Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

UEFA: Προσπάθεια για να βάλει τέλος στη συνεργασία της με την Gazprom

Πιο κοντά από ποτέ στο τέλος της συνεργασίας με το βασικό της χορηγό βρίσκεται η UEFA λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει έντονες αναταράξεις και στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Λίγες μόνο ώρες μετά την επίσημη γνωστοποίηση από πλευράς UEFA πως ο φετινός τελικός του Champions League μεταφέρεται από την Αγία Πετρούπολη στο Παρίσι, δημοσίευμα της «Guardian» κάνει λόγο για κινήσεις της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, η οποία επιθυμεί να σπάσει το χορηγικό συμβόλαιο που είναι σε ισχύ με την ρωσική εταιρία φυσικού αερίου, Gazprom.

Να τονίσουμε, πως η Gazprom είναι εδώ και μια δεκαετία ο βασικός χορηγός του Champions League, ενώ οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει «χρυσό» συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2024. Η UEFA λαμβάνει 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από αυτή τη συγκεκριμένη συμφωνία, ποσό το οποίο θα χαθεί από ταμεία της σε περίπτωση «διαζυγίου».

Παρ’ όλα αυτά, και σύμφωνα πάντα με το εν λόγο δημοσίευμα, η UEFA έχει ήδη ενεργοποιήσει της απαραίτητες διαδικασίες μέσω του νομικού της επιτελείου, έτσι ώστε να ολοκληρώσει τη συνεργασία της με τη ρωσική εταιρία.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ