με τη Μαρίνα και τη Λία, σχολιάστηκε έντονα από όλους τους παίκτες καθώς τον θεωρούσαν φαβορί, παράλληλα όμως είχε δημιουργήσει συμπάθειες αλλά και αντιπάθειες. Η αποχώρηση του Αντώνη Μητρόπουλου έφερε δάκρυα στα μάτια των φίλων του, Ιωάννη, Διονύση και Giovanni:

MasterChef Greece 2021 (Επ. 44) - Η αποχώρηση του Αντώνη και οι αντιδράσεις.

Τον χρόνο που ήταν το μοναδικό πλεονέκτημα για το Mystery Box εκμεταλλεύτηκε ο νικητής Ιωάννης και «πήρε το αίμα του πίσω». Μοίρασε το μειονέκτημα του ενός λεπτού στην αποθήκη τροφίμων και της μισής ώρας χρόνου μαγειρικής στη Μαρίνα και στην Κωνσταντίνα ενώ ταυτόχρονα «έσωσε» τη Μαρία αφού την εξαίρεσαι από την επόμενη δοκιμασία και την έστειλε απευθείας στους 13.

Η αμφισβητούμενη νίκη και η απόλυτη ανατροπή της ομαδικής
Το τεστ δημιουργικότητας με θέμα το brunch δυσκόλεψε τους παίκτες, καθώς αρκετοί ετοίμασαν δημιουργικά πιάτα που ήταν όμως εκτός θέματος. Η νίκη του «Τζαμάλ» (Παναγιώτη) προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς αρκετοί συμπαίκτες του διαφώνησαν με την επιλογή των κριτών θεωρώντας ότι και το δικό του πιάτο δεν ήταν κατάλληλο για να σερβιριστεί σε ένα brunch μενού. Παρόλα αυτά ο Παναγιώτης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα πλεονεκτήματα που του δόθηκαν, μετά τη νίκη του, την οποία πανηγύρισε με διασκεδαστικό τρόπο.

Μόλις μία μέρα μετά, χρησιμοποίησε την κάρτα για να σώσει τον φίλο του τον Παύλο, αν και αρχικά είχε δηλώσει ότι δεν σκόπευε να το κάνει. Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη ο Παύλος, έντονα φορτισμένος συναισθηματικά, αναφέρθηκε στη διαφορετικότητά του λέγοντας χαρακτηριστικά «Μεγάλωσα διαφορετικός». Παράλληλα, επεσήμανε ότι αυτός ήταν ο λόγος που ήθελε να διαγωνιστεί και να αποδείξει στον εαυτό του ότι είναι αρκετά καλός για να παραμείνει. ο Παύλος με αυτές του τις δηλώσεις συγκίνησε χιλιάδες τηλεθεατές και έγινε viral:

MasterChef 5 | Ο Παναγιώτης χρησιμοποίησε την κάρτα ασυλίας - Δείτε για ποιον παίκτη

Στην ομαδική δοκιμασία ήρθε η τεράστια αλλαγή. Η μπλε και η κόκκινη ομάδα διαλύθηκαν, και στη θέση τους δημιουργήθηκαν 4 νέες ομάδες των τριών ατόμων η καθεμία: μπλε, κόκκινοι, πράσινοι και κίτρινοι. Ο Παναγιώτης Τζαμαλής αφού χώρισε τις ομάδες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις με τις επιλογές του, ανέβηκε στον εξώστη για να παρακολουθήσει τη διαδικασία αφού λόγω της νίκης του δεν μαγείρεψε και προκρίθηκε απευθείας στους 12.

Ομαδική πανωλεθρία και θρίλερ για την ασυλία
Σκληρά ήταν τα σχόλια των κριτών για τα περισσότερα από τα πιάτα όλων των ομάδων. Όχι μόνο δεν τους ενθουσίασαν οι προσπάθειες αλλά κάποιες ήταν εντελώς απογοητευτικές. Νικήτρια αναδείχθηκε η πράσινη ομάδα τα μέλη της οποίας απόλαυσαν απόλαυσαν το έπαθλο που ήταν ένα γεύμα με τον Γιάννη Αποστολάκη στο εστιατόριο Alficon Athens. Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες συμμετείχαν σε μονομαχίες όπου πάλεψαν σκληρά για την ασυλία. Αρχικά κέρδισε η κίτρινη ομάδα και πέρασε, ασφαλής πια, στον εξώστη. Απόψε οι μπλε και οι κόκκινοι θα οδηγηθούν σε νέα μάχη μεταξύ τους κι έτσι θα προκύψει η ομάδα που τα μέλη της θα φτιάξουν βαλίτσες και θα είναι υποψήφια για αποχώρηση. Η αποψινή δοκιμασία θα είναι τυφλή γευσιγνωσία και θα εξεληχθεί σε ντέρμπι το οποίο θα καταλήξει σε “ξαφνικό θάνατο”. Το κοινό  για άλλη μία φορά θα  παρακολουθήσει με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις. Ποιοί θα είναι τελικα οι τρεις διαγωνιζόμενοι που θα κληθούν να αντιγράψουν το πιάτο της διακεκριμένης σεφ Κωνσταντίνας Φάκλαρή; Ποίος/ποιά θα αποχωρήσει;

Εως και 41,9% η τηλεθέαση
To MasterChef συνεχίζει τη δυναμική, ανοδική του πορεία κατακτώντας ολοένα και περισσότερο κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την εβδομάδα (22-24/3), με αυξημένο ανταγωνισμό, σημείωσε μέσο όρο 30,5% στο δυναμικό κοινό 18-54 και κάλυψη τρία εκατομμύρια τηλεθεατές. Το χθεσινό επεισόδιο μάλιστα έφτασε μέχρι και το 41,9%.

13_post

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ