Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Σέρχιο Αγουέρο, ο κορυφαίος που είδε ποτέ η Πρέμιερ

Ο 33χρονος θρύλος της Πρέμιερ Λιγκ και η παρακαταθήκη του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Σέρχιο Αγουέρο, έφτασε σε σημείο να σκέφτεται την πρόωρη απόσυρση του από την ενεργό δράση, έπειτα και από τα προβλήματα με την καρδιά του που εμφανίστηκαν τον τελευταίο καιρό, προβλήματα που προς το παρόν τον αφήνουν εκτός για ένα τρίμηνο.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι, παρ’όλα αυτά, έχει αφήσει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου, και ειδικότερα της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο 33χρονος στράικερ, στη δεκαετία του στο Μάντσεστερ, κατέρριψε όχι ένα, όχι δύο, αλλά επτά (!) ρεκόρ του Αγγλικού πρωταθλήματος!

Με 184 τέρματα, είναι ο πρώτος μη-Βρετανός σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ, και τέταρτος συνολικά, πίσω από τους Άλαν Σίρερ, Γουέιν Ρούνεϊ και Άντι Κόουλ.

Τον Ιανουάριο του 2020, η Σίτι συνέτριβε με 6-1 την Άστον Βίλα στο Έτιχαντ, με τον Σέρχιο Αγουέρο να πετυχαίνει χατ-τρικ. Συγκεκριμένα, πέτυχε το 12ο χατ-τρικ με τη φανέλα των «Πολιτών», κάνοντας τον τον παίκτη με τα περισσότερα χατ-τρικ και παίρνοντας την πρωτιά από τον Σίρερ, ο οποίος είχε 11.

Έπειτα και την αποχώρηση του από το νησί το περασμένο καλοκαίρι, ο επιθετικός από τη Λατινική Αμερική, είχε στο όνομα του ένα γκολ κάθε 108 λεπτά, δίνοντας του το καλύτερο minute/goal ratio, με 14 ολόκληρα λεπτά διαφορά από τον δεύτερο της λίστας, Τιερί Ανρί.

Σε μια άλλη μαγική βραδιά, τον Οκτώβριο του 2015, ο Αγουέρο πετυχαίνει 5 γκολ απέναντι στη Νιούκαστλ, όντας ο πέμπτος παίκτης που το καταφέρνει αυτό στην Πρέμιερ Λιγκ. Η διαφορά είναι ότι οι υπόλοιποι τέσσερεις το κατάφεραν σε 90 λεπτά, ενώ ο Κουν, σε μόλις 66!

Σε ένα ακόμα άλλο ρεκόρ το οποίο έμοιαζε άπιαστο, ο 33χρονος φορ, κέρδισε το βραβείο του Παίκτη του μήνα της Πρέμιερ Λιγκ επτά φορές!

Στο τελευταίο του παιχνίδι του πρωταθλήματος, πέτυχε δύο τέρματα κόντρα στην Έβερτον στο Έτιχαντ, φτάνοντας τα 184 με τη φανέλα της Σίτι, και καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Γουέιν Ρούνεϊ για τα περισσότερα τέρματα με έναν σύλλογο, με τον Άγγλο επιθετικό να είχε 183 για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τέλος, έχει σκοράρει απέναντι στις 32 από τις 33 ομάδες που βρέθηκαν στον δρόμο του, με την τυχερή Μπόλτον να συναντά τον Αγουέρο μια μόνο φορά, τον Αύγουστο του 2011.

 

Φυσικά δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί το γκολ-τίτλος με αντίπαλο την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, τη 13η του Μάη, το 2012. Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ ήταν ισόβαθμες στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος, με τη Γιουνάιτεντ να δοκιμάζεται εκτός έδρας κόντρα στη Σάντερλαντ, και τη Σίτι να υποδέχεται την ΚΠΡ.

Η Γιουνάιτεντ περνά με 0-1 από τις «μαύρες γάτες», και η Σίτι χάνει ένα προβάδισμα του 1-0 στο ημίχρονο, βλέποντας μια ΚΠΡ με δέκα παίκτες να προηγείται με 1-2. Ο Έντιν Τζέκο ισοφαρίζει στο 92ο λεπτό, και δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Σέρχιο Αγουέρο με δυνατό πλασέ κάνει το 3-2, δίνοντας το πρωτάθλημα στους «Σίτιζενς» μετά από 44 χρόνια, στη διαφορά τερμάτων!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ