Συνδεθείτε μαζί μας

EUROLEAGUE

Ο Ερυθρός Αστέρας επιβλήθηκε 65-62 της Ρεάλ Μαδρίτης

Πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα ενόψει της μάχης για την «8αδα»

Κλειστό παιχνίδι στο Βελιγράδι που πρόσφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις παρότι αμφότεροι δεν χτύπησαν ιδιαίτερα υψηλές επιθετικές επιδόσεις, με τον Ερυθρό Αστέρα να «σοκάρει» τη Ρεάλ Μαδρίτης με 65-62 και με βασικό όπλο την αμυντική του προσήλωση – και πάλι – πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα ενόψει της μάχης για την «8αδα».

Ο Ερυθρός Αστέρας με βασικό όπλο την άμυνα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, τα «μεγάλα» σουτ στις πιο κρίσιμες στιγμές και στο ομαδικό πνεύμα, έστειλε ηχηρό μήνυμα ενόψει της συνέχειας. Ο Ντέγιαν Νταβίντοβατς ήταν καταπληκτικός με 13 πόντους και όταν όλα φαινόντουσαν να γίνονται πιο ζοφερά, έδινε ανάσες.

Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε περίοδο κρίσεως, καθώς τον τελευταίο καιρό τίποτα δε θυμίζει τη κραταιά ομάδα του παρελθόντος. Η αστοχία από τη περιφέρεια στοίχισε δεόντως και αν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιον, μόνο ο Σέρχιο Γιουλ διασώθηκε με 20 πόντους και προσπάθησε… να διαπράξει την απόλυτη ανατροπή.

Το ματς:

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι «μαγκωμένες» και παράλληλα οι άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Η Ρεάλ Μαδρίτης εξ αρχής ανανέωσε επιθέσεις με επιθετικά ριμπάουντ και στα τελευταία λεπτά βρήκε ρυθμό, αν και ο Ερυθρός Αστέρας δεν «μάσησε» στη πίεση και προηγήθηκε με 16-15.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου η συνταγή δεν άλλαξε για τον Ερυθρό, αφού συνέχισε να αμύνεται εξαιρετικά σε περιφέρεια και ρακέτα, με αποτέλεσμα να εξαναγκάζει σε λάθη ή άσχημες επιλογές τους φιλοξενούμενους. Από τα μέσα και έπειτα, αμφότεροι ανέβασαν ταχύτητες, ευστοχώντας από τη περιφέρεια και βρίσκοντας εύκολα καλάθια στο ζωγραφιστό. Παρόλα αυτά, ο πάντα ενεργητικός Ερυθρός ήταν ένα βήμα μπροστά και έκλεισε το πρώτο μέρος με 35-28.

Η τρίτη περίοδος έμεινε πιστή στο πλάνο της αναμέτρησης. Το πάθος, η αυταπάρνηση, ο ιδρώτας και η πίεση να απαρτίζουν την μεγάλη εικόνα. Συστατικά που σφυρηλάτησαν τον εφετινό Ερυθρό Αστέρα, έναν αγώνα που τον έφερε στα μέτρα του και στα μέσα της τρίτης έστειλε τη διαφορά στους οχτώ (44-34). Αμέσως ο Πάμπλο Λάσο κάλεσε time-out, ανασύνταξε την ομάδα του, η διαφορά έπεσε στον πόντο και με το δεκάλεπτο να λήγει 43-42.

Στη τελευταία περίοδο κανένας από τους δύο διεκδικητές πήγαιναν χέρι-χέρι. Σε κάθε ερώτημα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ερυθρός Αστέρας απαντούσε και ανέβασε ξανά τη διαφορά στους επτά (47-40) με τέσσερα λεπτά να απομένουν. Δίχως πολλά-πολλά η ομάδα της Μαδρίτης ευστόχησε σε δύο διαδοχικά τρίποντα με τους Γιουλ και Αμπάλντε να πηγαίνουν την αναμέτρηση στο πόντο. Ο Σέρχιο Γιουλ με 13 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι έστειλε το σκορ στο 63-62 και έδωσε ελπίδες στους Μαδριλένους. Ο αρχηγός της Ρεάλ πήρε την ευθύνη του έσχατου σουτ αλλά… μόνος του ουδείς επικράτησε. Ο ηλεκτρονικός πίνακας στο άκουσμα της κόρνας ανέγραψε 65-62.

Δεκάλεπτα: 16-15, 35-28, 43-42, 65-62

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EUROLEAGUE