Συνδεθείτε μαζί μας

SUPERLEAGUE 1

Επασί και τύχη έδωσαν βαθμό στους «Ζωσιμάδες»!

Τέταρτη σερί ισοπαλία σε ισάριθμα παιχνίδια για τον ΟΦΗ, 1-1 εκτός έδρας με τον ΠΑΣ.

Στην πρώτη αναμέτρηση της ημέρας για τη Super League 1, ο ΟΦΗ φιλοξενήθηκε στους «Ζωσιμάδες» από τον ΠΑΣ Γιάννινα με την ομάδα του Νίκου Νιόπλια να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) λόγω αστοχίας των γηπεδούχων, αλλά και κάποιων καίριων επεμβάσεων του Επασί.

Ο ΟΦΗ από το 70΄ και μετά έδειξε καλύτερο πρόσωπο, με την έλευση του Ντε Γκουζμάν να είναι καταλυτική, ενώ είχε ευκαιρία να… κλέψει τους τρεις βαθμούς όταν ο Ντουρμισάι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν από μακρινή απόσταση.

Τέταρτη σερί ισοπαλία για τους Κρητικούς των… δύο όψεων αφού από τη μία παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα, αλλά από την άλλη αδυνατούν αν βρουν το πρώτο τους τρίποντο. Όσον αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Ηπειρώτες δέχτηκαν το πρώτο τους γκολ στο πρωτάθλημα (το γεγονός πως δεν το δέχτηκαν σε κανονική ροή αγώνα έχει σημασία) και παραμένουν επίσης αήττητοι στο πρωτάθλημα.

 

Στο μυαλό των κόουτς

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Επασί κάτω από τα γκολπόστ, τον Μαρινάκη να επιστρέφει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Γιαννούλη να διατηρείται αριστερά, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Βούρο και Πασαλίδη. Στη μεσαία γραμμή ο Μπαλογιάννης ξεκίνησε αντί του Ντε Γκούζμαν με τους Γκαγέγος και Νέιρα να διατηρούνται στο αρχικό σχήμα. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι ο Φαν Ντούινεν με τους Ντουρμισάι (δεξιά) και και Λάμπρου (αριστερά) να τον πλαισιώνουν.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ηρακλής Μεταξάς παρέμεινε στο κλασικό 4-4-2 με τον Λοντίγκιν στην εστία και τους Πίρσμαν, Κάργα, Σάλιακα και Εραμούσπε στην άμυνα. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Καραχάλιος και Ντομίνγκεζ με τους Σνάιντερ και Μορέιρα να βρίσκονται στα «φτερά», ενώ το επιθετικό δίδυμο απαρτιζόταν από τους Περέα και Μιλιντσεάνου.

 

Το ματς

Η πρώτη τελική προσπάθεια της αναμέτρησης ανήκε στους γηπεδούχους στο 4΄ με τον Μορέιρα να αστοχεί από πλάγια θέση. Στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λάμπρου ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Εραμούσπε, ο Αγγελάκης έδειξε παίζεται αλλά στη συνέχεια, αφού είδε και ο ίδιος τη φάση στο VAR, έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Νέιρα που ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε βάζοντας νωρίς τον ΟΦΗ μπροστά στο σκορ με 0-1. Ξεχωριστή αφιέρωση του γκολ από τον Νέιρα δείχνοντας χαρακτηριστικά στην φανέλα του την Κρήτη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει την συμπαράσταση του ΟΦΗ στους Κρητικούς, μετά τα όσα περνάνε με τους σεισμούς. Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 20΄ με τον Κάργα να κάνει την κεφαλιά και τον Επασί να αποκρούει δύσκολα. Άμεση απάντηση από τον ΟΦΗ στην ευκαιρία του ΠΑΣ με τον Φαν Ντούινεν σε πρώτο χρόνο και τον Ντουρμισάι σε δεύτερο να μη βρίσκουν στόχο. Στο 22΄ ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 μετά από λάθος του Γιαννούλη, με τον Σνάιντερ να κλέβει τη μπάλα και να νικάει τον Επασί με ωραίο διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής. Ο ΠΑΣ είχε τον έλεγχο του αγώνα την ίδια στιγμή που ο ΟΦΗ προσπαθούσε να φανεί απειλητικός με αντεπιθέσεις. Πολύ ασταθής στο πρώτο μισάωρο του αγώνα ο Γιαννούλης με πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις και ευθύνη στο γκολ της ισοφάρισης των γηπεδούχων. Την ίδια στιγμή επιθετικά ο Φαν Ντούινεν έμοιαζε άνευρος δίχως ιδιαίτερη κινητικότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Από την άλλη, οι Μορέιρα και Σάλιακας ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο με τον πρώτο να ταλαιπωρεί την άμυνα του ΟΦΗ και τον δεύτερο να είναι σταθερός στα μετόπισθεν και να παρέχει πολύτιμες βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι για την ομάδα του από τα δεξιά. Μία ακόμα ομάδα που «χτυπάει» τον ΟΦΗ κυρίως από την αριστερή πλευρά της άμυνας του. Νέα τελική για τους γηπεδούχους στο 45΄ με τον Σάλιακα να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και την κεφαλιά του Μιλιντσεάνου να φεύγει άουτ. Καθόλου καλό πρόσωπο από τον ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο, με κάποιες εξαιρέσεις, με τον Νίκο Νιόπλια να πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα στην ομάδα του προκειμένου να φύγει από τους «Ζωσιμάδες» με το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

Νωθρό ξεκίνημα από τον ΟΦΗ και στην επανάληψη, με τον Πασαλίδη να τραυματίζεται στο 55΄ και στη θέση του να περνάει ο Διαμαντής. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήταν για τον ΠΑΣ με τον Κάργα να πηδάει ψηλότερα από όλους αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Επασί. Αδυνατεί να κρατήσει μπάλα ο ΟΦΗ και στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Ο ΠΑΣ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης στο 60΄ με τον Πίρσμαν να βγαίνει τετ-α-τετ, να «σπάει» την κατάλληλη στιγμή στον Μορέιρα ο οποίος πλάσαρε αλλά ο Επασί πραγματοποίησε φοβερή επέμβαση παραχωρώντας το κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Κάργας πήρε για ακόμη μια φορά ανενόχλητος την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Η πρώτη τελική προσπάθεια από πλευράς ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 69΄ με το μακρινό σουτ του Λάμπρου να καταλήγει στην αγκαλιά του Λοντίγκιν, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης σύγκλινε προς τα μέσα κάνοντας το σουτ με τη μπάλα όμως να φεύγει πάνω από την εστία του ΠΑΣ. Νέα ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 72΄ με τον Ντουρμισάι να επιχειρεί ένα αρκετά μακρινό σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν, ο οποίος ακούμπησε ελαφρώς τη μπάλα. Καλύτερος ο ΟΦΗ μετά την έλευση του Ντε Γκούζμαν στο παιχνίδι με τον Ολλανδό να δίνει ζωντάνια στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Νέα τελική για τον ΟΦΗ στο 79΄ με τον νεοεισελθών Ντε Γκούζμαν να κάνει το σουτ και τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο ΟΦΗ δεν απειλήθηκε και κατάφερε να πάρει τέταρτοι σερί ισοπλαία σε ισάριθμους αγώνες.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ(Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Πασαλίδης[(Διαμαντής 55΄)Κοροβέσης 66′], Μαρινάκης, Λάμπρου, Νέιρα(Σελίμοβιτς 83΄), Βούρος, Γκαγέγκος, Ντουρμισάι, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης(Ντε Γκούζμαν 66΄), Φαν Ντούινεν(Γρίβας 84΄)

ΠΑΣ Γιάννινα(Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Σάλιακας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σναϊντερ, Περέα(Λιάσος 90+3΄), Μιλιντσεάνου(Τριάδης 78΄), Μορέιρα

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας).

Βοηθοί: Σακκάς (Θεσσαλίας), Γεωργακόπουλος (Πειραιά).

4ος: Τζήλος (Λάρισας).

VAR: Μανούχος (Αργολίδας).

ΑVAR: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το SUPERLEAGUE 1