Συνδεθείτε μαζί μας

EUROLEAGUE

Νίκη θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Εφές

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει τρεις σερί νίκες στο ΣΕΦ

Συνέχεια στις νίκες του στην Ευρωλίγκα μετά την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στην Μπασκόνια στην Βιτόρια θέλει να δώσει απόψε ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται την Αναντολού Εφές για την 25η αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκοι», με ρεκόρ 13-9 είναι στην 6η θέση και θέλουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να εδραιωθούν ακόμα περισσότερο στις θέσεις της οκτάδας και η πρωταθλήτρια Ευρώπης με 12-11 έχει μεγάλη ανάγκη το «διπλό» για μπει για τα καλά σε τροχιά πλέι οφ. Στην έδρα τους, όπου μετρούν εννέα νίκες σε δέκα αγώνες, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ο οποίος τους έχει όλους διαθέσιμους (σ.σ. ξεμπέρδεψε με τον κορωνοϊό και ο Έισι), θα προσπαθήσουν να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, που θα παραταχθεί με μοναδικό αμφίβολο τον Αντερσον.

Η τουρκική ομάδα, εκτός έδρας φέτος παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια με μόλις τέσσερις νίκες σε δώδεκα αγώνες, θα στηριχθεί για ένα ακόμα παιχνίδι στην πυραυλοκίνητη περιφέρειά της. Λάρκιν, Μίτσιτς και Μπομπουά, θα πρέπει να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο από την άμυνα του Ολυμπιακού, που στα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα του πρώτου γύρου στην Κωνσταντινούπολη ήταν άκρως ανταγωνιστικός, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο έπαθε… καθίζηση και ηττήθηκε 88-69 με επί μέρους σκορ 20-3.

«Πρέπει να είμαστε πολύ σκληροί γιατί η Εφές έχει ταλέντο επιθετικά σε όλες τις θέσεις. Αν την αφήσεις να παίξει το παιχνίδι της, με το ταλέντο που έχει μπορεί να σκοράρει πολύ», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, θέλοντας να δώσει το στίγμα του σημερινού αγώνα για τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί με χίλιους φιλάθλους στις εξέδρες, καθώς εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια που μπορούσε να διαθέσει η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ με βάση τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού.

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Μίλος Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο).

Σε επίπεδο παράδοσης, οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν για 48η φορά στην ιστορία τους, από το 1994 και έπειτα. Ο Ολυμπιακός, προηγείται 24-23 στις νίκες, ενώ στα παιχνίδια που έχουν γίνει επί ελληνικού εδάφους, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 15 νίκες και η Εφές 9. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πάντως, έχει τρεις σερί νίκες στο ΣΕΦ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EUROLEAGUE