Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ιωνικός τρέχει ένα αήττητο σερί επτά αγωνιστικών, στο -5 ο Λεβαδειακός

Στο 96΄ λύγισαν τα Χανιά στη Πάτρα

Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League 2 ο Εργοτέλης επικράτησε στο κρητικό ντέρμπι επί του ΟΦΙ με 4-0, ενώ τα Χάνια ηττήθηκαν με 3-2 από την Παναχαϊκή στην Πάτρα!

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της αγωνιστικής Ιωνικός και Λεβαδειακός επικράτησαν των Δόξα Δράμας και Απόλλων Λάρισας με 4-2 και 1-2 αντίστοιχα. Η Ξάνθη επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Διαγόρα Ρόδου με 2-0, ενώ τα Τρίκαλα πήραν την εντός έδρας νίκη με 1-0 επί του Καραϊσκάκη!

Νίκη έπειτα από έξι αγωνιστικές για τον Εργοτέλη που «ξέσπασε» στον ΟΦΙ!

Στο κρητικό ντέρμπι της αγωνιστικής ο Εργοτέλης φιλοξένησε τον ΟΦΙ σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες είχαν ανάγκη τους βαθμούς αλλά για διαφορετικούς λόγους. Ο Εργοτέλης είχε ανάγκη τη σημερινή νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να διατηρηθεί στις θέσεις που οδηγούν στα «Play offs» της Super League 2, ενώ ο ΟΦΙ ήθελε να φύγει με το «διπλό» από το Παγκρήτιο για να αφήσει πίσω του στη βαθμολογία τον Καραϊσκάκη που την ίδια ώρα δοκιμαζόταν στα Τρίκαλα. Μετά από έξι σερί αγωνιστικές ο Εργοτέλης πανηγύρισε τη νίκη επικρατώντας με 4-0 επί του ΟΦΙ και πλέον όχι μόνο βάζει γερές βάσεις για την είσοδο του στα «Play offs» αλλά παίρνει και ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στο πρώτο μέρος ο Εργοτέλης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων παίρνοντας το προβάδισμα στο 10΄ με τον Κωστανάσιο να «εκτελεί» τον Αθανασόπουλο από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από συρτή σέντρα του Μανουσάκη κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους. Στο 17΄ ο Εργοτέλης είχε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του αλλά το πλασέ του Τσέλιου ήταν άστοχο με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 32΄ ο Εργοτέλης διπλασίασε τα τέρματα του με τον Μανουσάκη να κάνει το σουτ εκτός περιοχής, την μπάλα να κοντράρει στον Χατζητερζόγλου και να καταλήγει με αρκετή δόση τύχης στα δίχτυα του Αθανασόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος έχοντας πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ με μεγαλύτερη όλων την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ποζατζίδη με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι της εστίας του Αθανασόπουλου και να φεύγει άουτ. Στο 92ο λεπτό του αγώνα ο Εργοτέλης έκανε το 3-0 με τον Πέϊο να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Αθανασόπουλου! Ο Εργοτέλης δεν σταμάτησε εκεί πετυχαίνοντας και τέταρτο γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Κοκκίνη να βάζει κι αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ! Εύκολη επικράτηση για τους Ηρακλειώτες που διεύρυναν το σκορ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και πήραν σημαντική νίκη με την οποία «έσπασαν» το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων που είχαν τις τελευταίες έξι αγωνιστικές!

Με λυτρωτή τον Αραβίδη στο 96΄ η επικράτηση της Παναχαϊκής!

Τα Χανιά συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν με την πορεία που κάνουν στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος! Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου είχε να δεχτεί γκολ από τις 27/2 και το τελευταίο ματς πρωταθλήματος στο οποίο ηττήθηκε, με 0-1 από τον Ιωνικό. Ο σημερινός αγώνας στην Πάτρα ήταν και για τις δύο ομάδες εκ των ων ουκ άνευ μιας και η Πατρινοί βρίσκονταν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στην σημερινή αναμέτρηση έπαιζαν ένα από τα τελευταία τους… χαρτιά για την είσοδο τους στα «Play offs». Με τη λήξη του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που «χαμογέλασαν» καθώς επικράτησαν των Χανίων με 3-2 προσπερνώντας στην 6η θέση τον Διαγόρα Ρόδου δίνοντας νέο ενδιαφέρον στα «Play offs» της Super League 2!

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η ομάδα των Χανίων ήταν καλύτερη της αντιπάλου της χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 7΄ με τον Βασιλόγιαννη να κάνει το σουτ και τον Κολοβούρη να αποκρούει σε κόρνερ. Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Πλέγας είχε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 0-1 αλλά ο Κολοβούρης είχε απάντηση και σε αυτή την προσπάθεια των παικτών των Χανίων. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Παναχαϊκή ευτύχησε να σκοράρει στο 13΄ από στημένη φάση με τον Κουσκουνά να βγαίνει πρώτος στο δεύτερο δοκάρι και να στέλνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη. Στο 32΄ τα Χανιά κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Βασιλόγιαννη να πλασάρει σωστά τον Κολοβούρη μετά από ασσίστ του Διαμαντόπουλου. Ένα λεπτό αργότερα η Παναχαϊκή βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Αραβίδη να χρίζεται σκόρερ μετά από κόψιμο της μπάλας από τον Μασούρα. Άμεση η απάντηση των γηπεδούχων στο γκολ του Βασιλόγιαννη με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου να βρίσκει την Παναχαϊκή να προηγείται με 2-1 επί των Χανίων.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου τα Χανιά είχαν μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν σε 2-2 με τον Διαμαντόπουλο να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ μετά από λάθος γύρισμα του Μπρους αλλά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων αστόχησε στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 68΄ τα Χανιά κέρδισαν πέναλτι με τον Μασένα να ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Πλιάτσικα. Ο Δημητριάδης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι αλλά ο Κολοβούρης έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και κράτησε το 2-1 για την ομάδα του! Στο 75΄ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο με τον Μασένα να δέχεται απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης. Τα Χανιά κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με τον νεοεισελθών Τριανταφυλλάκο να χρίζεται σκόρερ και να κάνει το 2-2 για τους φιλοξενούμενους που αγωνίζονταν με δέκα παίκτες. Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 96΄, η Παναχαϊκή κατάφερε να πάρει τη νίκη κάνοντας το 3-2 με χρυσό σκόρερ τον Αραβίδη ο οποίος πλάσαρε σωστά και έδωσε μια άκρως σημαντική νίκη στην ομάδα του! Με αυτήν τη νίκη η Παναχαϊκή προσπέρασε τον Διαγόρα Ρόδου στη βαθμολογία και πλέον οι Πατρινοί είναι εκείνοι που βρίσκονται σε τροχιά «Play offs» αφήνοντας εκτός την ομάδα της Ρόδου!

Εύκολα η Ξάνθη, εκτός των «Play offs» ο Διαγόρας!

Η Ξάνθη την προηγούμενη αγωνιστική «στραβοπάτησε» μένοντας στο 1-1 απέναντι στον Καραϊσκάκη ενώ μπορούσε να πάρει περισσότερα πράγματα από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Σήμερα στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στον Διαγόρα Ρόδου, το έργο για την ακριτική ομάδα δεν ήταν εύκολο! Παρ’ ότι η ομάδα της Ρόδου προερχόταν από έξι σερί αναμετρήσεις δίχως νίκη, ο σημερινός αγώνας ήταν άκρως σημαντικός και για την ίδια μιας και βρισκόταν στην 6η θέση και κινδύνευε να βρεθεί εκτός των «Play offs». Η Ξάνθη εμφανίστηκε αποφασισμένη και επικρατώντας με 2-0 επί του Διαγόρα κατάφερε να συνδυάσει την επιστροφή της στις νίκες με την οριστικοποίηση της συμμετοχής της στα «Play offs» για την άνοδο στη Super League 1! Ο Διαγόρας από την άλλη με τη σημερινή του ήττα και σε συνδυασμό με την επικράτηση της Παναχαϊκής επί των Χανίων, πλέον βρίσκεται εκτός των «Play offs» καθώς οι Πατρινοί προσπέρασαν την ομάδα της Ρόδου στον βαθμολογικό πίνακα!

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων δίχως να βρίσκει ευκαιρίες που θα της έδιναν το προβάδισμα. Η πρώτη απειλή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 23΄ μετά από λάθος στην αμυντική λειτουργία του Διαγόρα, αλλά ο Σχρόιεν δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπίντση. Στο 33΄ η Ξάνθη βρήκε το γκολ που τόσο πολύ αναζητούσε με τον Κέβιν Γκαρσία να επιχειρεί το διαγώνιο σουτ και την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα του Διαγόρα για το 1-0 των γηπεδούχων.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Διαγόρας είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-1 αλλά η κεφαλιά του Λινάρδου πέρασε άουτ. Στο 57΄ η Ξάνθη κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ με τον Μιλκετάτζε να φεύγει στην αντεπίθεση και να περνάει την κατάλληλη στιγμή την μπάλα στον Σχρόιεν ο οποίος «κρέμασε» τον Μπίντση για το 2-0 των γηπεδούχων. Στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης η Ξάνθη δεν απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους κρατώντας εύκολα μέχρι το τέλος το υπέρ της 2-0. Με το σημερινό αποτέλεσμα οι Ακρίτες επέστρεψαν στις νίκες και επικύρωσαν τη συμμετοχή τους στα «Play offs» με στόχο την άνοδο στη Super League 1!

Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε με Μπιανκόνι ο Λεβαδειακός!

Ο Λεβαδειακός αυτήν την αγωνιστική φιλοξενήθηκε στη Λάρισα από τον Απόλλωνα έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη για να παραμείνει στο κυνήγι του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, Ιωνικού. Η ομάδα του Τζουζέπε Σανίνο έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα «Play offs» και με νίκη σήμερα θα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στον Ιωνικό. Ο Λεβαδειακός δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε απέναντι στον Απόλλων Λάρισας επικρατώντας με 1-2 και πλέον έχει μπροστά του έναν άκρως σημαντικό αγώνα την επόμενη αγωνιστική στον οποίο, με σύμμαχο την έδρα του, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ομάδα της Νίκαιας!

Στο πρώτο μέρος τόσο ο Απόλλων Λάρισας, όσο και ο Λεβαδειακός είχαν τις δικές τους στιγμές για να πάρουν το προβάδισμα αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.. Στο 33΄ ο Λεβαδειακός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με τον Νίλι να επιχειρεί το δυνατό σουτ στην κίνηση αλλά ο Γλύκος έδειξε καλά αντανακλαστικά και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 40΄ ήταν η σειρά του Απόλλων Λάρισας να χάσει μεγάλη ευκαιρία με τον Λίταινα να σημαδεύει τον Μένκα από πολύ πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που βρήκε πρώτος το γκολ στο 62΄ με τον Μπιακόνι να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου μετά από ωραία σέντρα του Νίκα. Με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 0-1, ο Απόλλων Λάρισας ήταν υποχρεωμένος να ρισκάρει ώστε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 83΄ ο Απόλλων Λάρισας είχε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά ο Μένκα απέκρουσε το σουτ του Τασιούλη! Στο 87΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον διαιτητή να βλέπει παράβαση σε μαρκάρισμα του Νίλι. Χρέη εκτελεστή από τα ένδεκα βήματα ανέλαβε ο Χατζής ο οποίος δεν λάθεψε και έκανε το 1-1 για τους γηπεδούχους. Ένα λεπτό αργότερα είχαμε νέο πέναλτι αυτήν τη φορά μπροστά από την άλλη εστία με τους Χατζή και Νίλι να αλλάζουν ρόλους και τον Μπιακόνι να χρίζεται για δεύτερη φορά σκόρερ κάνοντας το τελικό 1-2 για τον Λεβαδειακό. Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε η ομάδα του Τζουζέπε Σανίνο και πλέον στην έδρα της παίζει τον σημαντικότερο αγώνα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στον οποίο αναζητάει νίκη που ισοδυναμεί με… έξι βαθμούς απέναντι στον πρωτοπόρο Ιωνικό!

Εύκολο απόγευμα για τον Ιωνικό και τώρα… Λειβαδιά!

Ο Ιωνικός τρέχει ένα αήττητο σερί επτά αγωνιστικών το οποίο τον έχει φέρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα! Στην εντός έδρας αναμέτρηση αυτής της αγωνιστικής απέναντι στη Δόξα Δράμας, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ήθελε τη νίκη κυρίως για να κρατήσει τη βαθμολογική διαφορά που έχει από τον δεύτερο Λεβαδειακό. Οι γηπεδούχοι χωρίς να πατήσουν… γκάζι κατάφεραν να επικρατήσουν εύκολα της Δόξας με 4-2 αποτέλεσμα που τους επιτρέπει να πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην έδρα του Λεβαδειακού ενόψει της 21ης αγωνιστικής της Super League 2!

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Ιωνικός ευτύχησε να προηγηθεί γρήγορα με τον Κάστρο να εκμεταλλεύεται το ολέθριο λάθος του Στεφανάκου και να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους. Στη συνέχεια η Δόξα Δράμας είχε μεγάλη ευκαιρία στο 22΄ να φτάσει στην ισοφάριση αλλά ο Ανγνωστόπουλους είχε απάντηση στην προσπάθεια του Πινδώνη. Στο 23΄ ο Ρόλε πήρε τη μπάλα μετά από λάθος του Πινδώνη, πλάσαρε σωστά τον Στεφάνακο και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Ιωνικό.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν έχοντας κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ. Το 3-0 για τον Ιωνικό ήρθε στο 66΄ με τον Νιάσε να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Κάστρο και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Στεφανάκου. Ο Ιωνικός που δεν επαναπαυόταν με τίποτα έφτασε και σε τέταρτο τέρμα με τον Κάστρο να χρίζεται για δεύτερη φορά σκόρερ μετά από σέντρα του Μάναλη. Το μόνο που κατάφερε η Δόξα Δράμας ήταν να μειώσει στο 85΄ σε 4-1 και λίγο αργότερα σε 4-2 με πέναλτι το οποίο στην επαναφορά του μετουσιώθηκε σε γκολ με τον Κόντο να πετυχαίνει και τα δύο γκολ για τους «μαυραετούς». Εύκολη νίκη για τον Ιωνικό ο οποίος κράτησε τη βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο Λεβαδειακό και πλέον πηγαίνει στην επόμενη αγωνιστική με την ψυχολογία στα ύψη για να αντιμετωπίσει την ομάδα της Λειβαδιάς!

Επικράτηση με Ευθυμίου για τα Τρίκαλα!

Ο σημερινός αγώνας στα Τρίκαλα σίγουρα είχε μονάχα έναν ενδιαφερόμενο, τον Καραϊσκάκη, αλλά όπως έχουμε δει πολλάκις στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2, τα Τρίκαλα είναι από τις ομάδες που παλεύουν κάθε τους αναμέτρηση ανεξαρτήτως της εικόνας του βαθμολογικού πίνακα. Για άλλη μια φορά η ομάδα των Μπακάρο και Παπαγεωργίου απέδειξε το παραπάνω και επικράτησε του Καραϊσκάκη με 1-0 αφήνοντας την αρτινή ομάδα για μία ακόμα αγωνιστική στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος!

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα κύλησε δίχως κάποια κλασική ευκαιρία για τις δύο ομάδες με τον Καραϊσκάκη σε πολλές περιπτώσεις να είναι εκείνος που κυκλοφορούσε τη μπάλα δίχως όμως να φανεί απειλητικός. Τα Τρίκαλα από την άλλη είχαν τις στιγμές τους αλλά αστοχία και Μπουργάνης κράτησαν το μηδέν με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου τα Τρίκαλα πήραν… κεφάλι στο σκορ με τον Ευθυμίου να παίρνει τη γυριστή κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Στη συνέχεια του αγώνα ο Καραϊσκάκης ήταν αναγκασμένος να ανοιχτεί και να πιέσει προκειμένου να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων τα Τρίκαλα δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του δεύτερου ημιχρόνου με αποτέλεσμα να πάρουν μια δίκαιη και καθαρή νίκη με 1-0 αφήνοντας τον Καραϊσκάκη στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής:

Εργοτέλης – ΟΦΙ 4-0

Παναχαϊκή – Χανιά 3-2

Ιωνικός – Δόξα Δράμας 4-2

Ξάνθη – Διαγόρας Ρόδου 2-0

Απόλλων Λάρισας – Λεβαδειακός 1-2

Τρίκαλα – Καραϊσκάκης 1-0

Η βαθμολογία:

  1. Ιωνικός 43
  2. Λεβαδειακός 38
  3. Ξάνθη 35
  4. Εργοτέλης 32
  5. Χανιά 31
  6. Παναχαϊκή 28
  7. Διαγόρας Ρόδου 27
  8. Απόλλων Λάρισας 24
  9. Τρίκαλα 23
  10. Δόξα Δράμας 20
  11. ΟΦΙ 12
  12. Καραϊσκάκης 12

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Διαγόρας Ρόδου – Τρίκαλα

ΟΦΙ – Ξάνθη

Λεβαδειακός – Ιωνικός

Καραϊσκάκης – Δόξα Δράμας

Χανιά – Απόλλων Λάρισας

Παναχαϊκή – Εργοτέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ