Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο!

Τρεις εγκλωβισμένοι σε Πατσίδερο και Αρκαλοχώρι – Αρκετοί μετασεισμοί.

Πανικός στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου από ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 09.15 το πρωί. Η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 5,8 ρίχτερ , με επίκεντρο 23 χλμ. ΔΒΔ της Άρβης και εστιακό βάθος τα 10 χλμ. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση είναι εντάσεως 6 ρίχτερ.

Σεισμός

Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως τρία άτομα έχουν εγκλωβιστεί – δύο στο Αρκαλοχώρι και ένα στον Πατσίδερο – με την πυροσβεστική να σπεύδει στα σημεία.

Αρκετές είναι η ζημιές που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου με βράχους να έχουν πέσει σε δρόμους, τζάμια σπιτιών και καταστημάτων να έχουν σπάσει και, κυρίως, παλαιά κτίρια να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω της ισχυρότατης δόνησης.

Μετασεισμικές δραστηριότητες καταγράφθηκαν στις 09:27 (3,8 Ρίχτερ) και 09:37 (4,5 Ρίχτερ) ώρας Ελλάδος, λίγα λεπτά μετά τον αρχικό σεισμό. Το επίκεντρο του πρώτου μετασεισμού ήταν 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης και το εστιακό βάθος ήταν 5 χιλιομέτρων, ενώ ο δεύτερος. έγινε σε απόσταση 349 χλμ. ν/να των Αθηνών με το επίκεντρο να εντοπίζεται 20 χλμ. β/δ της πόλης της Άρβης.

Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.

Εκκενώθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, μετά τον κύριο σεισμό αλλά και τους μετασεισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ