Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Βασικός υποψήφιος για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις της Μπαρτσελόνα με τον Τσάβι.

Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Τσάβι Ερνάντεθ βρίσκεται η Μπαρτσελόνα μετά και την απομάκρυνση του Ρόναλντ Κούμαν από την τεχνική ηγεσία των Καταλανών. Ο πρώην «μαέστρος» της ισπανικής ομάδας είναι αυτήν τη στιγμή προπονητής της Αλ Σαντ αλλά επιδιώκει την επιστροφή του στο «Καμπ Νόου» με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να απαλλαχθεί των καθηκόντων του από την ομάδα του Κατάρ.

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα βρίσκεται εδώ και εβδομάδες σε συζητήσεις με τον Τσάβι, καθώς ερώτημα αποτελούσε για αρκετό καιρό το πότε θα απολυόταν ο Ρόναλντ Κούμαν. Πληροφορίες αναφέρουν πως επιστροφή του Τσάβι πριν τον αγώνα του Σαββάτου απέναντι στην Αλαβές είναι κάτι παραπάνω από αμφίβολη, το οποίο σημαίνει πως η Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί με υπηρεσιακό τεχνικό τον προπονητή της Μπαρτσελόνα Β’,
Σέρχι Μπαρχουάν.

Ο Τσάβι προήλθε από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα μετρώντας συνολικά 767 εμφανίσεις με τα χρώματα των «μπλαουγκράνα», τελειώνοντας την καριέρα του στην Αλ Σαντ. Μετά το τέλος της πλούσιας καριέρας του ανέλαβε το πόστο του προπονητή της ομάδας από το Κατάρ τον Μάιο του 2019.

Ως παίκτης της Μπαρτσελόνα υπήρξε ένα από τα βασικά «γρανάζια» της μεγάλης επιτυχίας των Καταλανών κατακτώντας το πρωτάθλημα Ισπανίας οκτώ φορές, ενώ πανηγύρισε και τέσσερις φορές την κατάκτηση του Champions League. Έγινε μέλος των ακαδημιών το 1992, έξι χρόνια μετά έκανε το ντεμπούτο του με τη μεγάλη ομάδα υπό τις οδηγίες του Λουίς Φαν Χάαλ και έφυγε το 2015 μετρώντας συνολικά 27 τρόπαια, 85 γκολ και 185 ασίστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ