Συνδεθείτε μαζί μας

SUPERLEAGUE 1

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-0: Έκλεισε με νίκη τις εντός έδρας υποχρεώσεις του στα Play outs

Με γκολ του Phellype ο ΟΦΗ πανηγύρισε την πρώτη του εντός έδρας νίκη στα Play outs.

Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του για τις εντός έδρας αναμετρήσεις στα Play outs της Super League 1 επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης με 1-0!

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Phellype στο 73ο λεπτό με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να φτάνει τα οκτώ γκολ με τα ασπρόμαυρα και να δίνει τη μοναδική εντός έδρας νίκη στα Play outs στην ομάδα του στον τελευταίο αγώνα του ΟΦΗ μπροστά στο κοινό του για φέτος.

Με αυτήν τη νίκη οι Κρητικοί επέστρεψαν στην κορυφή των Play outs έχοντας πλέον 44 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στους και στην τρίτη θέση του μίνι πρωταθλήματος.

Στο μυαλό του κόουτς

Για τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό 4-3-3, με τον Epassy στο τέρμα και τους Μαρινάκη, Βούρο, Γιαννούλη, Μπαλογιάννη στην άμυνα. Στο κέντρο φανέλα βασικού πήρε ο Στάικος, με τους Αργεντίνους Neira και Mellado να παραμένουν στην ενδεκάδα. Στην επίθεση στη θέση του τραυματία Λάμπρου προτιμήθηκε ο Τσιλιανίδης, με τον Kamau να επιστρέφει μετά από καιρό ως βασικός στο άλλο άκρο και τον Phellype να παραμένει στην κορυφή.

Για τον φιλοξενούμενο Αστέρα ο Milan Rastavac παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Παπαδόπουλο να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα μοναδική αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στη Λαμία ήταν ο Ruben Garcia αντί του Carmona στο δεξί άκρο, με τους Atienza, Χριστόπουλο και Alvarez να κρατάνε τις θέσεις τους. Στον χώρο του κέντρου Κανελλόπουλος και Munafo προτιμήθηκαν ως αμυντικά χαφ, με τον Riera «δεκάρι», ενώ στην επίθεση ο Σέρβος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στον Sito στο αριστερό άκρο, ενώ στο δεξί παρέμεινε ο Soni, με τον συνήθη ύποπτο Barrales να βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος.

Το ματς

Αναγνωριστικό το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, με τον ΟΦΗ να είναι πιο ζωηρός και να προσπαθεί, κυρίως μέσω του Neira, να τροφοδοτήσει τους κινητικούς μέχρι τώρα Τσιλιανιάδη και Phellype.

Πρώτο σουτ στο ματς στο 7΄ με τον Kamau να παίρνει τη μπάλα μετά από εξαιρετικό τακουνάκι του Neira, αλλά το σουτ του κόντραρε στα σώματα και έφυγε κόρνερ.

Αρκετά καλή η κυκλοφορία της μπάλας μέχρι τώρα στον χώρο του κέντρου από τον ΟΦΗ, με τους Στάικο, Mellado και Neira να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα απέναντι στους Κανελλόπουλο, Munafo και Riera που δυσκολεύονται να τους περιορίσουν. Λείπει ωστόσο η καλή τελική πάσα για τον ΟΦΗ…

Πρώτο σουτ για τον Αστέρα Τρίπολης στο 17ο λεπτό με τον Μαρινάκη να προλαβαίνει τον Soni βάζοντας δυνατά το πόδι του και παραχωρώντας κόρνερ, το πρώτο για τους Αρκάδες στο ματς.

Πολύ καλή δουλειά από τον Στάικο κλέβοντας τη μπάλα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου στο 19΄, στη συνέχεια ο Έλληνας μέσος πέρασε στον Neira, ο οποίος έκοψε στον Mellado, αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν αρκετά άστοχο.

Με τη συμπλήρωση εικοσιπέντε λεπτών αγώνα οι δύο ομάδες δεν είχαν καταφέρει να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά των δύο τερματοφυλάκων.

Στο 29΄ ήρθε η πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς με τον Barrales να παίρνει την αδύναμη κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Epassy, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Riera πραγματοποίησε εξαιρετική τρίπλα πάνω στον Βούρο, με τον Epassy στη συνέχεια να προλαβαίνει τον Ισπανό μεσοεπιθετικό των φιλοξενούμενων προτού εκείνος γίνει επικίνδυνος.

Έχει ανέβει στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας Τρίπολης δείχνοντας πως διαθέτει τους παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ στο ένας εναντίον ενός.

Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 35΄ με τον Kamau να κάνει σπουδαία ενέργεια να βρίσκει τον Phellype στο ύψος του πέναλτι, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό του ΟΦΗ να κάνει το σουτ στην κίνηση και τον Παπαδόπουλο να έχει απάντηση, ενώ στη συνέχεια ο Neira δε μπόρεσε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε στέλνοντάς τη αργά πάνω στον Έλληνα τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης.

Τεράστια ευκαιρία για τον Αστέρα στο 41΄ με τον Riera να μη μπορεί να νικήσει τον Epassy από μικρή απόσταση σε δύο χρόνους, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να πραγματοποιεί σπουδαία διπλή επέμβαση! Αυτή ήταν η μεγαλύτερη και η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου με τον Αστέρα Τρίπολης να ζητάει πέναλτι στην πρώτη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ για πτώση του Barrales εντός περιοχής σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Γιαννούλη. Η φάση πέρασε από το μικροσκόπιο του Ευαγγέλου στο VAR με τον αγώνα να συνεχίζεται κανονικά.

Αρκετές οι αψιμαχίες και τα σφυρίγματα μετά τη φάση του Barrales στο 49΄, με τον εκνευρισμό να μεταφέρεται και στους υπόλοιπους παίκτες του γηπέδου.

Γρήγορη αντεπίθεση του Αστέρα στο 57΄ με τελικό αποδέκτη των Riera το πλασέ του οποίου πέρασε παράλληλα με την εστία του Epassy καταλείγοντας άουτ.

Πρώτη αλλαγή στο ματς για τον Αστέρα στο 57΄ με τον Iglesias να παίρνει τη θέση του Κανελλόπουλου στο ματς.

Μαζεμένες τρεις αλλαγές από τον Νιόπλια στο 58΄ με τους Μπουζούκη, Toral και De Guzman να περνάνε στον αγωνιστικό χώρο στις θέσεις των Kamau, Τσιλιανίδη και Στάικου αντίστοιχα.

Τεράστια ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 60΄ με τους De Guzman και Μπουζούκη να συνεργάζονται άψογα, αλλά το σουτ του τελικού αποδέκτη Phellype ήταν άστοχο από πολύ ευνοϊκή θέση!

Νέα ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 66΄ με τον Μπουζούκη να συγκλίνει από τα δεξιά, να επιχειρεί το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Πιο επιθετικός ο ΟΦΗ μετά την έλευση των Μπουζούκη, De Guzman και Toral στο ματς.

Νέα αλλαγή για τους γηπεδούχους στο 72΄ με τον Κοροβέση να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Neira. Αυτή θα είναι και η τελευταία εμφάνιση του Νίκο Κοροβέση μπροστά στο κοινό του ΟΦΗ, ο οποίος μπήκε καταχειροκροτούμενος στον αγωνιστικό χώρο.

Γκολ για τον ΟΦΗ στο 73΄ με τον Phellype να νικάει από κοντά τον Παπαδόπουλο με δεύτερη προσπάθεια μετά από ωραία δομημένη επίθεση του ΟΦΗ και δυνατό σουτ του Toral το οποίο απέκρουσε επιδεικνύοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά ο Παπαδόπουλος. Στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Βραζιλιάνου επιθετικού ο οποίος άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Αστέρα στο 75΄ με τον Epassy να κάνει λάθος και τον Soni να βρίσκεται σε θέση βολής αλλά το σουτ του πέρασε εκατοστά δίπλα από την εστία του Καμερουνέζου τερματοφύλακα.

Αλλαγές για τους φιλοξενούμενους με τους Carmona, Capilla και να μπαίνουν στο ματς αντί των Garcia και Riera αντίστοιχα.

Μπήκαμε στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Αστέρα να έχει ανεβάσει τις γραμμές του προκειμένου να βρει γκολ ισοφάρισης.

Τελευταία αλλαγή για τους Κρητικούς με τον Durmishaj να παίρνει τη θέση του Phellype στο 84ο λεπτό του αγώνα.

Ευκαιρία για τον Αστέρα στο 85΄ με τον Barrales να παίρνει την κεφαλιά από τον Βούρο με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Epassy. Συνεχίζουν την πίεση οι Αρκάδες!

Μακρινό  καιδυνατό σουτ του Durmishaj στο 88΄ με τον Παπαδόπουλο να είναι εκτός θέσης, η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Δύο αλλαγές για τον Αστέρα στο 89΄ με τους Μιχόπουλο και Santafe να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο στη θέση των Sito και Munafo αντίστοιχα. Έκλεισαν τις αλλαγές τους και οι δύο προπονητές.

Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 90΄ με τον Barrales να βρίσκει τον Soni στο πίσω δοκάρι, με τον τελευταίο να βάζει άσχημα το πόδι του στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Τέσσερα λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων στο ματς.

Τίποτα το ουσιαστικό στον επιπλέον χρόνο με τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει το πρώτο του εντός έδρας τρίποντο στην τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση για φέτος!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

ΟΦΗ(Νίκος Νιόπλιας): Epassy, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Mellado, Στάικος, Neira(72΄Κοροβέσης), Kamau, Τσιλιανίδης, Phellype(84΄Durmishaj)

Αστέρας Τρίπολης(Milan Rastavac): Παπαδόπουλος, Χριστόπουλος, Atienza, Alvarez, Ruben Garcia(79΄Carmona), Munafo, Κανελλόπουλος(57΄Iglesias), Sito, Riera(79΄Capilla), Soni, Barrales

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το SUPERLEAGUE 1