
Τεράστια βαθμολογική ανάσα πήρε η Γρανάδα. Αν και παρατάχθηκε με πολλές απουσίες, η ομάδα του Ρόμπερτ Μορένο επιβίωσε στο δραματικό ματς με την Αλαβές και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη (2-1).
Μέχρι το 81’ οι γηπεδούχοι έδιναν μάχη για να προστατεύσουν το γκολ του Πουέρτας με ξερό σουτ έξω από την περιοχή στο 14’.
Παρόλο λοιπόν που δέχθηκαν την ψυχρολουσία της ισοφάρισης με μια στραβοκλωτσιά του Αμπράμ (σε σέντρα του Ριόχα) βρήκαν το κουράγιο ν’ αντιδράσουν.
Διότι λίγα λεπτά αργότερα ο παίκτης που πέτυχε το αυτογκόλ σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι και στην επαναφορά ήρθε ο Αρίας να πετύχει από κοντά το γκολ-χρυσάφι.
Αυτό που σφράγισε τη δεύτερη μόλις νίκη της Γρανάδα στα επτά τελευταία ματς και της επέτρεψε να προσπεράσει τη σημερινή της αντίπαλο στη βαθμολογία.
Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής
Παρασκευή, 3/12
Γρανάδα-Αλαβές 2-1
(14’ Πουέρτας, 86’ Αρίας – 81’ αυτ. Αμπράμ)
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ (15:00)
Μπαρτσελόνα-Μπέτις (17:15)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μαγιόρκα (19:30)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)
Κυριακή, 5/12
Ράγιο Βαγιεκάνο-Εσπανιόλ (15:00)
Έλτσε-Κάντιθ (17:15)
Λεβάντε-Οσασούνα (19:30)
Θέλτα-Βαλένθια (22:00)
Δευτέρα, 6/12
Χετάφε-Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
ΒΟΛΕΪ
/ 7 ώρες πρινΗ Εθνική βόλεϊ ανδρών νίκησε 3-1 σετ στην Κροατία
Πήρε και μαθηματικά την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
-
-
ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ
/ 13 ώρες πρινΟ Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο
Ο κολυμβητής μας έχασε το χρυσό για τρία δέκατα του δευτερολέπτου
-
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
/ 21 ώρες πρινΠρεμιέρα στο «Ακρόπολις» με αντίπαλο την Πολωνία
Τουρκία και Γεωργία του Ηλία Ζούρου οι άλλες δύο ομάδες