Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων μπαράζ για μια θέση στην Super League 1 

Με εκτός έδρας γκολ τα μπαράζ στις 22 και 29 Μαΐου

Τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων μπαράζ για μια θέση στην Super League 1 της επόμενης σεζόν αποφάσισε και έκανε ταυτόχρονα γνωστές σήμερα (28/04) η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιορικής Ομοσπονδίας…

Με τα σημαντικότερα δεδομένα να αφορoύν στην διεξαγωγή των αγώνων ανάμεσα στον προτελευταίο της Super League 1 και την πρωταθλήτρια της Super League 2 στις 22 και 29 Μαΐου αλλά και την ισχύ, στα πρότυπα του Κυπέλλου Ελλάδας, του εκτός έδρας γκολ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις.
Ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. ώστε στους αγώνες μπαράζ μεταξύ ομάδων Super League 1 και Super League 2 για μια θέση στην Super League 1 της επόμενης περιόδου, να ισχύσουν τα εξής:

1.Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί με τον αριθμό αλλοδαπών που επιτρέπονταν να χρησιμοποιεί στην κατηγορία που αγωνιζόταν.

2.Οι ποινές από κόκκινες κάρτες ή συμπλήρωση κίτρινων καρτών, καθώς και οι κίτρινες κάρτες, μεταφέρονται από τα δύο πρωταθλήματα και εκτίονται στους αγώνες μπαράζ.

3.Η γηπεδούχος ομάδα διαλέγει τη μπάλα που θα διεξαχθεί ο αγώνας, ανάλογα με τη συμφωνία που έχει η ίδια ή η Ένωση στην οποία αγωνιζόταν.

4.Η γηπεδούχος ομάδα έχει το δικαίωμα διαχείρισης των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων του κάθε αγώνα όπως προβλέπεται στον ΚΑΠ.

5.Τα έξοδα της διαιτησίας και των παρατηρητών βαρύνουν την γηπεδούχο ομάδα και μπαίνουν στην εκκαθάριση του αγώνα.

6.Θα ισχύσει το εκτός έδρας γκολ όπως ισχύει στους αγώνες που διοργανώνει η Ε.Π.Ο. (π.χ. Κύπελλο Ελλάδος).

Αποφασίστηκε, τέλος, οι εν λόγω αγώνες μπαράζ να διεξαχθούν στις 22 και στις 29 Μαΐου 2022».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ