Συνδεθείτε μαζί μας

EUROPA LEAGUE

H Βιγιαρεάλ έφυγε με προβάδισμα πρόκρισης από το Ζάγκρεμπ

Το «κίτρινο υποβρύχιο» έφυγε με το διπλό με γκολ από πέναλτι του Ζεράρ Μορένο

Με μια σταθερά καλή και άκρως κυνική εμφάνιση, η Βιγιαρεάλ έφυγε με το διπλό από το «Μαξιμίρ» επικρατώντας 1-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο πρώτο προημιτελικό για το Europa League.

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε «δάφνες ποιότητας», το «κίτρινο υποβρύχιο» ήταν καλύτερο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, χάρη στο εξαιρετικό στήσιμο του Ουνάι Έμερι, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο συνήθης… ύποπτος, Ζεράρ Μορένο με πέναλτι σε κομβικό σημείο του ματς (44′), με τους Ισπανούς πλέον να παίρνουν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη εβδομάδα.

Το ματς

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτο δεκάλεπτο στο ματς, με τη Βιγιαρεάλ να ήταν εκείνη που ήλεγξε τον ρυθμό και καθόρισε από νωρίς το τέμπο. Ήταν εμφανές από την αρχή κιόλας του αγώνα πως ο Νταμίρ Κρζναρ είχε στήσει την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς περιμένοντας τους Ισπανούς στο 1/3 του γηπέδου, και να χτυπήσει στην κόντρα όποτε αυτό ήταν δυνατό.Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους Κροάτες, με το μακρινό σουτ του Μάγερ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ρούλι στο 11′. Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές από στημένες φάσεις. Στο 20′ ήταν η σειρά της Βιγιαρεάλ να κάνει αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ, με τον καλύτερο παίκτη της μέχρι εκείνο το σημείο Πεντράθα να πιάνει το σουτ από τα αριστερά και τον Λιβάκοβιτς να βγάζει δύσκολα.

Όσο περνούσε η ώρα, το «κίτρινο υποβρύχιο» πίεζε ολοένα και περισσότερο την Ντιναμό, κλείνοντάς την στα καρέ της, χωρίς πάντως να μπορεί να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση. Ενδεικτικό είναι πως μετά το 24′, και το μακρινό σουτ του Τριγιέρος, η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 43′, όταν ο Μορένο κέρδισε το πέναλτι σε χέρι του Τεοφίλ-Κατρίν Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο 29χρονος επιθετικός ανοίγοντας το σκορ ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 45λεπτου.

Όπως ήταν φυσικό, η Ντιναμό Ζάγκερμπ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο κόλπο της νίκης. Μόλις στο 47ο λεπτό, είχε μια καλή στιγμή, με τον κίπερ των Ισπανών να λέει «όχι» στο σουτ του Ατιέμβεν. Στο 55′ ήταν η σειρά του Γκβαρντιόλ να απειλήσει με ένα δυνατό σουτ, και πάλι όμως ο Ρούλι ήταν σε ετοιμότητα και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Βιγιαρεάλ ανέκτησε τον έλεγχο του ματς, έφτιαξε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ, αρχικά με τον νεοεισελθόντα Πάκο Αλκάθερ στο 65′ και εν συνεχεία με τον Τριγιέρος στο 70′. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τους γηπεδούχους να ξεμένουν από ανάσες και δυνάμεις, και τους Ισπανούς να διαχειρίζονται εξαιρετικά μέχρι το τέλος το αποτέλεσμα.

MVP: Πεντράθα και Μορένο ήταν αναμφίβολα αυτοί που ξεχώρισαν για τους νικητές. Ωστόσο, ο 29χρονος επιθετικός θα πάρει το βραβείο του MVP, καθώς ήταν εκείνος που κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι με το οποίο πήραν τη νίκη οι Ισπανοί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EUROPA LEAGUE