Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΓΑΔΑ: «Δεν χρησιμοποιήθηκαν κρότου-λάμψης»

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ, ο μόνος στόχος των αστυνομικών δυνάμεων στη διαμαρτυρία των πυροσβεστών, ήταν η διάσπαση του πλήθους.

Τους ισχυρισμούς περί χρήσης χειροβομβίδων κρότου-λάμψης στη διαμαρτυρία των πυροσβεστών στην Κηφισίας, αρνείται μέσω ανακοίνωσης της η ΓΑΔΑ.

Αναλυτικά:

«Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ η διοικητική διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ σχετικά με τα επεισόδια της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εθελοντών πυροσβεστών.

«Σε συνέχεια των από 5-11-2021 Ανακοινώσεων, σχετικά με περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια συνάθροισης έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Η διοικητική διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Για απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά, κρότου λάμψης και τόνους νερό από τον «Αίαντα», έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας συμβασιούχων πυροσβεστών, Γεράσιμος Μανίφας, σε σημερινές του δηλώσεις. Όπως επεσήμανε, «από τις κινήσεις των ΜΑΤ έγινε σαφές ότι είχαν εντολή να διαλύσουν τη συγκέντρωση των πυροσβεστών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ