Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιφύλαξη για την 4η δόση του εμβολίου στο κοινό

Αναλυτικά η αιτιολόγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο επαναλαμβανόμενος αναμνηστικός εμβολιασμός κατά της Covid-19 δεν είναι βιώσιμη τακτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανακοίνωσε την Τρίτη μια τεχνική συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ, η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέα εμβόλια κατά της Όμικρον.

Τα εμβόλια θα πρέπει να προσφέρουν «ευρεία, ισχυρή και μακροπρόθεσμη» προστασία προκειμένου να μειωθεί η ανάγκη για αναμνηστικές δόσεις, αναφέρει η τεχνική επιτροπή για τα εμβόλια σε ανακοίνωση που εστάλη στους δημοσιογράφους.

«Η σύνθεση των υφιστάμενων εμβολίων Covid-19 ενδέχεται να χρειαστεί τροποποίηση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι συνεχίζουν να προσφέρουν τα επίπεδα προστασίας που συστήνει ο ΠΟΥ έναντι της λοίμωξης και της ασθένειας από παραλλαγές ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων της Όμικρον και των μελλοντικών παραλλαγών» αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων σε Γερμανία και Αυστρία, 80.430 και 18.427 μολύνσεις αντίστοιχα. Παράλληλα, στη Γαλλία αυξάνονται αρκετά οι νοσηλείες, φτάνοντας τις 23.371 -εκ των οποίων οι 3.969 σε ΜΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ