Συνδεθείτε μαζί μας

ΟΦΗ

Κρατάει τις επιστροφές Τσιλιανίδη-Στάικου!

Σε ένα φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ο ΟΦΗ ηττήθηκε 0-2 από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στο «Παγκρήτιο Στάδιο».

Ο ΟΦΗ αντιμετώπισε σήμερα στο «Παγκρήτιο Στάδιο» τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, σε μια αναμέτρηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα με όλα τα έσοδά της να πηγαίνουν στους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας.

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός Λευκωσίας είδε πιο σοβαρά, σε σχέση με τον ΟΦΗ, το φιλικό επικρατώντας με 0-2 με τον Μάντζη να σημειώνει και τα δύο γκολ των Κύπριων. Το μόνο που μπορεί να αποκομίσει από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο ΟΦΗ, είναι οι επιστροφές των Τσιλιανίδη και Στάικου, με τον πρώτο να έχει θετική παρουσία στα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά μετά από περίπου 10 μήνες απουσίας.

Τα συγχαρητήρια πάνε φυσικά στην ΠΑΕ ΟΦΗ για την πρωτοβουλία, αλλά και στον Ολυμπιακό Λευκωσίας που δέχθηκε με χαρά να κάνει το ταξίδι για την Κρήτη και να συμμετέχει σε αυτό το παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε για καλό σκοπό!

Το ματς

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα καταφέρνοντας να πάρει το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 4΄, με τον Μάντζη να κάνει την προβολή και την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία της εστίας του Βάτερμαν για το 0-1. Τέσσερα λεπτά ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναμπί βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Cupic.

Το διάστημα 10′-30′ ήταν αρκετά νωθρό με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να φτάσουν σε κάποια σημαντική τελική προσπάθεια. Στο 24′  οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα ευκαιρία μετά από αρκετή ώρα με το σουτ εκτός περιοχής του Σάλι να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν. Μία ακόμα ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό Λευκωσίας με Χαραλάμπους να πλασάρει ύστερα από λάθος εκτίμηση του Πασαλίδη και τον Βάτερμαν να μπλοκάρει σταθερά. Ο ΟΦΗ έγινε απειλητικός και πάλι στο 41΄ με το σουτ στην κίνηση του Καστάνιος να κοντράρει σε αμυνόμενο και τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Νέα σημαντική στιγμή για τον ΟΦΗ, η τελευταία το πρώτου μέρους, με την κεφαλιά του Πασαλίδη στο 43΄ από κοντά να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά του τέρματος του Cupic.

Κακός ρυθμός από πλευράς ΟΦΗ στο πρώτο μισό του α’ ημιχρόνου, δίχως πολλές εμπνεύσεις στην επίθεση και αρκετά ασταθής αμυντικά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έρθει το γρήγορο γκολ από πλευράς φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν και στη συνέχεια ευκαιρίες για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ. Από το 25′ και μετά ο ΟΦΗ ισορρόπησε το ματς, σοβαρεύτηκε επιθετικά και δημιούργησε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες προκειμένου να φέρει το ματς στα ίσα πριν την ανάπαυλα. Καστάνιος και Πασαλίδης δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο τέλος και έτσι ο ΟΦΗ πήγε στα αποδυτήρια με το εις βάρος του 0-1. Μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Κρητικούς στο α’ ημίχρονο η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναμπί που μας υπενθυμίζει ότι όσο σοβαρός και να είναι ένας τραυματισμός, όσο διάστημα και να απέχει από την αγωνιστική δράση, η ποιότητα ενός παίκτη που ξέρει μπάλα θα φαίνεται πάντα!

Όπως στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, έτσι και στην αρχή του δευτέρου, ο Ολυμπιακός Λευκωσία βρήκε γρήγορα δίχτυα με τον Μάντζη να νικά από κοντά τον Σωτηρίου για το 0-2 των φιλοξενούμενων.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καλός, με τις αλλαγές στο παιχνίδι να είναι ελάχιστες. Η καλύτερη ευκαιρία εκτός από το γκολ, ήταν το δοκάρι του Λάμπρου με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το μόνο που μπορεί να κρατήσει ο ΟΦΗ από το ματς, εκτός από τις φάσεις και την καλή εικόνα ανά χρονικά διαστήματα, είναι οι επιστροφές των Κοσμά Τσιλιανίδη και Πασχάλη Στάικου, με τον πρώτο να αγωνίζεται για περίπου 25 λεπτά και να είναι αρκετά δραστήριος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν(46΄Σωτηρίου), Λυμπεράκης(58΄Φαν Ντάινεν), Βούρος, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Γκαγιέγος(65΄ Μεγιάδο), Ναμπί (58΄Μπαλογιάννης), Τοράλ(65΄Στάικος), Καμάου(58΄Λάμπρου), Κοροβέσης(65΄ Τσιλιανίδης), Καστάνιος

Ολυμπιακός Λευκωσίας (Γιώργος Πετράκης): Cupic, Confais, Boveda, Μάντζης, Samba, Πεχλιβάνης, Salli, Modou, Soares (46΄Gustavo), Χαραλάμπους, Κυριάκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΟΦΗ