Συνδεθείτε μαζί μας

MUNDIAL

Η Ελλάδα έκανε σεφτέ δείχνοντας τα… δόντια της στους Σουηδούς!

Η Εθνική πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη επί της Σουηδία (2-1) παραμένοντας… ζωντανή στον όμιλο.

Η ομάδα του Τζον Φαν΄τ Σχιπ εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, έβγαλε ψυχή και τσαμπουκά στο χορτάρι του ΟΑΚΑ και κατάφερε να «λυγίσει» την Σουηδία 2-1.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική ήταν αρκετά καλή στο διάστημα από το 5′ ως το 35′, όταν και πίεσε τη Σουηδία και είχε ορισμένες στιγμές, με αποκορύφωμα τη φάση με τον Παυλίδη και την τρομερή επέμβαση του Όλσεν. Οι παίκτες έβγαλαν πάθος, θέληση και όρεξη στο χορτάρι, με τους Σουηδούς στον αντίποδα να έχουν δοκάρι στο ξεκίνημα, ενώ σε διάστημα ενός λεπτού προς το τέλος του ημιχρόνου είχαν δυο καλές ευκαιρίες, αλλά ο Βλαχοδήμος έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά.

Στην επανάληψη η Εθνική ήταν ανώτερη της Σουηδίας στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά και πιο αποτελεσματική καταφέρνοντας να προηγηθεί με δύο γκολ των Μπακασέτα και Παυλίδη στο 62΄ και στο 75΄ αντίστοιχα. Το μόνο που κατάφεραν οι Σουηδοί ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο 80΄ με τον Κουάισον. Σπουδαία και δίκαιη νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέναντι σε μια ομάδα που τρεις μήνες πριν κατάφερε να φτάσει στους «16» του Euro 2020, νίκη με την οποία διατηρούμε τις… λίγες ελπίδες για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ παρέταξε την Εθνική μας με σύστημα 3-4-1-2 απέναντι στους Σουηδούς δίχως να εγκαταλείψει την τριάδα στην άμυνα. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Βλαχοδήμος, η αμυντική τριάδα αποτελούνταν από τους Τζαβέλλα (αριστερά), Χατζηδιάκο (δεξιά) και Μαυροπάνο, ενώ στη δεξιά πτέρυγα ήταν ο Ανδρούτσος και αντίστοιχα ο Τσιμίκας στα αριστερά.

Από εκεί και πέρα, ο Ζέκα, που επέστρεψε από την τιμωρία του, αγωνίστηκε στο πλάι του Μπουχαλάκη στα χαφ, ο Μπακασέτας είχε ρόλο επιτελικού μέσου και στην επίθεση αγωνίστηκαν Παυλίδης και Δουβίκας, με τον πρώτο να έχει πιο ελεύθερο ρόλο.

Η φιλοξενούμενη Σουηδία παρατάχθηκε δίχως ιδιαίτερες εκπλήξεις με τον Γιαν Άντερσον να εμπιστεύεται το 4-4-2, έχοντας τον πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν στην εστία. Γιόχανσον, Χελάντερ, Λίντελεφ και Αουγκούστινσον στην τετράδα της άμυνας, με τους Σβάνμπεργκ, Όλσον στα χαφ. Στο πλάι τους αγωνίστηκαν οι Κλάεσον, Φόρσμπεργκ, με τους Ισάκ-Κουλουσέφσκι στην επίθεση. Στο 13΄ η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Παυλίδη, ωστόσο στο ξεκίνημα της φάσης υπήρχε οφσάιντ εις βάρος του Έλληνα επιθετικού. Η Εθνική μπήκε μουδιασμένα στον αγώνα αλλά από το δοκάρι των Σουηδών και μετά ανέβασε την απόδοση της και πίεσε τους φιλοξενούμενους δημιουργώντας μάλιστα επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Όλσεν.

 

Το ματς

Με το ξεκίνημα του αγώνα η Σουηδία είχε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ αλλά το σουτ στην κίνηση του Σβάνμπεργκ σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου στο 4΄. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Ελλάδας να φανεί επικίνδυνη με την καλή εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην «καρδιά» της άμυνας των Σουηδών, οι οποίοι απομάκρυναν εντέλει. Η πρώτη τελική προσπάθεια στον στόχο για την Ελλάδα ήρθε στο 27΄ με τον Τσιμίκα να επελαύνει από τα αριστερά, περνώντας μάλιστα όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το σουτ του σταμάτησε στην αγκαλιά του Όλσεν. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην Εθνική με τον Παυλίδη στο 28΄ να εκμεταλλεύεται βαθιά μπαλιά, νίκησε τον Λίντελεφ στη δύναμη, έκανε την ντρίμπλα, άδειασε τον αντίπαλό του, έκανε το σουτ, όμως ο Όλσεν με τα ακροδάκτυλα έδιωξε. Οι Σουηδοί, απείλησαν δις μετά από ώρα με τον μακρινό σουτ του Σβάνμπεργκ να αποκρούεται από τον Βλαχοδήμο σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Ίσακ βρέθηκε μόνος του στο πίσω δοκάρι, σούταρε, αλλά ο Βλαχοδήμος πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση κρατώντας το 0-0 για την Ελλάδα στο ημίχρονο του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σουηδία ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη με τον Κουλουσέφσκι να κάνει το σουτ στο 48΄ αλλά να μη βρίσκει στόχο. Η Ελλάδα μπήκε με όρεξη στο δεύτερο μέρος του αγώνα προσπαθώντας να φτιάξει παιχνίδι κυρίως από την πλευρά του Τσιμίκα, όπως και στο πρώτο ημίχρονο. Στο 62΄ η Ελλάδα άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Δουβίκα να «σπάει» όμορφα τη μπάλα στον Μπακασέτα, με τον τελευταίο να κρατάει την ισορροπία του και να πλασάρει ιδανικά τον Όλσεν για το 1-0 της Ελλάδας. Ακόμη μία καλή στιγμή για την Ελλάδα στο 64΄με τον Μπουχαλάκη να παίρνει την κεφαλιά, όμως δεν κατάφερε να ευστοχήσει. Τεράστια ευκαιρία για τη Σουηδία στο 67΄, με την Εθνική μας να στέκεται τυχερή για δεύτερη φορά στο ματς, αφού το κοντινό πλασέ του Κλάεσον σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Στο 75΄ η Εθνική βρήκε ξανά δίχτυα με τον Παυλίδη να μετατρέπει σε ασίστ την πάσα του Τζόλη κάνοντας το 2-0, φάση η οποία εξετάστηκε από το VAR αλλά ο Τζόλης βρισκόταν σε κανονική θέση. Η απάντηση των Σουηδών ήταν άμεση μειώνοντας σε 2-1 στο 80΄ με τον Κουάισον να σκοράρει από κοντά μετά από μακρινό σουτ του Φόρσμπεργκ και ασταθής επέμβαση του Βλαχοδήμου. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Τζόλης «κουβάλησε» τη μπάλα από τη μία περιοχή στην άλλη, έφερε τη μπάλα στο αριστερό και σούταρε, αλλά ο Όλσεν βρήκε τη μπάλα και παραχώρησε το κόρνερ.

 

Ενδεκάδες:

Ελλάδα(Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Τζαβέλλας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μπακασέτας, Παυλίδης(Βρουσάι 90+5΄), Δουβίκας(Τζόλης 71΄)

Σουηδία(Γιαν Άντερσον): Όλσεν, Γιόχανσον(Κραφτ 77΄), Χελάντερ(Ντάνιελσον 88΄), Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Σβάνμπεργκ(Κουάισον 66΄), Όλσον, Κλάεσον(Κάρλσον 77΄), Φόρσμπεργκ, Ισάκ, Κουλουσέφσκι(Θελίν 88΄)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το MUNDIAL