Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΟΣΜΟΣ

Δεν αποκλείεται η ακύρωση των Ολυμπιακών αγώνων τρείς μέρες πριν την έναρξη

71 κρούσματα συνδέονται με τους Ολυμπιακούς με μολύνσεις να καταγράφονται ακόμα και στο Ολυμπιακό χωριό

Οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 αρνήθηκαν να αποκλείσουν ενδεχόμενη εκ νέου ακύρωση των Ολυμπιακών, μόλις τρεις ημέρες πριν την έναρξή τους, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης για το αν υπάρχει ακόμη ενδεχόμενο ακύρωσης της διοργάνωσης, ο Τοσίρο Μούτο, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, αρνήθηκε να το αποκλείσει: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Οπότε θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες αν υπάρξει έξαρση».

«Έχουμε συμφωνήσει πως βάσει της επιδημιολογικής κατάστασης, θα συγκαλέσουμε ξανά πενταμερή σύσκεψη. Αυτή τη στιγμή, τα κρούσματα κορωνοϊού ενδέχεται να αυξηθούν ή να μειωθούν. Ως εκ τούτου, θα εξετάσουμε τι θα κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση» πρόσθεσε.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται τρεις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και λιγότερο από 24 ώρες πριν την ανεπίσημη «αυλαία» της διοργάνωσης, με τη διεξαγωγή αγώνων γυναικείου ποδοσφαίρου και σόφτμπολ αύριο, Τετάρτη.

Πλέον, 71 κρούσματα συνδέονται με τους Ολυμπιακούς με μολύνσεις να καταγράφονται ακόμα και στο Ολυμπιακό χωριό. Επιπλέον, άλλοι δύο σπόνσορες ανακοίνωσαν πως δεν θα εκπροσωπηθούν στην τελετή έναρξη, υπό το βάρος των αντιδράσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΟΣΜΟΣ