Συνδεθείτε μαζί μας

NBA

Πάνω από 70 κρούσματα κορωνοϊού στο ΝΒΑ

20 ομάδες έχουν τουλάχιστον από ένα θετικό κρούσμα

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο ΝΒΑ αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού.

Την τελευταία εβδομάδα υπήρξε «έκρηξη» κρουσμάτων στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, καθώς τουλάχιστον 70 παίκτες έχουν μπει σε καθεστώς υγειονομικού πρωτοκόλλου και ασφάλειας. Ήδη το ΝΒΑ και η Εθνική Ένωση Παικτών Μπάσκετ (NBPA) αποφάσισαν στην αναβολή πέντε αναμετρήσεων, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στις εμπλεκόμενες ομάδες.

Τα δεδομένα που προκύπτουν μάλιστα είναι ανησυχητικά, και δείχνουν πως η διασπορά του ιού ανάμεσα στις ομάδες είναι τεράστια. Ενδεικτικό είναι πως 20 ομάδες του πρωταθλήματος έχουν στις τάξεις τους τουλάχιστον ένα θετικό δείγμα covid, με τους Νετς, Μπουλς, Νικς, Λέικερς, Σέλτικς και Μάτζικ να έχουν τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Από την άλλη, μόλις δέκα ομάδες είναι «καθαρές» και δεν έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό. Ο λόγος για τους Πίστονς, Ρόκετς, Πέισερς, Πέλικανς, Θάντερ, αλλά και τους Μπλέιζερς, Σπερς Τζαζ και Γουίζαρντς.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΝΒΑ αποφάσισε να αυστηροποιήσει το πρωτόκολλο ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού, ενώ παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα στις ομάδες να υπογράφουν παίκτες ως αντικαταστάτες όταν έχουν θετικά κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το NBA