Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πίεση στον Λευκό Οίκο να μη σταματήσει η εισαγωγή ουρανίου από τη Ρωσία

Όλα αυτά εν μέσω του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας και τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών στη διαμάχη αυτή.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προκάλεσε μεγάλη ένταση στις σχέσεις του Βλάντιμιρ Πούτιν με τις ΗΠΑ, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που απείλησε ανοιχτά με χρήση πυρηνικών.

Η ένταση αυτή λοιπόν, όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες, προκάλεσε μεγάλες κυρώσεις από την πλευρά της Αμερικής, η οποία θα περίμενε κανείς πως θα έκοβε κάθε συνεργασία με την Ρωσία. Πόσω μάλλον αν αυτή αφορά την οικονομική ενίσχυση της χώρας…

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται δύο πηγές, η βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας στην χώρα, ασκεί τεράστιες πιέσεις στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να συνεχιστεί η εισαγωγή ουρανίου από την Ρωσία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειες.

Πρόκειται για το Εθνικό Ινστιτούτο Ενέργειας (NEI), το οποίο είναι ένας εμπορικός όμιλος αμερικανικών εταιρειών παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των Duke Energy Corp (DUK.N) και Exelon Corp (EXC.O).

Οι ΗΠΑ στηρίζονται στην Ρωσία, στο Καζακστάν και στο Ουζμπεκιστάν για περίπου το ήμισυ του ουρανίου που τροφοδοτεί τους πυρηνικούς σταθμούς τους που με την σειρά τους παράγουν το 20% της ηλεκτρικής ενέργειεας της χώρας, σύμφωνα με U.S. Energy Information Administration και το World Nuclear Association.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ