Συνδεθείτε μαζί μας

ΟΦΗ

Ένας υπέροχος ΟΦΗ υπέταξε τον Βόλο και «πάτησε» τετράδα!

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Jon Toral με δύο γκολ και δύο δοκάρια για τους Κρητικούς.

Ο ΟΦΗ ήταν εκπληκτικός στην εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Βόλο επικρατώντας με το… φτωχό 0-2 για την 10η αγωνιστική της Super League 1.

Στην καλύτερη της εμφάνιση φέτος, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ήταν καταιγιστική έχοντας συνολικά τέσσερα δοκάρια και τον Jon Toral σε φανταστική ημέρα πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματα των φιλοξενούμενων. Με αυτήν τη νίκη ο ΟΦΗ έφτασε τους 15 βαθμούς, παρέμεινε αήττητος εκτός έδρας και ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα! 

Χαρακτηριστική είναι η στατιστική απεικόνιση του αγώνα με τον ΟΦΗ να έχει συνολικά 14 σουτ έναντι 10 του Βόλου, με τα 7 να είναι στο στόχο για τους «ασπρόμαυρους» έναντι μόλις 5 των γηπεδούχων, μεγάλο μέρος των οποίων ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης όταν και ο ΟΦΗ προσπαθούσε να κρατήσει το υπέρ του, πολύτιμο, αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Κρητικοί είχαν και τέσσερα δοκάρια, με τους Toral (δις), Mellado και Gallegos να στέκονται άτυχοι και να μην σκοράρουν στις συγκεκριμένες φάσεις.

Στο μυαλό των κόουτς

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με το κλασικό 4-3-3 με τον Waterman να ξεκινά για πρώτη φορά βασικός στο φετινό πρωτάθλημα. Τα άκρα της άμυνας δεν άλλαξαν με τον Μαρινάκη να αγωνίζεται δεξιά και τον Μπαλογιάννη αριστερά, ενώ Βούρος και Πασαλίδης συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Από εκεί και πέρα, στη μεσαία γραμμή δεν είχαμε κάποια έκπληξη με την «τριπλέτα» Mellado-Gallegos-Toral να κρατάνε τις θέσεις τους, ενώ δεξιά στην επίθεση επιλέχθηκε ο Kamau, αριστερά ο Λάμπρου και στην κορυφή ο Van Duinen.

Για τον Βόλο ο Guillermo Abascal επέλεξε επίσης το 4-3-3 με τον Kleyman κάτω από τα δοκάρια και τους Romero, Gullen, Ryhner και Ferrari στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Oroz, Τσκάνης και Νίνης, ενώ στην επίθεση επιλέχθηκαν οι Regatin, Bartolo και Van Weert.

 

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα με την ομάδα του Νίκου Νιόπλια να κάνει το καλύτερη της εμφάνιση μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα! Οι «ασπρόμαυροι» είχαν συνολικά τέσσερα(!) δοκάρια στο πρώτο μέρος με το 0-1 στην ανάπαυλα να είναι άκρως κολακευτικό για την ομάδα του Βόλου.

Το γκολ για τους Κρητικούς ήρθε στο 12ο λεπτό με τον Toral να πετυχαίνει το πρώτου του γκολ με τη φανέλα του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, ένα πολύ όμορφο γκολ με τον Ισπανό να πατάει περιοχή από τη δεξιά πλευρά και να πλασάρει υποδειγματικά τον Kleyman στέλνοντας τη μπάλα στο απέναντι «γάμα».

Πριν και μετά το γκολ τους, οι «ασπρόμαυροι» είχαν από δύο δοκάρια, με τους Toral και Mellado να νικάνε τον Kleyman αλλά να στέκονται άτυχοι στο 8ο λεπτό, ενώ μετά το γκολ, Gallegos και ξανά Toral είδαν τις προσπάθειες τους να σταματάνε και πάλι στα δοκάρια της εστίας του Βόλου. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τρίτο δοκάρι του ΟΦΗ με τον Gallegos, στην επαναφορά ο Kamau κατάφερε να αστοχήσει σε κενή εστία από το ύψος της μικρής περιοχής. Μία άτυχη στιγμή σε μια γενικά πολύ καλή παρουσία του Αυστραλού στο πρώτο ημίχρονο.

Καλή παρουσία δεν είχε μόνο ο Kamau αλλά όλη η ενδεκάδα του ΟΦΗ με την ομάδα ανασταλτικά να μην κινδυνεύει πέραν μιας απευθείας εκτέλεσης φάουλ του Oroz, το σουτ του οποίου εξουδετερώθηκε από τον Waterman στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης. Mellado και Gallegos έκαναν άριστη δουλειά ανασταλτικά, ενώ συνέβαλαν τα μέγιστα στη γρήγορη μετάβαση της μπάλας από άμυνα σε επίθεση, με τον ΟΦΗ να χάνει σωρεία ευκαιριών σε αντεπιθέσεις. Ο Toral ήταν ο πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου καθώς φαίνεται η κλάση του τόσο στη δημιουργία ευκαιρίων, όσο και στο τελείωμα, με τον Ισπανό να στέκεται λίγο άτυχος έχοντας δύο δοκάρια. Πολύ καλή παρουσία και από τους Van Duinen και Λάμπρου, με τον πρώτο να «κουβαλάει» τη μπάλα και να τη μοιράζει σωστά στα άκρα, αλλά και να δίνει τις δικές του μάχες ταλαιπωρώντας τους αντίπαλους αμυντικούς, ενώ ο δεύτερος ήταν αρκετά κινητικός βάζοντας δύσκολα στον Romero στο πρώτο ημίχρονο. Η στατιστική απεικόνιση του πρώτου ημιχρόνου (4-12 προσπάθειες, 1-6 στο στόχο υπέρ του ΟΦΗ), είναι χαρακτηριστική της εικόνας στο πρώτο 45λεπτο.

Μετά την ανάπαυλα ο ΟΦΗ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο βρίσκοντας μάλιστα γρήγορα δίχτυα και πάλι με τον Toral, ο οποίος έκανε το 0-2 στο 50΄. Δεν κατέβασε ταχύτητα ο ΟΦΗ μετά το γκολ συνεχίζοντας στο ίδιο πλάνο παιχνιδιού. Κατοχή μπάλας, γρήγορη μεταβίβαση της μπάλας και υψηλό pressing στον αντίπαλο όταν εκείνος έχει την κατοχή. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Βόλου στο ματς ήρθε στο 57΄ με τον Bartolo να κάνει από κοντά την κεφαλιά και τον Waterman να αποκρούει σωτήρια για τον ΟΦΗ.

Μετά το 60΄ο Βόλος πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο αλλά ο ΟΦΗ κρατούσε το υπέρ του αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι είχαν σημαντική στιγμή για να μειώσουν το σκορ στο 68΄ με τον Romero να παίρνει την κεφαλιά και τον Βούρο αρχικά και τον Πασαλίδη στη συνέχεια να διώχνουν τη μπάλα προτού εκείνη περάσει τη γραμμή του τέρματος. Στο 76΄ ήταν η σειρά του Βόλου να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι του Waterman, σε μια φάση που τόσο ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, όσο και ο Διαμαντής έκαναν λάθος εκτίμηση χωρίς ωστόσο να το… πληρώνει η ομάδα τους.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Βόλος προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε στο παιχνίδι αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη, με τον ΟΦΗ να κρατάει το υπέρ του 0-2 και να φεύγει με τους τρεις βαθμούς από το «Πανθεσσαλικό» ανεβαίνοντας στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Waterman, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης(72΄Διαμαντής), Μπαλογιάννης, Mellado, Gallegos, Toral(79΄ Selimovic), Kamau(65΄Γρίβας), Λάμπρου(78΄Στάικος), Van Duinen(78΄Castaignos)

Βόλος (Guillermo Abascal): Kleyman, Romero, Gullen(87΄Τερεζίου), Rhyner, Ferrari, Τσοκάνης, Νίνης(46΄Fernades), Regatin, Oroz(79΄Rosero), Bartolo, Van Weert

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΟΦΗ