Συνδεθείτε μαζί μας

EUROPA LEAGUE

Πέρασαν Σκωτσέζοι και Τούρκοι στο Europa league

Πρόκριση και για την Ραπίντ Βιέννης του Ταξιάρχη Φούντα 

Η Ραπίντ Βιέννης του Ταξιάρχη Φούντα είναι στους ομίλους του Europa League, όπως και η Σέλτικ του Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε και κάθισε στον πάγκο, ενώ προκρίθηκαν και οι Ρέιντζερς, Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι!

Η Ρέιντζερς κόλλησε στο 0-0 με την Αλασκέρτ, με τους γηπεδούχους μάλιστα να μένουν με 10 παίκτες από το 40ο λεπτό, αφού ο Τζέιμς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ πέρασε στην επόμενη φάση του Europa League, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει με 1-0, παρόλα αυτά δεν έπεισε για ακόμη ένα ματς αλλά τουλάχιστον κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους.

Η Φενερμπαχτσέ διέλυσε με 5-2 η Ελσίνκι, παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Ο Βαλένσια μόλις στο 11ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, για να ξαναχτυπήσει τρία λεπτά αργότερα και να κάνει το 2-0. Ο Ρίσκι στο 27’ μείωσε σε 2-1, με τον Βαλένσια στο 52’ να πετυχαίνει χατ-τρικ και να γράφει το 3-1. Στην συνέχεια του παιχνιδιού η Ελσίνκι πίεζε, προσπαθούσε να βρει το γκολ για να μειώσει το σκορ, το οποίο άργησε να έρθει. Στο 88’ ο Ρίσκι ξανά έκανε το 3-2, ωστόσο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σανλιτούρκ έγραψε το 4-2, με τον Πέλτολα δυο λεπτά αργότερα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και να διαμορφώνει το τελικό 5-2!

Η Ραπίντ Βιέννης επικράτησε 3-2 της Ζόρια Λουχάνσκ περνώντας στην επόμενη φάση του Europa League, αφού μάλιστα οι Αυστριακοί είχαν επικρατήσει και στο πρώτο ματς με 3-0. Ο Γκρίουλ στο 10’ άνοιξε το σκορ για την Ραπίντ, με τον Γκράιμλ πέντε λεπτά αργότερα να κάνει το 2-0. Ο Χλάντκι στο 40ο λεπτό μείωσε σε 2-1, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Η Ζόρια έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Ταξιάρχης Φούντας στο 68ο λεπτό έκανε δυσκολότερο το έργο της, αφού έγραψε το 3-1. Ο Σαχάμπ Ζαχέντι στο 87’ από τα 11 βήματα μείωσε σε 3-2, ωστόσο έχασε την ευκαιρία δυο λεπτά αργότερα να ισοφαρίσει, καθώς είχε χαμένο πέναλτι. Έτσι η Ραπίντ Βιέννης πέρασε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Ζορίστηκε, αλλά έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε η Γαλατασαράι (2-1). Ο Έγκο άνοιξε το σκορ για την Ράντερς στο 11ο λεπτό , δίνοντας από νωρίς ελπίδες στην ομάδα του. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα αλλά η χαρά τους κράτησε μόλις τρία λεπτά αφού στο 48’ ο Πάτρικ φαν Άανχολτ έφερε το ματς στα ίσα, για να έρθει ο Σιμόν Πίζινγκερ στο 59ο λεπτό να στείλει την μπάλα άθελά του στα δίχτυα της εστίας του και να γράφει το τελικό 2-1, με την ομάδα του Φατίχ Τερίμ να προκρίνεται στους ομίλους.

Γλυκιά ήττα για την Σέλτικ από την Άλκμααρ (2-1), αφού χάρη στη νίκη τους με 2-0 στο πρώτο ματς οι Σκωτσέζοι πήραν το εισιτήριο. Εκρηκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τον Φουρουχάσι να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό αλλά ο Αμπουκλάλ στα… καπάκια ισοφάρισε για τους Ολλανδούς. Λίγο αργότερα, στο 26ο λεπτό η Άλκμααρ έκανε την ολική ανατροπή όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και οι Ολλανδοί πάνε στο Europa Conference League, όπως και οι υπόλοιποι… χαμένοι των ζευγαριών των playoffs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EUROPA LEAGUE