Στον βυθό της θάλασσας σε βάθος 25 μέτρων, βρίσκονται ήδη πέντε χιλιάδες φιάλες κρασιού της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ), που σε συνεργασία με τον επιχειρηματία-δύτη Μανώλη Βουτσαλά, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο προϊόν του κρητικού αμπελώνα, το οποίο θα ονομάζεται «Ναυάγιο». Πρόκειται για μια μέθοδο παλαίωσης που εφαρμόζεται πρώτη φορά στην Κρήτη και στοχεύει στο να αναδείξει μέσω αυτού του τρόπου παλαίωσης, τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρητικού οίνου.
«Το όλο εγχείρημα ξεκινάει από το ότι θέλουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα σε σχέση με τον κρητικό αμπελώνα. Βυθίσαμε αυτές τις φιάλες με ποικιλίες μαντηλάρι και κοτσυφάλι για να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Εκτιμώ ότι με το τέλος αυτής της πειραματικής προσπάθειας, θα προκύψει ένα νέο και ιδιαίτερο προϊόν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς, ο οποίος εξήγησε ότι αυτές οι φιάλες, όταν θα ανασυρθούν από το βυθό τον ερχόμενο Αύγουστο θα δοθούν δωρεάν, προκειμένου όσοι αγαπούν το κρασί να γευτούν το αποτέλεσμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
NBA
/ 24 ώρες πρινΟι Μινεσότα Τίμπεργουλβς επικράτησαν 106-99 των Νάγκετς
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άντονι Έντουαρντς, έκαναν το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της...
-
EUROLEAGUE
/ 2 ημέρες πρινΗ Μονακό έκανε το break στην Πόλη, νικώντας 65-62 τη Φενέρμπαχτσε
Οι δυο τους θα τα πουν σε Game 5 στο Πριγκιπάτο!
-
NBA
/ 2 ημέρες πρινOι Μάβερικς επικράτησαν των Κλίπερς (114-101) και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Δύσης
Μάτζικ και Κάβαλιερς θα λύσουν τις διαφορές τους σε Game 7!
-
NBA
/ 3 ημέρες πρινΑποκλεισμός Μπακς με βαριά ήττα από Πέισερς
Oι Μπακς έχασαν με 120-98 από τους Πέισερς και αποκλείστηκαν