Συνδεθείτε μαζί μας

ΤΕΝΝΙΣ

Έγγραφο «προδίδει» τον Τζόκοβιτς

Το έγγραφο αυτό μπορεί να φανεί αρκετό για την απέλαση του Σέρβου τενίστα.

Ένα συγκεκριμένο έγγραφο στο οποίο ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει δώσει ψευδή στοιχεία κατά την άφιξή του στη Μελβούρνη, είναι αυτό πάνω στο οποίο μπορεί να αποφασίσει ο υπουργός Μετανάστευσης την απέλασή του.

Με την κοινή γνώμη στη χώρα να πιέζει λόγω των αυστηρών μέτρων που επιβάλλονται σε αυτούς για να ταξιδέψουν στην πολιτεία της Βικτόρια, περιμένουν να δουν την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία και για… ψηφοθηρικούς λόγους δείχνει πως σκοπεύει να συνεχίσει το θέμα.

Γι’ αυτό και οι αρχές ξεψαχνίζουν όλα τα έγγραφα του Νο1 τενίστα στον κόσμο και βρήκαν ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να τον «κάψει».

Στην ταξιδιωτική δήλωση που έκανε ο Σέρβος για την είσοδο στη χώρα, στην ερώτηση για το αν τις τελευταίες 14 ημέρες από το ταξίδι του είχε πάει σε άλλη χώρα, φέρεται να τσέκαρε το κουτάκι με το «όχι». Ωστόσο αυτό δεν ισχύει καθώς λίγες ημέρες πριν βρισκόταν στην Ισπανία για προπονήσεις, κάτι που αποδεικνύεται από ποσταρίσματα και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αυτό το ατόπημα θεωρείται σοβαρό στην Αυστραλία καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία, η ποινή για ψευδή στοιχεία φτάνει ως και τους 12 μήνες φυλάκιση.

Βέβαια δεν αναμένεται να επιβληθεί τέτοια ποινή στον Τζόκοβιτς, αλλά αντίθετα, αυτό το παράπτωμα ίσως οδηγήσει στην οριστική του απέλαση και την αναίρεση της δικαστικής του νίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΤΕΝΝΙΣ