Συνδεθείτε μαζί μας

EURO

Προειδοποίηση της UEFA για μη διεξαγωγή των ημιτελικών και του τελικού στο «Γουέμπλεϊ»

Σε αλλαγή έδρας προειδοποιεί ότι θα προβεί η UEFA, εάν δεν αλλάξει τα πρωτόκολλα υγείας για τους VIPs η Αγγλία

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times», η UEFA προειδοποίησε την αγγλική Ομοσπονδία ότι θα χρειαστεί να μετακινηθεί το μεγάλο ραντεβού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Ουγγαρίασε περίπτωση που δεν αλλάξει το πρωτόκολλο υγείας για τους 2500 VIPs.

Συγκεκριμένα, βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου για την πανδημία του κορωνοϊού, απαιτείται καραντίνα έως δέκα ημερών σε όσους ταξιδεύουν στην Αγγλία από χαρακτηρισμένους ως «πορτοκαλί» ή «κόκκινους» προορισμούς. Κάτι που η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν επιθυμεί να συμβεί στην περίπτωση των αξιωματούχωνπολιτικώνχορηγών, καθώς και των ραδιοτηλεοπτικών συνεργείων.

Ως εκ τούτου, έχει διαμηνύσει στην αγγλική πλευρά ότι πρέπει να τροποποιήσει το πρωτόκολλο γι’ αυτές τις ομάδες, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση θα ορίσει τα παραπάνω παιχνίδια στην «Πούσκας Αρίνα» (επιτρέπει την 100% πληρότητα) της Βουδαπέστης, όπου από την επόμενη εβδομάδα δεν θα υφίστανται συνοριακοί περιορισμοί για ταξίδια εντός της ζώνης Σένγκεν.

Η αγγλική Κυβέρνηση σκέφτεται πολύ σοβαρά να προχωρήσει σε αυτές τις τροποποιήσεις, παρά την ανησυχία που εκφράζεται για πιθανή αύξηση των λοιμώξεων αλλά και της διαφαινόμενης αντίδρασης των πολιτών, οι οποίοι διακρίνουν άνιση αντιμετώπιση. Μάλιστα, οι «Times» εξηγούν ότι πρόθεση του πρωθυπουργού της Αγγλίας, Μπόρις Τζόνσον, είναι να εκμεταλλευτεί τις εν λόγω συζητήσεις, ώστε να καταφέρει να εξασφαλίσει τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2030 στη χώρα του.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του υπάρχοντος οργανογράμματος, τα ημιτελικά και ο τελικός του Euro 2020 πρόκειται να λάβουν χώρα στο «Γουέμπλεϊ» στις 67 και 11 Ιουλίου, με το ιστορικό γήπεδο να γεμίζει σε ποσοστό 50% (επί των 90 χιλιάδων θέσεων).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EURO