Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαλαρώνουν τα μέτρα από σήμερα: Αυτές είναι οι αλλαγές που θα δούμε

Πλησιάζουμε σιγά-σιγά στη κανονικότητα με τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από σήμερα 12/6

 

Χαλαρώνουν τα μέτρα από σήμερα Σάββατο για τις καφετέριες και τα εστιατόρια λόγω της μείωσης του υιικού φορτίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Απο σήμερα 12/6 η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στη 1:30 το βράδυ, ενώ από την 1η Ιουλίου αναμένεται το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει. Επιπλέον, θα επιτρέπεται μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, είτε της μουσικής είτε του ωραρίου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο δηλαδή 15 ημερών, σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

Παράλληλα, επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές, που έχουν δυο ελεύθερες διόδους για να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των πελατών. Η πληρότητα στα θέατρα αυξανεται, από 50%, σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θεατές, σε 70% έως 5.000 θέσεων, 65% όταν είναι έως 15.000 θέσεων. Σε περίπτωση που θέατρο είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα. Την 1η Ιουλίου ανοίγουν τα νυχτερινά κέντρα και στις δεξιώσεις θα μπορούν να παρίστανται έως 300 άτομα.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 6 το πρωί επανεκκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Α.Ε.Ι. Επιπλέον, παναλειτουργούν τα φροντιστήρια με φυσική παρουσία για όλους τους μαθητές, πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων προστασίας και υποχρέωση διεξαγωγής rapid test ή self-test μια φορά την εβδομάδα για όλους τους συμμετέχοντες, και για τους εκπαιδευτικούς δηλαδή και για τους μαθητές. Η επανέναρξη εμποροπανηγύρεων θα επιτρέπεται στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Επίσης, από την Τρίτη 15 Ιουνίου Επαναλειτουργούν οι ερασιτεχνικές σχολές χορού, με την τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ στις λαϊκές αγορές πλέον η απόσταση εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης θα είναι 1 μέτρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ