Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

«Υπέταξε» την Άρσεναλ στο Λονδίνο και απειλεί Σίτι η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Άρσεναλ στο Λονδίνο, με τους «κόκκινους» να πλησιάζουν στον έναν βαθμό τη Μάντσεστερ Σίτι.

Σε ένα ματς που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και του κλασικού… ρυθμού Premier League, η Λίβερπουλ χωρίς καν να πραγματοποιήσει κάποια μεγάλη εμφάνιση, επικράτησε 2-0 της Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο και έβαλε και… τυπικά φωτιά στην κορυφή, αφού πλέον πλησίασε στον έναν βαθμό από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Από την άλλη πλευρά, η Άρσεναλ έχασε την ευκαιρία της να κάνει ένα μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση της τέταρτης θέσης, αλλά και πάλι έχει το πάνω χέρι σε αυτή τη μάχη.

Σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Ζότα στο 54’ και ο Φιρμίνο στο 62’, ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ είχε την ευκαιρία να δώσει ανάσες στον Σαλάχ, που τον πέρασε στο ματς ως αλλαγή.

Το ματς

Η Λίβερπουλ μπήκε στο ματς με τον αέρα του φαβορί και μόλις στο 2’ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με την κεφαλιά του Φαν Ντάικ, ωστόσο ο Ράμσντεϊλ ήταν σε ετοιμότητα, αλλά όσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός ήταν ξεκάθαρα αρκετά αργός, ενδεικτικό της προσοχής που έδειχναν και οι δύο ομάδες.

Η Άρσεναλ είχε πιο δραστήριο παίκτη τον Μαρτινέλι, που όντως είχε βάλει δύσκολα στον Αλεξάντερ-Άρνολντ, ωστόσο η ουσία ήταν από την πλευρά της Λίβέρπουλ, που στο 45’ είχε τη δεύτερη ευκαιρία της στον αγώνα, με τον Μανέ να εμποδίζεται από τον Γκάμπριελ και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Λίβερπουλ λίγο έλειψε να υποστεί μεγάλο σοκ λόγω του μεγάλου λάθους του Τιάγκο, αλλά ο Άλισον δήλωσε «παρών» στο τελείωμα του Όντεγκααρντ και ουσιαστικά εκεί η Άρσεναλ έχασε το ματς, αφού οι «κόκκινοι» αφυπνίστηκαν.

Ο Βραζιλιάνος χαφ από μοιραίος έγινε… ωραίος και στο 54’ έβγαλε μια υπέροχη κάθετη για τον Ζότα και ο Πορτογάλος με το σουτ στην κλειστή γωνία του Ράμσντεϊλ, που σαφώς είχε ευθύνη, άνοιξε το σκορ. Η Λίβερπουλ φρόντισε να εκμεταλλευθεί το σοκ της Άρσεναλ και στο 62’ «τέλειωσε» το ματς.

Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Ρόμπερτσον έκανε τη σέντρα για τον Φιρμίνο και ο Βραζιλιάνος επιθετικός με ένα… χάιδεμα στην μπάλα διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Σοάρες, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνι – Πάρτεϊ, Τσάκα – Σάκα (74’ Πεπέ), Όντεγκααρντ (67’ Σμιθ-Ρόου), Μαρτινέλι – Λακαζέτ

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο (88’ Τζόουνς) – Ντίας (56’ Φιρμίνο), Ζότα (56’ Σαλάχ), Μανέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ