Συνδεθείτε μαζί μας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρώσοι στρατιώτες αυτοπυροβολούνται με Ουκρανικά όπλα για να γυρίσουν πίσω!

Το «μυστικό» αποκάλυψε 22χρονος στρατιώτης στη μητέρα του.

Ένα αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκουμέντο έφερε στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail, η οποία επικαλείται τις Ουκρανικές Μυστικές Υπηρεσίες, μέσα από το οποίο ακούγεται Ρώσος στρατιώτης να τηλεφωνεί στην μητέρα του- και να της λέει το «μυστικό».

Ποιο είναι αυτό; Πως σκέφτονται να πυροβολήσουν ο ένας τα πόδια του άλλου με ουκρανικές σφαίρες, για να τους στείλουν πίσω στη Ρωσία, καθώς αν φύγουν, θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης 8 ετών. Ο Ρώσος στρατιώτης μάλιστα, λέει στη μητέρα του, πως ήδη το έχουν κάνει αυτό κάποιοι συμπολεμιστές τους με ιδιαίτερη επιτυχία.

Η μητέρα του Ρώσου φαντάρου παρακαλάει τον γιο της να γυρίσει πίσω στο σπίτι σώος και ασφαλής: «Θέλω να πάω στον στρατιωτικό σταθμό ή στη μονάδα σου. Πες τους ότι έχω μείνει μόνη και χρειάζομαι τη βοήθειά σου για να σε στείλουν πίσω».

Ο Ρώσος στρατιώτης όμως της λέει πως οι διοικητές του δεν θα τον στείλουν πίσω: «Αυτοί που αρνήθηκαν να υπηρετήσουν έχουν ήδη ποινή φυλάκισης οκτώ ετών». Κάπου εκεί της αποκαλύπτει το «μυστικό»!

Πως ψάχνουν ουκρανικές σφαίρες 7,62 αντί για τις 5,62 χιλιοστών που χρησιμοποιούν τα ρωσικά ΑΚ-74 για να αυτοτραυματιστούν. Σκέφτονται, να πυροβολήσει ο ένας τα πόδια του άλλου, να βάλουν επιδέσμους, ώστε να τους στείλουν στο νοσοκομείο στο Μπουντενόφσκ, μια πόλη στη νότια Ρωσία. Της εξήγησε κιόλας, πως ήδη κάποιοι το έχουν κάνει με επιτυχία.

Πριν λίγες μέρες- αναφέρει η Daily Mail- πως ένας Ρώσος στρατιώτης που συνελήφθη από τον ουκρανικό στρατό, ισχυρίστηκε ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει «ομάδες θανάτου» που σκοτώνουν τους λιποτάκτες και αυτούς που αρνούνται να λάβουν μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο τρομοκρατημένος 22χρονος είπε ότι υπάρχει «πραγματικά» μια ομάδα εκπαιδευμένη για να παραλαμβάνει τυχόν λιποτάκτες και να εισβάλει ακόμα και στα σπίτια τους. Αυτή η πρακτική οδήγησε πολλούς στο να παραδοθούν. Προειδοποίησε δε, όποιον σκέφτεται να εγκαταλείψει τον στρατό ότι «δεν θα τα καταφέρει».

Εν τω μεταξύ, το «Πεντάγωνο» εκτιμά ότι η Ρωσία έχει χάσει έως και 28.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων μαχών στην Ουκρανία. Απώλειες περίπου διπλάσιες από αυτές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν για δύο δεκαετίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ