
Με πολύ κόπο και… ιδρώτα έκανε «ποδαρικό» στο Ευρωμπάσκετ η Τουρκία!Η ομάδα του Αταμάν εκμεταλλεύτηκε τα σερί λάθη των Μαυροβούνιων στα τελευταία λεπτά και με πρωταγωνιστή τον Κορκμάζ νίκησε 72-68, για τον Α’ όμιλο!Οι Βαλκάνιοι είχαν το προβάδισμα και τη νίκη στα… χέρια τους. Ωστόσο, η αστοχία και τα λάθη έδωσαν την ευκαιρία στον γκαρντ των Σίξερς να γίνει ο… ήρωας των γειτόνων.
Πρώτος σκόρερ των Τούρκων ήταν ο Λάρκιν με 18 πόντους, με τον Οσμάν να είχε 15π. και τον Σενγκούν 12π.Από το Μαυροβούνιο ξεχώρισε ο Ντούμπλιεβιτς με 18 πόντους.
Το ματς
Ανταγωνιστικό ήταν από νωρίς το Μαυροβούνιο, καθώς είχε το προβάδισμα και κρατώντας χαμηλά την Τουρκία, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +4 (14-18). Το ίδιο δυνατά συνέχισαν οι Βαλκάνιοι και στη δεύτερη περίοδο, φτάνοντας ακόμη και στο +7 (18-25), στο 12’. Με μπροστάρη τον Σενγκούν, η ομάδα του Αταμάν έκανε την πρώτη αντεπίθεση για την ισοφάριση (29-29). Η μόνη αντίδραση του Μαυροβουνίου ήταν ένα καλάθι του Πόποβιτς, με τους Τούρκους να παίρνουν… φωτιά και με πρωταγωνιστή τον Λάρκιν να κλείνουν το πρώτο ημίχρονο με σερί 10-0, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το +10 (41-31).
Το Μαυροβούνιο ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο μέρος και με σερί 8-0, πλησίασε στο καλάθι (41-39). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς έγινε ντέρμπι με τους Βαλκάνιους να παίρνουν ξανά το προβάδισμα (44-47), στο 26’. Η απάντηση της Τουρκίας ήρθε με τον Οσμάν για την ανατροπή και το σκορ της τρίτης περιόδου να ήταν το 53-51.
Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, οι Μαυροβούνιοι είχαν τον έλεγχο και γι’ αυτό πήγαν στο +5 (61-66), στο 36’. Έκτοτε, οι παίκτες του Αταμάν άρχισαν την πίεση πλησιάζοντας στον πόντο στον (67-68), στο 39’. Ακολούθησε ένα λάθος και ένα άστοχο φλότερ του Κέντρικ Πέρι, με τον Κορκμάζ να βάζει μπροστά (69-68) την Τουρκία, στα 24’’ πριν τη λήξη. Στην επόμενη επίθεση, οι Μαυροβούνιοι αστόχησαν, πήραν το επιθετικό ριμπάουντ αλλά έκαναν νέο λάθος, με τον γκαρντ των Σίξερς να διαμορφώνει με τρίποντο το 72-68.
Τα δεκάλεπτα: 14-18, 41-31, 53-51, 72-68

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
GRAND SLAM
/ 13 ώρες πρινο Στέφανος Τσιτσιπάς αφού έσβησε τριπλό set point στο 4ο σετ, τελικά επικράτησε με 3-1 σετ του Jiri Vesely
Επικράτησε του Jiri Vesely με 7-5, 6-3, 4-6, 7-6 (7)
-
GRAND SLAM
/ 13 ώρες πρινΑποκλεισμός της Σάκκαρη από τον 1ο γύρο του Roland Garros
η Muchova πανηγύρισε τη νίκη με 7-6 (5), 7-5
-
GRAND SLAM
/ 19 ώρες πρινΤο πρόγραμμα της 1ης ημέρας του Roland Garros
Πρεμιέρες για Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη
-
NBA
/ 19 ώρες πρινΟι Σέλτικς έκαναν το 3-3 με τρελό buzzer beater
Ο Ντέρικ Γουάιτ με μυθικό buzzer beater στην εκπνοή βοήθησε τους Σέλτικς να ισοφαρίσουν...