Συνδεθείτε μαζί μας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Σέριφος και οι παραλίες της

Άγρια ομορφιά στις παραλίες του νησιού

Είναι το ιδανικό νησί για τους λάτρεις του beach life, αφού διαθέτει πάρα πολλές παραλίες, οι περισσότερες με άμμο και χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Γι’ αυτό τον λόγο, καλό είναι να έχετε μαζί σας δικό σας εξοπλισμό για σκιά κι ένα ψυγειάκι. Όσες μέρες και να κάτσετε, μπορείτε να πηγαίνετε για μπάνιο κάθε μέρα και σε διαφορετική παραλία. Το πιο βολικό σημείο για να μείνετε και να έχετε πρόσβαση στις παραλίες είναι το Λιβάδι, το λιμάνι του νησιού. Αλλά οπωσδήποτε πρέπει να δείτε και μία από τις πιο όμορφες Χώρες του Αιγαίου, χτισμένη ψηλά σε λόφο με αμφιθεατρική θέα.

Γάνεμα

Είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σερίφου κι έχει την ιδιομορφία η μισή να έχει άμμο και η άλλη μισή λευκό βότσαλο. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και λόγω της μεγάλης της έκτασης δε θα χρειαστεί να κάτσετε κοντά με άλλους ακόμα και το Δεκαπενταύγουστο. Δεν είναι οργανωμένη αλλά έχει ένα μαγαζάκι που δίνει καφέ και νερό. Η πρόσβαση είναι εύκολη μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου, εκτός από τα τελευταία μέτρα που είναι καλός χωματόδρομος. Το Γάνεμα απέχει 8 χιλιόμετρα από το λιμάνι.

Καλό Αμπέλι

Είναι μία από τις πιο απομονωμένες παραλίες, αφού θα χρειαστεί να οδηγήσετε 4 χιλιόμετρα από το λιμάνι, να αφήσετε το αυτοκίνητο και να περπατήσετε περίπου 20 λεπτά, περνώντας από το εκκλησάκι του Σωτήρα και διασχίζοντας θαμνώδη περιοχή. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και δεν έχει σκιά, οπότε θα πρέπει να πάρετε νερό, σνακ και ομπρέλα. Η βουτιά, όμως, στα τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά θα σας αποζημιώσει για την ταλαιπωρία. Δεξιά και αριστερά ο κόλπος κλείνει με βράχους και στη μέση θα χαρείτε την άμμο μέσα και έξω από το νερό. Ιδανική στιγμή για να βρεθείτε εδώ την ώρα που δύει ο ήλιος.

Μαλλιάδικο

Ο κλειστός και βαθύς κόλπος είναι ιδανικός για τις μέρες με αέρα, αφού προστατεύεται αρκετά και θα μπορέσετε να απολαύσετε το μπάνιο στα διάφανα καταγάλανα νερά. Έχει χοντρή άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, δεν είναι οργανωμένη παραλία αλλά έχει μερικά αρμυρίκια για σκιά. Ερχόμενοι από το λιμάνι θα περάσετε τον οικισμό Κουταλά και θα ακολουθήσετε το δρόμο προς το Μεγάλο Λιβάδι. Θα δείτε πινακίδα που οδηγεί σε χωματόδρομο, θα παρκάρετε στο πλάτωμα και θα περπατήσετε 5-10 λεπτά για να φτάσετε στην παραλία. Από τη δυτική πλευρά της παραλίας, ξεκινάει μονοπάτι 15 λεπτών για την ακόμα πιο ήσυχη παραλία Καλόγερος.

Άγιος Σώστης

Ένας κόλπος, ούτε μικρός ούτε μεγάλος, χρυσή άμμος, 5-6 αρμυρίκια, βράχια και ένα κατάλευκο εκκλησάκι με γαλάζιο θόλο. Η παραλία του Αγίου Σώστη είναι η πιο ινσταγκραμική του νησιού. Τα νερά είναι καταγάλανα και η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη με ένα μικρό κομμάτι βατού χωματόδρομου και λίγο περπάτημα. Απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το λιμάνι και θα δείτε πινακίδα ακολουθώντας το δρόμο προς Ψιλή Άμμο. Ανεβείτε στο εκκλησάκι για να βγάλετε φωτογραφίες και να δείτε την παραλία και τα βράχια από ψηλά. Πίσω από την παραλία υπάρχει μία ακόμα μικρότερη την οποία όμως πιάνουν συνήθως τα μελτέμια και έχει κύμα.

Ψιλή Άμμος

Κοντά στο Λιβάδι, το λιμάνι του νησιού, η Ψιλή Άμμος είναι από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Σερίφου. Όπως υπονοεί και το όνομά της, έχει λεπτή άμμο και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά. Δεν είναι οργανωμένη αλλά στο πίσω μέρος της λειτουργούν δύο ταβέρνες. Έχει λίγα αλμυρίκια για σκιά και βράχια στη δεξιά πλευρά για εξερευνήσεις με μάσκα.

travel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ