Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Κατά της ιδέας του Μουντιάλ ανά διετία η Premier League

Ομοφωνία κατά της ιδέας ενός Μουντιάλ κάθε δύο έτη στην Premier League.

Το πλάνο της FIFA για διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δυο χρόνια έχει συναντήσει μεγάλη αντίσταση εντός της Ευρώπης, με την UEFA και τις ομοσπονδίες της να έχουν δεσμευτεί στην καταπολέμηση του πρότζεκτ με όλα τους τα μέσα.

Τελευταία πλέον που στέκεται επίσημα απέναντι στην πρόταση του Τζιάνι Ινφαντίνο και των συνεργατών του είναι η Premier League, η οποία με ομόφωνη απόφαση τάχθηκε κατά του όλου εγχειρήματος.

 

Σε ψηφοφορία με συμμετέχουσες τις 20 ομάδες που απαρτίζουν την πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο και συνάμα αποθαρρυντικό για τη FIFA σε ό,τι αφορά τα σχέδια αναδιαμόρφωσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

«Η Premier League έχει δεσμευτεί να αποτρέψει τυχόν ραγδαίες αλλαγές στο καλεντάρι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υγεία των παικτών και να θέσουν σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητά τους, το πρόγραμμα, τη δομή και τις παραδόσεις του συλλογικού ποδοσφαίρου.

 

Είμαστε ανοιχτοί σε αναδιαμορφώσεις και νέες ιδέες, αλλά πρέπει να βελτιώνουν στη συμπληρωματική ισορροπία μεταξύ συλλογικού και διεθνούς ποδοσφαίρου για την ανάπτυξη του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, μετά το τέλος του συμβουλίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ