Συνδεθείτε μαζί μας

SUPERLEAGUE 1

ΟΦΗ-Παναιτωλικός 0-1: Βαθμολογική «ξηρασία» στην έδρα του και νέα ήττα από τον Παναιτωλικό!

Αγνώριστος ΟΦΗ στα εντός έδρας ματς των Play outs, νέα ήττα με 0-1 από τον Παναιτωλικό.

Οι εντός έδρας αναμετρήσεις του ΟΦΗ συνεχίζουν να αποτελούν τον αρνητικό παράγοντα των Κρητικών στα Play outs με τον Παναιτωλικό να είναι η τελευταία ομάδα που φεύγει με το «διπλό» από το Ηράκλειο μετά το τελικό 0-1!

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος του αντιπάλου του στο πρώτο μέρος μην καταφέρνοντας να μετουσιώσει σε γκολ τις λίγες ευκαιρίες που πραγματοποίησε, την ίδια στιγμή που Παναιτωλικός μετρούσε μόλις μία τελική προσπάθεια σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός στο καλό του δεκάλεπτο κατάφερε να βρει γκολ και αφού απείλησε αρχικά με τους Μπελεβώνη και Kornelius, ο Βέργος ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα στο 52΄ μετά από αντεπίθεση της ομάδας του Αγρινίου. Στη συνέχεια ο ΟΦΗ άργησε να αντιδράσει, ενώ στο τέλος Στάικος και Neira δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης με τον πρώτο να βλέπει τον Ανέστη να εξουδετερώνει το μακρινό σουτ του και τον δεύτερο να μη βρίσκει στόχο βρισκόμενος μόνος από κοντά στην μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης.

Μετά το σημερινό αποτέλεσμα ο ΟΦΗ δίνει νέα ευκαιρία στον Αστέρα Τρίπολης να τον προσπεράσει στη βαθμολογία, ενώ ο Παναιτωλικός προσπέρασε, προσωρινά, τον Βόλο φτάνοντας τους 36 βαθμούς.

Στο μυαλό του κόουτς

Για τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Epassy κάτω από τα δοκάρια, τους Μαρινάκη και Μπαλογιάννη στα άκρα της άμυνας και τους Διαμαντή-Βούρο στο κέντρο. Στη μεσαία γραμμή την είσοδο του στην ενδεκάδα πραγματοποίησε ο Μπουζούκης, με τους Mellado και Neira να διατηρούνται, ενώ η επιθετική τριπλέτα δεν άλλαξε σε σχέση με το ματς στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο με τους Τσιλιανίδη, Λάμπρου και Phellype να βρίσκονται στο βασικό σχήμα.

Για τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε το 4-4-1-1 με τον Ανέστη στο τέρμα και τους Αποστολάκη, Larsson, Cornelius και Pereyra στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο προτιμήθηκαν οι Antunes και Flores, με τους Morsay και Duarte να είναι στα «φτερά», ενώ ο Βέργος διατηρήθηκε στην αιχμή του δόρατος με τον Mendoza να είναι πίσω του σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο.

Το ματς

Πολύ καλός ρυθμός στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά κινητικές και να πατάνε συχνά την αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρηση ανήκε στον ΟΦΗ μόλις στο 3΄ με την εξ επαφής κεφαλιά του Διαμαντή να περνάει λίγο άουτ.

Νέα απειλή από πλευράς ΟΦΗ στο 10΄ με τον Ανέστη να εξουδετερώνει το διαγώνιο σουτ του Phellype. Εδώ και λίγα λεπτά ο ΟΦΗ έχει επιβάλλει τον ρυθμό του έχοντας κλείσει τους φιλοξενούμενους στο δικό τους μισό του γηπέδου, με τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να γίνει επικίνδυνος κυρίως από αντεπιθέσεις.

Νέο σουτ από πλευράς ΟΦΗ στο 17΄ και πάλι με τον Phellype. ο Ανέστης έδιωξε εύκολα την προσπάθεια του Βραζιλιάνου με τον Τσιλιανίδη στη συνέχεια να τροφοδοτεί τον Λάμπρου ο οποίος σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο τελευταίος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Με την ολοκλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Παναιτωλικός έψαχνε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο ματς, την ίδια στιγμή που ο ΟΦΗ συνέχιζε την πίεσή του.

Πρώτη τελική προσπάθεια για τους Αγρινιώτες στο 32΄με τον Βέργο να αποφεύγει τον Mellado και να εκτελεί ψηλά άουτ.

Πρώτη αλλαγή στο ματς και αναγκαστική από πλευράς Παναιτωλικού με τον Μπελεβώνη να μπαίνει στη θέση του Mendoza στο 33ο λεπτό.

Αναγκαστική αλλαγή και για τον ΟΦΗ στο 40΄ με τον Λάμπρου να φεύγει τραυματίας με πρόβλημα στον προσαγωγό και τον Kamau να παίρνει τη θέση του.

Τίποτα το ιδιαίτερο στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον ρυθμό να πέφτει και τις δύο ομάδες να οδηγούνται με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου με τον Παναιτωλικό να απειλεί δις με τους Μπελεβώνη και Kornelius να μην μπορούν να βρουν δίχτυα.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 49΄ με την κεφαλιά-ψαράκι του Βέργου από κοντά να φεύγει παράλληλα με την εστία του Epassy και τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα να μπλοκάρει στη συνέχεια. Τυχερός στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο ΟΦΗ.

Γκολ για τον Παναιτωλικό στο 52ο λεπτό με τον Βέργο να εκτελεί από πλάγια θέση και να στέλνει στο παραθυράκι της εστίας του Epassy τη μπάλα ανοίγοντας το σκορ για τους Αγρινιώτες!

Επικίνδυνο γύρισμα του Kamau από τα δεξιά στο 57΄, απομακρύνει με τα πόδια τον κίνδυνο ο Ανέστης. Ψάχνει να βρει αντίδραση στο γκολ του Παναιτωλικού ο ΟΦΗ αλλά οι Αγρινιώτες κρατάνε το μηδέν.

Διπλή αλλαγή για τον ΟΦΗ στο 58΄ με τους Μπουζούκη και Τσιλιανίδη να αποχωρούν για να μπουν στις θέσεις τους οι Στάικος και Γιαννούλης αντίστοιχα.

Νέα αλλαγή για τους γηπεδούχους στο 69΄ με τον Weiss να παίρνει τη θέση του Διαμαντή στο ματς. Διπλή αλλαγή και για τον Παναιτωλικό με τους Lluy και Dago να παίρνουν τις θέσεις των Αποστολάκη και Morsay αντίστοιχα.

Δίχως κάποια αξιόλογη φάση εδώ και ώρα, ο Παναιτωλικός έχει κλείσει τους χώρους με τον ΟΦΗ να δυσκολεύεται να σπάσει το διπλό τείχος του Αναστασίου.

Δεν έχει εμφανιστεί στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ, δέχθηκε το γρήγορο γκολ στο καλό δεκάλεπτο του Παναιτωλικού και από τότε η ομάδα του Νίκου Νιόπλια δυσκολεύεται να φτάσει σε τελική προσπάθεια. Έχουν συμπληρωθεί 75 λεπτά αγώνα με τον Παναιτωλικό να κρατάει με σχετική ευκολία το υπέρ του αποτέλεσμα.

Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 76΄ με τον Neira να κάνει το πλασέ από το ύψος του πέναλτι αλλά να αστοχεί στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη.

Απάντηση του Παναιτωλικού σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με τον Epassy να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση και να παραχωρεί το κόρνερ σε τετ-α-τετ του Βέργου.

Γκολ για τον Παναιτωλικό από το κερδισμένο κόρνερ με τον Kornelius να εκμεταλλεύεται την ημιτελής επέμβαση του Epassy σε διαγώνιο σουτ του Flores και να βρίσκει δίχτυα, το γκολ ωστόσο δε μέτρησε με τον κεντρικό αμυντικό των φιλοξενούμενων να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ. Το 0-1 παραμένει με το ματς πλέον να βρίσκεται στο 81ο λεπτό!

Μακρινό σουτ του Στάικου στο 84΄ με τον Ανέστη να έχει εκτινάσσεται και να απομακρύνει τον κίνδυνο για την ομάδα του κρατώντας το 0-1!

Διπλή αλλαγή για τον Παναιτωλικό στο 87΄ με τον σκόρερ Βέργο να φεύγει από το ματς και τον Καρέλη να παίρνει τη θέση του, ενώ χώρο έκανε και ο Duarte για να κάνει την είσοδο του ο Barbosa.

Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων στην αναμέτρηση.

Σπουδαία ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Neira να αστοχεί από κοντά βρισκόμενος μόνος από πλάγια θέση!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Epassy, Μαρινάκης, Διαμαντής(69΄Weiss), Βούρος, Μπαλογιάννης, Mellado, Μπουζούκης(58΄Στάικος), Neira, Τσιλιανίδης(58΄Γιαννούλης), Λάμπρου(40΄Kamau), Phellype

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης(70΄Lluy), Larsson, Cornelius, Pereyra, Flores, Antunes, Mendoza(33΄Μπελεβώνης), Duarte(87΄Barbosa), Morsay(70΄Dago), Βέργος(87΄Καρέλης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το SUPERLEAGUE 1