Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Ινφαντίνο: «Τα λόγια μου παρερμηνεύτηκαν»

Ο πρόεδρος της FIFA είχε δηλώσει πως ένα παγκόσμιο κύπελλο κάθε δύο χρόνια, θα σταματούσε τους πνιγμούς Αφρικανών στις θάλασσες.

Στη δίνη του κυκλώνα έβαλε… τον εαυτό του για ακόμη μια φορά ο Τζάνι Ινφαντίνο. Ο πρόεδρος της FIFA προκάλεσε σάλο λίγο νωρίτερα, καθώς μιλώντας σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε πως η διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά διετία μπορεί να σταματήσει τους πνιγμούς των Αφρικανών στη θάλασσα.

Ο Ινφαντίνο μέσω του γραφείου Τύπου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου προσπάθησε να ανασκευάσει τα λόγια του στην προσπάθεια του να… σώσει ότι σώζεται.

«Δεδομένου ότι συγκεκριμένες δηλώσεις που έγιναν από μένα στο Συμβούλιο της Ευρώπης νωρίτερα παρερμηνεύτηκαν και παρουσιάστηκαν αποκομμένες από το γενικότερο νόημα, θέλω να καταστήσω σαφές πως στην ομιλία μου το γενικότερο μήνυμά μου ήταν ότι ο καθένας που βρίσκεται σε θέση να παίρνει αποφάσεις έχει την ευθύνη να βοηθά στη βελτίωση της κατάστασης των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αν υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες διαθέσιμες, μεταξύ άλλων και στην Αφρική, αλλά όχι μόνο στη συγκεκριμένη ήπειρο, αυτό θα επιτρέψει στον κόσμο να τις εκμεταλλευτεί. Αυτό ήταν το γενικό σχόλιο, που δεν απευθυνόταν άμεσα στην πιθανότητα να διεξάγεται ανά διετία το Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε η τοποθέτηση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ