Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Σωτηρίου: «Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο η Πορτογαλία, δεν έχουμε χρόνο για πανηγυρισμούς»!

H Kατερίνα Σωτηρίου δεν μένει στη μεγάλη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας τονίζοντας πως υπάρχει συνέχεια.

Η Κατερίνα Σωτηρίου έχει την εμπειρία ετών για να γνωρίζει πως παρότι η νίκη της Εθνικής Γυναικών στο Μάντσεστερ επί της Μεγάλης Βρετανίας (66-73) ήταν σημαντική, αλλά για να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης στο Ευρωμπάσκετ 2023 απαιτείται συνέχεια και συνέπεια. Αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την Πορτογαλία στην Ξάνθη.

«Σαφέστατα είναι πολύ σημαντική η νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά από την άλλη για να είναι επιτυχημένο το παράθυρο και να κάνει πιο σπουδαία την επιτυχία μας στο Μάντσεστερ θα πρέπει να συνοδευτεί με νίκη απέναντι στην Πορτογαλία στην Ξάνθη. Δεν έχουμε χρόνο για πανηγυρισμούς και στο μυαλό μας υπάρχει πια μόνο ο αγώνας της Κυριακής. Είμαστε αποκλειστικά προσηλωμένες πλέον εκεί», τόνισε η αρχηγός.

Γυρνώντας λίγες ώρες το χρόνο πίσω η έμπειρη φόργουορντ μίλησε για την μεγάλη επιτυχία στο Μάντσεστερ επί της Πορτογαλίας. «Είχα πει ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και θα είναι τεράστια η νίκη αν τα καταφέρουμε. Και έτσι είναι. Περισσότερο χαίρομαι, γιατί μέσα σε τρεις μέρες κάναμε μια νέα αρχή. Το πιο σημαντικό ήταν αυτό που θέλαμε να περάσουμε. Θέλαμε να περάσουμε το πάθος, την ενέργειά μας και ότι διψάμε για ακόμη περισσότερα πράγματα. Δηλαδή νίκες και προκρίσεις με την Εθνική Ομάδα. Θέλαμε ως ομάδα να παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα. Ακολουθήσαμε τη φιλοσοφία του νέου προπονητικού επιτελείου και κατά γράμμα τις οδηγίες του. Ήμασταν πολύ διαβασμένες και συγκεντρωμένες και έγινε εξαιρετική δουλειά απ΄ όλους. Με τη διάθεση και τη θέλησή μας καταφέραμε τα μειονεκτήματά μας να τα κάνουμε πλεονεκτήματα».

Στο δεύτερο παιχνίδι αυτή της σειράς των αγώνων η Ελλάδα καλείται να ξεπεράσει στην Ξάνθη το εμπόδιο της Πορτογαλίας με την Σωτηρίου να επισημαίνει. «Έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν την Πορτογαλία. Παίζει γρήγορο μπάσκετ και είναι αθλητική σαν ομάδα. Διακρίνεται για το σκληρό της παιχνίδι, αλλά έχω εμπιστοσύνη στο προπονητικό επιτελείο και στην ομάδα πως θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση και τις λίγες ημέρες προετοιμασίας, ώστε να κάνουμε το 2/2 και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο αυτή η σειρά των αγώνων με τον κόσμο φυσικά της Ξάνθης στο πλευρό μας. Νομίζω ότι ο κόσμος θα ευχαριστηθεί το παιχνίδι και με την παρουσία του στις εξέδρες θα δώσει ώθηση και σε εμάς. Η βοήθεια των φιλάθλων είναι πολύτιμη στην προσπάθεια που θα κάνουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ