Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΟΣΜΟΣ

Παραδέχτηκε ότι πήγε σε…κορωνοπάρτι ο Μπόρις Τζόνσον!

Την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού ζητά η αντιπολίτευση!

Απίστευτα σκηνικά στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να παραδέχεται ότι έχει παραστεί σε… Κορωνοπάρτι εν μέσω σκληρής καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, και την αντιπολίτευση να ζητά άμεσα την παραίτηση του!

«Να παραιτηθεί αν έχει αξιοπρέπεια», λέει η αντιπολίτευση στη Βρετανία. «Δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για πάρτι», απαντά η Κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, που προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Και πώς να γίνει αυτό, όταν η Βρετανία ζούσε το πρώτο της σκληρό lockdown αλλά ο πρωθυπουργός της, αυτός που επέβαλε τους σκληρούς νόμους για την πανδημία του κορονοϊού, ο Μπόρις Τζόνσον, παραδέχτηκε επιτέλους ότι είχε παραστεί στο πάρτι «bring your own booze» (σ.σ. «ο καθένας φέρνει το ποτό του») της Ντάουνινγκ Στριτ!

Μιλώντας στο βρετανικό Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός της χώρας απολογήθηκε για το πάρτι που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2020 και προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως πίστευε εκείνη τη στιγμή ότι επρόκειτο για μια «εργασιακή εκδήλωση», επιτρεπτή από «τεχνικής άποψης», όταν «πήγε στον κήπο», όπου διεξαγόταν.

«Ξέρω ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει τρομακτικές θυσίες τους τελευταίους 18 μήνες» είπε για να προσθέσει: «Καταλαβαίνω τον θυμό που νιώθουν απέναντι σε μένα και την κυβέρνηση, της οποίας ηγούμαι, όταν σκέφτονται ότι στην ίδια την Ντάουνινγκ Στριτ δεν ακολουθούνται οι κανόνες».

Ο Κιρ Στάρμερ, ηγέτης των Εργατικών, χαρακτήρισε «γελοίο» το επιχείρημα του Τζόνσον ότι «δεν γνώριζε πως επρόκειτο για πάρτι», ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό για «εμφανή ψέματα» και διερωτήθηκε αν «έχει την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΟΣΜΟΣ