Συνδεθείτε μαζί μας

AUTO – MOTO

Σε δημοπρασία μονοθέσιο του Μίκαελ Σουμάχερ

Στο σφυρί το μονοθέσιο με το οποίο θριάμβευσε στην Ουγγαρία το 1998 ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Τα μονοθέσια της Formula 1 είναι ανά καιρούς σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε δημοπρασίες που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο. “Κοσμήματα” που έχουν διαπρέψει σε αγώνες, έχουν κατακτήσει νίκες, πρωταθλήματα και έχουν αποτελέσει “εργαλεία” θρύλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Το 1998 ο Γερμανός πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στο GP Ουγγαρίας, οδηγώντας τη Ferrari F300. Παρότι έκανε περισσότερα pit-stop, είχε καταφέρει να κερδίσει τις δύο McLaren, εκμεταλλευόμενος ένα καταπληκτικό stint 19 γύρων στο οποίο κέρδισε 25 δευτερόλεπτα έναν των αντιπάλων του. Ο ίδιος ο Σουμάχερ είχε χαρακτηρίσει τη νίκη αυτή, ως μία από τις καλύτερες της καριέρας του.

Τώρα το μονοθέσιο που οδηγούσε στο συγκεκριμένο αγώνα, βγαίνει σε ιδιωτικό πλειστηριασμό, με τιμή εκκίνησης στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Λόγω της ιστορίας του μονοθεσίου, σίγουρα κάποιος λάτρης της Formula 1 θα θελήσει κάνει δικό του το “κόσμημα” της Ferrari ανεξαρτήτως κόστους. Εάν η Ferrari F300 πουληθεί έναντι του παραπάνω ποσού, τότε θα γίνει ένα από τα πιο ακριβά μονοθέσια στην ιστορία της Formula 1. Μάλιστα, στη λίστα με τα 5 ακριβότερα μονοθέσια που έχουν πωληθεί στην ιστορία, τα δύο ανήκαν στον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο Σουμάχερ χρησιμοποίησε το ίδιο σασί και στο Grand Prix της Ιαπωνίας εκείνη τη σεζόν. Ωστόσο εκείνος ο αγώνας δεν εξελίχθηκε ιδανικά για εκείνον, μιας και το πρωτάθλημα το κατέκτησε ο Μίκα Χάκινεν της McLaren.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το AUTO – MOTO