Συνδεθείτε μαζί μας

GRAND SLAM

Κέρδισε την έφεση ο Τζόκοβιτς για την ανάκληση της βίζας του!

Ακόμη και τώρα δεν είναι 100% δεδομένη η συμμετοχή του στο Grand Slam της Μελβούρνης

Το δικαστήριο της Μελβούρνης δικαίωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη διαμάχη του με την κυβέρνηση της χώρας. Η απόφαση που βγήκε λίγο πριν τις 8:30 το πρωί ώρα Ελλάδας (μεσημέρι στην Αυστραλία) έκρινε λανθασμένη την ανάκληση της βίζας του Σέρβου τενίστα, στον οποίο είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα επειδή δεν είχε εμβολιαστεί.

Οι δικηγόροι του «Νόλε» ισχυρίστηκαν (καταθέτοντας και υπόμνημα 35 σελίδων) πως η ανάκληση της βίζας έγινε παράνομα, καθώς ο αθλητής είχε νοσήσει πρόσφατα και συνεπώς είχε δικαίωμα να ταξιδέψει στη χώρα, βάσει όσων είχαν ενημερωθεί οι τενίστες από τις αρμόδιες αρχές.

Ο δικαστής αποφάσισε να ενεργοποιηθεί εκ νέου η βίζα του Τζόκοβιτς, να ελευθερωθεί από το ξενοδοχείο κράτησης όπου βρισκόταν τις τελευταίες πέντε ημέρες μέσα σε 30 λεπτά από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του, αλλά και να καλυφθούν τα έξοδα της δίκης από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Πάντως ακόμη και τώρα δεν είναι 100% δεδομένη η συμμετοχή του εννιά φορές νικητή του Αυστραλιανού Open στο Grand Slam της Μελβούρνης, που αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου. Όπως επισημαίνεται από ΜΜΕ της Αυστραλίας, το Υπουργείο Εσωτερικών και Μετανάστευσης της χώρας, έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την παρουσία του αθλητή στη χώρα και να… απαιτήσει την αποχώρησή του.

Όπως πάντως έκανε σαφές ο δικαστής, αν γίνει χρήση αυτής της «δύναμης» από την κυβέρνηση, ο Τζόκοβιτς βάσει κανονισμών δεν θα μπορεί να μπει στην Αυστραλία για μια τριετία! Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση είναι βέβαιο πως η πλευρά του 34χρονου άσου των κορτ θα επιστρέψει στα δικαστήρια.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το GRAND SLAM