Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Πεπ Γκουαρδιόλα: «Πριν τη γυναίκα μου, ήμουν στυλιστική καταστροφή»

Για τις στυλιστικές του επιλογές, τα καλά της προπονητικής, τις επιλογές του στο ρόστερ και το ποιοι παίκτες μπορούν να γίνουν προπονητές στο μέλλον μίλησε ο Καταλανός τεχνικός.

Με δόση χιούμορ απάντησε στην πρώτη ερώτηση σε συνέντευξη του ο Πεπ Γκουαρδιόλα, όταν τον ρώτησαν για τις στυλιστικές του επιλογές.

«Η γυναίκα μου είναι πολύ κομψή, με βοηθάει πολύ στις επιλογές μόδας. Πριν από αυτή, ήμουν καταστροφή. Τώρα είμαι κομψός χάρη σε αυτήν. Όλα τα καλά πράγματα στη ζωή μου δημιουργούνται από άλλους, μερικές φορές από τη γυναίκα μου, μερικές φορές από τα λεφτά που έχουμε στους συλλόγους»

Όσον αφορά το καλύτερο κομμάτι της προπονητικής, ανέφερε «Το ποτήρι κρασί όταν κερδίζεις το ματς».

Όταν ρωτήθηκε για τα καλύτερα του χαρακτηριστικά ως προπονητής:

«Μαθαίνω να είμαι πιο υπομονετικός. Πριν, ήμουν αρκετά αγχώδης, δεν ήμουν καλός προπονητής. Τώρα, είμαι καλύτερος, πιο υπομονετικός».

Ερωτώμενος για τον καλύτερο προπονητή-φιλο του, απάντησε: «Ουάου! Έχω κάμποσους».

«Θα άλλαζα τα μισά από αυτά έχω πετύχει ως προπονητής, ή ως ποδοσφαιριστής ώστε να καταφέρω ένα ικανοποιητικό χτύπημα γκολφ. Ειλικρινά, θα έκανα τα πάντα», είπε στη συνέχεια.

Απαντώντας για το ποιοι παίκτες της Σίτι μπορεί να γίνουν προπονητές:

«Οι μέσοι. Πιστεύω ότι ο Γκουντογάν θα γίνει. Οι μέσοι έχουν την ευκαιρία να γίνουν προπονητές. Παίκτες που σκέφτονται το παιχνίδι του ποδοσφαίρου πιο πανοραμικά, όχι απλά “εγώ, εγώ και εγώ”. Όταν αυτοί οι παίκτες αρχίζουν να καταλαβαίνουν το παιχνίδι ως σύνολο, έχουν την ευκαιρία να γίνουν προπονητές».

«Είναι σημαντικό το πως χειρίζεσαι τους παίκτες που δεν επιλέγονται. Αν μπορείς να έχεις την ομάδα ως μία μονάδα, και να χειρίζεσαι καλά τα παιδιά που δεν παίζουν, θα είσαι χαρούμενος. Αν υπάρχουν αναταραχές στα αποδυτήρια, ή ένα χάος, θα είσαι δυσαρεστημένος και χωρίς επιτυχίες», υπογράμμισε στο τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ