Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Δικάζεται η βρεφονηπιοκόμος που αρνείται να φορέσει μάσκα

Η βρεφονηπιοκόμος από πλευράς της αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος της

Για την Πέμπτη, 01 Ιουλίου, αναβλήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η εκδίκαση της υπόθεσης της 53χρονης βρεφονηπιοκόμου, στον Πύργο του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Η βρεφονηπιοκόμος συνελήφθη μετά από μήνυση του Δήμαρχου, Μανώλη Κοκοσάλη, καθώς αρνήθηκε για πολλοστή φορά να φορέσει προστατευτική μάσκα στην εργασία της. Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 53χρονη που πήγαινε στην εργασία της με προστατευτική ασπίδα προσώπου  δεν αποδέχεται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας παράλληλα ότι έχει λειτουργήσει νόμιμα, βάσει τις προβλέψεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Επικαλείται την εξαίρεση από την χρήση μάσκας για περιπτώσεις σοβαρών νοσημάτων, επισημαίνοντας ότι έχει ενημερώσει επίσημα, με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για το θέμα αυτό.

Η Διευθύντρια του παιδικού σταθμού, η οποία ήταν και αυτή που ενημέρωσε την αστυνομία, αναφέρει, σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι η «ασπίδα» που χρησιμοποιούσε η βρεφονηπιοκόμος δεν κάλυπτε επαρκώς το πρόσωπο και την παρακάλεσε πολλές φορές να χρησιμοποιήσει μάσκα, κάτι που δεν έγινε. Όπως είπε, αναγκάστηκε, μετά από αυτό, να την κρατήσει μακριά από τα παιδιά. Να υπενθυμίσουμε ότι η ίδια βρεφονηπιοκόμος που δέχεται τις συγκεκριμένες κατηγορίες, αρχές Ιουνίου η είχε μηνύσει τη διευθύντρια του παιδικού σταθμού καθώς της απαγορεύτηκε η είσοδος στη δομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ