Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Τέλος ο Φρανκ Ντε Μπουρ από την εθνική Ολλανδίας

Παρελθόν δύο 24ωρα μετά τον αποκλεισμό από την Τσεχία στους «16»

Ο 51χρονος τεχνικός αποτελεί επίσημα παρελθόν από τους «οράνιε» σχεδόν δύο 24ωρα μετά τον αποκλεισμό τους από την Τσεχία στους «16» του Euro 2020.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια απόφαση που ανήκει και στις δύο πλευρές, αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε και η στάση του Ντε Μπουρ. Το συμβόλαιό του λήγει και προέβλεπε ανανέωση σε περίπτωση πρόκρισης της Ολλανδίας στα προημιτελικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Ο παλαίμαχος αμυντικός ανέφερε στη σημερινή του συνάντηση με την Ομοσπονδία ότι δεν θέλει να συνεχίσει στο πόστο του και συνεπώς δεν έγινε συζήτηση για το ενδεχόμενο να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

«Αποφάσισα να μην συνεχίσω ως ομοσπονδιακός τεχνικός. Ο στόχος μας δεν επετεύχθη, αυτό είναι ξεκάθαρο. Όταν προσελήφθη στο τιμόνι της εθνικής το 2020, σκέφτηκα ότι ήταν τιμή για εμένα και μια πρόκληση, αλλά ήξερα ότι θα υπάρχει και πίεση αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου. Η πίεση αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη τώρα και δεν πρόκειται για κάτι υγιές για εμένα. Ούτε για τις επιλογές πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά και στον δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να ευχαριστήσω άπαντες, τους οπαδούς και τους παίκτες. Συγχαρητήρια και στη διοίκηση που έχει δημιουργήσει ένα άκρως ποδοσφαιρικό κλίμα», ανέφερε ο Ντε Μπουρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ