Συνδεθείτε μαζί μας

NBA

2024 NBA Playoffs Όλα τα σενάρια για την τελική κατάταξη

Σήμερα κρίνονται οι θέσεις της τελικής κατάταξης για τα play-off στο ΝΒΑ

Τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου σήμερα στο ΝΒΑ κι έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που θα μας δώσουν την τελική κατάταξη αλλά και τις μονομαχίες στην επόμενη φάση των play-off.

Πάμε λοιπόν να ναλύσουμε και να δούμε όλα τα πιθανά σενάρια που βγαίνουν από τα πιθανά αποτελέσματα των ομάδων στο ΝΒΑ.

 

Postseason seeding possibilities 

(Entering games played on April 14)

Eastern Conference 

NBA Playoffs

  1. Boston
  2. Milwaukee, New York OR Cleveland
  3. Milwaukee, New York OR Cleveland
  4. Milwaukee, New York OR Cleveland
  5. Orlando, Indiana, Philadelphia OR Miami
  6. Orlando, Indiana, Philadelphia OR Miami

SoFi NBA Play-In Tournament

  1. Orlando, Indiana, Philadelphia OR Miami
  2. Orlando, Indiana, Philadelphia OR Miami
  3. Chicago
  4. Atlanta

Western Conference

NBA Playoffs

  1. Oklahoma City, Minnesota OR Denver
  2. Oklahoma City, Minnesota OR Denver
  3. Oklahoma City, Minnesota OR Denver
  4. LA Clippers
  5. Dallas
  6. New Orleans OR Phoenix

SoFi NBA Play-In Tournament

  1. New Orleans OR Phoenix
  2. Los Angeles Lakers, Sacramento OR Golden State
  3. Los Angeles Lakers, Sacramento OR Golden State
  4. Los Angeles Lakers, Sacramento OR Golden State

How the playoff bracket looks

(Entering games played on April 14)

Eastern Conference 

NBA Playoffs

(1) Celtics vs. (8) Play-In Winner = Finalized

(2) Bucks vs. (7) Play-In Winner = Not finalized

(3) Knicks vs. (6) Pacers = Not finalized

(4) Cavaliers vs. (5) Magic = Not finalized

SoFi NBA Play-In Tournament

(7) 76ers vs. (8) Heat = Not finalized

(9) Bulls vs. (10) Hawks = Finalized

Western Conference

NBA Playoffs

(1) Thunder vs. (8) Play-In Winner = Not finalized

(2) Timberwolves vs. (7) Play-In Winner = Not finalized

(3) Nuggets vs. (6) Pelicans = Not finalized

(4) Clippers vs. (5) Mavericks = Finalized

SoFi NBA Play-In Tournament

(7) Suns vs. (8) Lakers = Not finalized

(9) Kings vs. (10) Warriors = Not finalized

Σενάρια που πρέπει να προσέξετε

Υπάρχουν 15 αγώνες την Κυριακή, 12 από τους οποίους έχουν επιπτώσεις στα πλέι οφ.

Εδώ θα δούμε τι έχει σημασία κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων:

Ανατολική Περιφέρεια

Όλα τα παιχνίδια της Ανατολής διεξάγονται στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Bucks vs. Magic (Δείτε στο NBA League Pass): Εάν οι Μπακς κερδίσουν αυτό το παιχνίδι, θα κατακτήσουν τη Νο.2 θέση. Είναι επίσης εγγυημένη εάν χάσουν, αλλά οι Hornets και Bulls κερδίσουν και οι δύο. Οι Μπακς μπορούν να κατακτήσουν την Νο.3 θέση εάν οι Κάβς χάσουν και οι Νικς κερδίσουν. Υπάρχει ένα σενάριο όπου μπορεί να πέσουν τόσο χαμηλά όσο στη Νο. 4 εάν χάσουν και οι Cavs και Knicks και οι δύο κερδίσουν. Η νίκη των Magic σε αυτό το παιχνίδι τους καθιστά το φαβορί για να κατακτήσει το Νο.5. Θα μπορούσαν ακόμα να τερματίσουν στο Νο. 6 αν κερδίσουν επίσης οι 76ers και οι Hawks. Εάν οι Μάτζικ χάσουν και οι Πέισερς κερδίσουν, το Ορλάντο πέφτει στο Νο. 7 ή στο Νο. 8 στο Τουρνουά Play-In. Μια νίκη των Hawks ενισχύει τις πιθανότητες των Magic σε μια πρώτη εξάδα.

Bulls vs. Knicks (Παρακολουθήστε στο ESPN): Το πιο συνηθισμένο σενάριο των Νικς είναι να τερματίσουν στο Νο. 3. Είναι επίσης εγγυημένο το Νο. 3 αν χάσουν, αλλά οι Μάτζικ και οι Χόρνετς κερδίζουν και οι δύο. Εάν οι Νικς κερδίσουν και οι Μπακς χάσουν, μπορούν να ανέβουν στον Νο. 2. Αν χάσουν αλλά οι Magic και οι Cavs κερδίσουν και οι δύο, οι Knicks μπορεί να πέσουν μέχρι και τέταρτοι. Οι Bulls είναι κλειδωμένοι στο Νο. 9 και θα φιλοξενήσουν τους Νο. 10  Hawks στο So-Fi Play-In Tournament την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Νετς εναντίον 76ερς (Παρακολουθήστε στο NBA League Pass): Ο μόνος δρόμος των 76ers προς τον Νο. 5 είναι να κερδίσουν και οι Πέισερς να χάσουν. Ωστόσο, ακόμη και μια νίκη των 76ers δεν τους εγγυάται μια θέση υψηλότερη από το Νο. 7, ενώ δύο σενάρια ήττας θα μπορούσαν να τους δουν να πέφτουν τόσο χαμηλά όσο στο Νο. 8.

Ράπτορς εναντίον Χιτ (Δείτε στο NBA League Pass): Οι Heat πρέπει να κερδίσουν το δικό τους παιχνίδι αλλά θέλουν και τη βοήθεια των αντιπάλων των Magic, Pacers και 76ers για να ανέβουν πάνω από το πιο πιθανό σενάριο: τερματίζοντας στο Νο. 8. Περισσότεροι συνδυασμοί των ηττών των Magic, Pacers και 76ers αθροίζονται σε υψηλότερες θέσεις για το Μαϊάμι. Εάν αυτές οι τρεις ομάδες χάσουν και οι Χιτ κερδίσουν, θα μπορούσαν να περάσουν μέχρι το Νο. 5.

Hawks vs. Pacers (Δείτε στο NBA League Pass): Μια νίκη των Πέισερς τους εγγυάται μια θέση στην πρώτη εξάδα, με το Νο. 5 το καλύτερο σενάριο, αν συνδυαστεί με μια ήττα Magic. Το να χάσουν στο φινάλε της σεζόν κάνει τα πράγματα πιο σκοτεινά για τους Pacers, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμμετέχουν στο Play-In Tournament. Οι Χοκς είναι κλειδωμένοι στο Νο. 10 και θα επισκεφτούν τους Νο. 9  Bulls στο SoFi Play-In Tournament την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Hornets vs. Cavaliers (Δείτε στο NBA League Pass): Το πιο συνηθισμένο σενάριο των Cavs είναι να τερματίσουν στο Νο. 4. Αν κερδίσουν αυτό το παιχνίδι και οι Μπακς και οι Νικς χάσουν και οι δύο, θα κατακτήσουν το Νο. 2. Αν κερδίσουν οι Νικς, το Κλίβελαντ δεν μπορεί να ανέβει ψηλότερα από το Νο. 3.

Δυτική Περιφέρεια

Όλα τα παιχνίδια της Δύσης διεξάγονται στις 11:30 το βράδυ ώρα Ελλάδας

Nuggets vs. Grizzlies (Παρακολουθήστε στο NBA League Pass):

Η μόνη ευκαιρία των Nuggets να εξασφαλίσουν το Νο. 1 είναι αν κερδίσουν και οι Thunder και οι Wolves χάσουν και οι δύο. Οι Νάγκετς είναι τρίτοι στο τάι μπρέικ τριών ομάδων λόγω του χειρότερου συνδυασμένου ρεκόρ κόντρα στις άλλες δύο ομάδες. Το Ντένβερ μπορεί να τερματίσει δεύτερο με νίκη και μία (αλλά όχι και τα δύο) ήττα της Μινεσότα ή της Οκλαχόμα Σίτι. Αυτή είναι η πρώτη φορά που τρεις ομάδες έχουν όλες το ίδιο ρεκόρ (56-25) και όλες έχουν μια ευκαιρία για το Νο. 1 την τελευταία αγωνιστική.

Suns vs. Timberwolves (Δείτε στο NBA League Pass):

Εάν οι Wolves κερδίσουν αυτό το παιχνίδι και χάσουν είτε οι Thunder είτε οι Nuggets, θα κλειδώσουν το Νο. 1 στη Δύση. Εάν οι Σανς κερδίσουν αυτό το παιχνίδι και οι Πέλικανς χάσουν, θα εξασφαλίσουν το Νο. 6. Αν όχι, οι Suns είναι Νο. 7 και πάνε στο τουρνουά Play-In.

Λέικερς εναντίον Πέλικανς (Παρακολουθήστε στο ESPN):

Εάν οι Λέικερς κερδίσουν αυτό το παιχνίδι, θα εξασφαλίσουν το Νο. 8 και θα αντιμετωπίσουν είτε τους Σανς είτε τους Πέλικανς στο τουρνουά Play-In. Ωστόσο, αν χάσουν αυτό το παιχνίδι, μπορούν να εξασφαλίσουν το Νο. 8, εάν οι Kings και οι Warriors χάσουν και οι δύο. Διαφορετικά, οι Λέικερς θα μπορούσαν να πέσουν στο Νο. 9 ή στο Νο. 10. Οι Pelicans θέλουν να μείνουν εκτός του τουρνουά Play-In και να εξασφαλίσουν το Νο. 6 με νίκη. Αν χάσουν αυτό το παιχνίδι, το μόνο που τους απομένει για να μείνουν στην έκτη θέση είναι αν κερδίσουν οι Τίμπεργουλβς.

Mavericks vs. Thunder (Παρακολουθήστε στο NBA League Pass): Οι Mavs είναι κλειδωμένοι στο Νο. 5 και θα αντιμετωπίσουν τους Νο. 4 Κλίπερς στον πρώτο γύρο των Playoffs του NBA 2024. Επειδή οι Thunder κερδίζουν την τριπλή ισοβαθμία επί των Timberwolves και των Nuggets, μπορούν να κερδίσουν τον Νο. 1 εάν και οι τρεις ομάδες κερδίσουν, εάν και οι τρεις ομάδες χάσουν Ή με μια νίκη και μια ήττα των Timberwolves.

Jazz vs. Warriors (Παρακολουθήστε στο NBA League Pass): Ο μόνος τρόπος για τους Warriors να εξασφαλίσουν το Νο. 8 είναι να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι και να χάσουν οι Kings και οι Lakers. Εάν οι Warriors χάσουν αυτό το παιχνίδι, πέφτουν στη θέση Νο. 10 στο Τουρνουά Play-In. Αν οι Warriors κερδίσουν αυτό το παιχνίδι και χάσουν είτε οι Kings είτε οι Lakers, θα φτάσουν στο Νο. 9.

Blazers vs. Kings (Δείτε στο NBA League Pass): Η μόνη ευκαιρία των Kings να φτάσουν στο Νο. 8 είναι να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι και να χάσουν οι Lakers. Εάν οι Kings χάσουν αυτό το παιχνίδι, θα μπορούσαν να πέσουν στο Νο. 9 στο τουρνουά Play-In ή ακόμα και στο Νο. 10 εάν κερδίσουν και οι Warriors.

 

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το NBA