Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΡΗΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρεμιέρα με νίκη για τον ΑΟΑΝ στο Γάζι!

Η ομάδα του Αγίου Νικολάου επικράτησε 0-1 του Αλμυρού στο κρητικό «ντέρμπι» της πρεμιέρας.

Η αναμέτρηση του Αλμυρού με τον ΑΟΑΝ άνοιξε την αυλαία του 7ου ομίλου της Γ’ Εθνικής στο Γάζι, αγώνας που ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση λόγω κάποιου προβλήματος στα δελτία των παικτών των γηπεδούχων.

Σε μια αναμέτρηση όπου οι δύο ομάδες είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στα σημεία πανηγυρίζοντας  τη νίκη στο κρητικό «ντέρμπι» της πρεμιέρας με 0-1. Με αυτόν τον τρόπο, ο ΑΟΑΝ ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς τη φετινή του παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τον 7ο όμιλο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν ελαφρώς καλύτεροι χάνοντας τις περισσότερες και μεγαλύτερες ευκαιρίες, ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα ήταν η κεφαλιά του Μαυρή που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Νίκου Σουργιά με 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας ήταν πιο ισορροπημένος, με καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά και τον Αλμυρό να «πατάει» καλύτερα. Μάλιστα οι δύο ομάδες βρήκαν δίχτυα από μία φορά η καθεμία αλλά τα τέρματα των Λεόν και Οκάι ακυρώθηκαν καθώς αμφότεροι βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ σύμφωνα με τους βοηθούς. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη δεύτερη περίπτωση φαίνεται ξεκάθαρα πως το γκολ του Οκάι έπρεπε να μετρήσει καθώς ο επιθετικός των φιλοξενούμενων ξεκίνησε από κανονική θέση την προσπάθειά του. Από την άλλη, στην περίπτωση του Αλμυρού με το γκολ του Λεόν δεν είναι ξεκάθαρο αλλά μοιάζει ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων να βρίσκεται λίγο πιο μπροστά από την αμυντική γραμμή του ΑΟΑΝ.

 

Το ματς

Πιο κινητικός ο ΑΟΑΝ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Αλμυρό να μη μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του. Η πρώτη μεγάλη στιγμή στον αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους στο 16΄ με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Παπαδόπουλου να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χανιωτάκη, ο οποίος ακούμπησε όσο έπρεπε τη μπάλα ώστε να της αλλάξει πορεία και να αποσοβώντας το γκολ για την ομάδα του. Στο 23΄ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν κάνοντας την πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία στον αγώνα με τον Γαρεφαλάκη να μη μπορεί να βρεθεί στην πορεία της μπάλας μετά την όμορφη σέντρα του Τουγλή. Δύο λεπτά αργότερα ο Πυθαρούλης βρέθηκε εντός μεγάλης περιοχής, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Χανιωτάκη. Με την ολοκλήρωση τριάντα λεπτών αγώνα οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα ευκαιρία με το σουτ του Νοκάι να φεύγει αρκετά μακριά από την εστία του Αλμυρού. Η καλύτερη στιγμή του Αλμυρού στο πρώτο μέρος ήρθε στο 34΄ με την κεφαλιά του Κουράκη να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπένκο. Στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης ο ΑΟΑΝ κατάφερε να ανοίξει το σκορ από στημένη φάση με τον Μηνά να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Μαυρή να παίρνει την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Χανιωτάκη για το 0-1 των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του ΑΟΑΝ κατάφερε να εξαργυρώσει την ισχνή υπεροχή της με το τέρμα του Μαυρή λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με το υπέρ της 0-1.

Στην επανάληψη ο Αλμυρός μπήκε πιο δυνατά στο ματς πετυχαίνοντας μάλιστα γκολ ισοφάρισης στο 52΄ αλλά το τέρμα του Λεόν ακυρώθηκε ορθώς καθώς ο ποδοσφαιριστής του Αλμυρού βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του ΑΟΑΝ να του ακυρωθεί γκολ με τον Οκάι να χρίζεται σκόρερ αλλά ο βοηθός της αναμέτρησης είδε λανθασμένα εκτεθειμένο τον Οκάι μετά από πάσα του Παπαδόπουλου στον επιθετικό των φιλοξενούμενων. Στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αντωνίου έκανε ωραία ατομική ενέργεια αλλά σουτ που επιχείρησε πέρασε μακριά από την εστία του ΑΟΑΝ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ήταν για τον ΑΟΑΝ στο 62΄ με τον Μηνά να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ από τα αριστερά, να πλασάρει στην απέναντι γωνία αλλά ο Χανιωτάκης εκτινάχθηκε και απέκρουσε σε κόρνερ. Τρομερή επέμβαση από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων! Ο καλός ρυθμός της αναμέτρησης στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε τη θέση του στα αρκετά νεύρα των δύο ομάδων και τα πολλά σφυρίγματα από τον διαιτητή Αντωνίου με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ανάλογη συνέχεια στην εικόνα του αγώνα. Σε μια από τις τελευταίες προσπάθειες του αγώνα ο ΑΟΑΝ είχε ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη αλλά το σουτ του Παπαδόπουλου πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλμυρός είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει  αλλά το σουτ του Χαϊντίνι από κοντινή απόσταση κόντραρε και έφυγε κόρνερ!

Με την αναμέτρηση να φτάνει στο τέλος της, ο Αλμυρός ρίσκαρε, βγήκε μπροστά προσπαθώντας να πετύχει το γκολ που θα του απέτρεπε να ξεκινήσει με ήττα της υποχρεώσεις του στην κατηγορία αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Έτσι, ο ΑΟΑΝ πανηγύρισε σημαντική νίκη με 0-1 σε μια δύσκολη έδρα, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο το κρητικό «ντέρμπι» στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τον 7ο όμιλο.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αλμυρός(Δημήτρης Βολονάκης): Χανιωτάκης, Τουγλής, Κανδυλάκης, Ξενοκτιστάκης, Διονύσιο, Γκουέμ, Μπρέγκνα(Χαϊντίνι 72΄) , Γαρεφαλάκης, Λεόν, Κουράκης, Αντωνίου(Αρχοντάκης 82΄).

ΑΟΑΝ(Νίκος Σουργιάς): Μπένκο, Δολαψάκης, Πλουσής, Τσανάι, Πυθαρούλης, Πάγια, Μαυρής, Παπαδόπουλος(Κατσαρός 87΄), Μηνάς(Τζιλάι 64΄), Μαρκάκης(Ιγκόρ 87΄), Νοκάι(Κίτος 69΄).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΡΗΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ