Συνδεθείτε μαζί μας

ΟΦΗ

«Έγκλημα» Φωτιά στην Τούμπα με θύμα ξανά τον ΟΦΗ!

Φωτιάς και Τζοβάρας έφεραν… τούμπα το ματς, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 3-0.

Ο ΟΦΗ αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να πάρει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Ένα θετικό αποτέλεσμα που όλα έδειχναν ότι θα ερχόταν, αλλά οι Κρητικοί υπολόγιζαν δίχως τους Φωτιά και Τζοβάρα!

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη επικρατώντας 3-0 του ΟΦΗ με δύο γκολ του Kurtic, με τον Σλοβένο να φτάνει τα 12 τέρματα στο πρωτάθλημα και το ματς ουσιαστικά να σημαδεύεται από τη φάση του 1-0 του ΠΑΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που αρχικά είχε κάνει το 0-1 με τον Τσιλιανίδη στο 50΄, αλλά Φωτιάς και Τζοβάρας ακύρωσαν το γκολ των φιλοξενούμενων και «εφηύραν» χέρι του Βούρου περίπου ένα λεπτό πριν το γκολ του ΟΦΗ. Χέρι στη συγκεκριμένη φάση ασφαλώς και δεν υπάρχει καθώς η μπάλα βρίσκει πρώτα στο πόδι του Βούρου και έπειτα από… σπόντα στο χέρι του. Αντίστοιχες φάσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό, δεν έχουν δοθεί πέναλτι από Έλληνες και ξένους διαιτητές.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα, ενώ στη συνέχεια και με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ που υπέστη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρήκε δύο ακόμα γκολ από τους Kurtic και Swiderski στο 76΄ και στο 84΄ αντίστοιχα μετά από λάθη των Πασαλίδη και Waterman. Κρίμα για αυτόν τον ΟΦΗ που σίγουρα άξιζε περισσότερα από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Με αυτήν τη νίκη ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 34 βαθμούς και μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους οκτώ βαθμούς, ενώ ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να μπει για τα καλά στο… κόλπο των Play Offs μένοντας στην έκτη θέση και τους 26 βαθμούς.

 

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ στην Τούμπα σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Waterman να είναι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης και Μπαλογιάννης. Στα χαφ επιλέχθηκαν οι Mellado, Gallegos και Toral, στις πτέρυγες οι De Guzman και Neira και στην κορυφή της επίθεσης ο Τσιλιανίδης.

Ο Răzvan Lucescu για τον ΠΑΟΚ επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Λύρατζη, Ingason, Crespo και Vierinha στην άμυνα. Στα αμυντικά χαφ ο Ρουμάνος επέλεξε τους Kurtic και Τσιγγάρας, με τον Augusto να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο, ενώ στα εξτρέμ ήταν οι Zivkovic-Mitrica με τον Akpom στην κορυφή.

 

Το ματς

Ξεκίνημα στον αγώνα με υψηλό πρέσινγκ από πλευράς ΟΦΗ, με τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Νιόπλια να πιέζουν από το πρώτο λεπτό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Παρά το καλό ξεκίνημα του ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα, με τον Augusto να εκτελεί από θέση τετ-α-τετ στο 6΄ μετά από τεράστιο λάθος του Πασχαλίδη, αλλά η μπάλα έφυγε εκατοστά δίπλα από την εστία του Waterman.

Ο ΟΦΗ ισοφάρισε τις ευκαιρίες στο 11΄ με τον Τσιλιανίδη να κλέβει τη μπάλα και να επιχειρεί το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Πολύ καλός ο ρυθμός του αγώνα έως τώρα στο ματς.

Με περισσότερη υπομονή «χτίζουν» οι δύο ομάδες τις επιθέσεις τους, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να κρατήσει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του και τον ΟΦΗ να είναι πιο συντηρητικός στην άμυνα. Έχει πέσει πλέον ο ρυθμός με το 0-0 να παραμένει και τις δύο ομάδες να έχουν συμπληρώσει μισή ώρα αγώνα.

Νέα σημαντική στιγμή για τον ΟΦΗ στο 33΄ με τον Toral να κάνει το διαγώνιο σουτ και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει τη μπάλα έχοντας σωστή τοποθέτηση. Αρκετά πειθαρχημένος ο ΟΦΗ όταν βρίσκεται σε θέση άμυνας, δεν έχει αφήσει τον ΠΑΟΚ να απειλήσει πέραν της ευκαιρίας του Augusto μετά το λάθος του Πασαλίδη, ενώ επιθετικά οι φιλοξενούμενοι έχουν απασχολήσει τον Πασχαλάκη σε δύο περιπτώσεις.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ΟΦΗ είχε νέα τελική προσπάθεια με τον Toral να επιχειρεί το ανάποδο ψαλίδι μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Καλύτερος σε πολλά σημεία του αγώνα ο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο στην άμυνα, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να βρει το γρήγορο γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου μετά από μια φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ με τον Τσιλιανίδη να σκοράρει, το γκολ όμως ακυρώθηκε μετά από συνεννόηση του Φωτιά με το VAR για χέρι του Βούρου εντός μεγάλης περιοχής περίπου ένα λεπτό πριν το 0-1 του ΟΦΗ. Έτσι ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, με τον Kurtic να ευστοχεί και να κάνει το 1-0 για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο 53ο λεπτό. Έντονα τα παράπονα από πλευράς ΟΦΗ για τη φάση του πέναλτι αφού η μπάλα βρίσκει στο πόδι του Βούρου πριν πάει από… σπόντα στο χέρι του αμυντικού του ΟΦΗ. Με αυτόν τον τρόπο Φωτιάς και Τζοβάρας (VAR) έκαναν το 0-1… 1-0!

Έχοντας συμπληρώσει μία ώρα αγώνα ο ΟΦΗ προσπαθούσε να ανασυγκροτηθεί και να βγάλει αντίδραση, με τον Νίκο Νιόπλια να περνάει στο ματς τους Kamau και Durmishaj.

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε την υπόθεση νίκη στο 76΄ με τον Kurtic να σκοράρει ξανά μετά από δύσκολη σέντρα του Biseswar κάνοντας το 2-0 για τους γηπεδούχους. Με αυτό το γκολ ο Σλοβένος έφτασε τα 12 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 1.

Διαστάσεις θριάμβου πήρε η νίκη του ΠΑΟΚ στο 84΄ με τον Waterman να κάνει τραγικό λάθος και τον Swiderski να το εκμεταλλεύεται και να διαμορφώνει το τελικό 3-0 για τους γηπεδούχους. Κακό το γύρισμα του Πασαλίδη στον Waterman, αλλά ο Ολλανδός φέρει επίσης μεγάλη ευθύνη για το συγκεκριμένο γκολ.

Ο ΟΦΗ πίεσε στα τελευταία λεπτά προκειμένου να βρει το γκολ της τιμής, είχε μια ευκαιρία με ωραίο σουτ του Nabi στο 90΄, αλλά το σουτ του Άγγλου πέρασε άουτ.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Waterman, Βούρος, Πασαλίδης(88΄Μαρινάκης), Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Mellado(70΄Durmishaj), Gallegos, Toral(83΄Van Duinen), De Guzman, Neira(83΄Nabi), Τσιλιανίδης(70΄Kamau)

ΠΑΟΚ (Răzvan Lucescu): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ingason, Crespo, Vierinha(74΄sidcley), Τσιγγάρας(63΄Swab), Kurtic, Augusto(63΄Biseswar), Α. Zivkovic, Mitrica(63΄Jaba), Akpom(80΄Swiderski)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΟΦΗ