Συνδεθείτε μαζί μας

SUPERLEAGUE 1

Βόλος-ΟΦΗ 5-0: Διασυρμός από το Βόλο στο κλείσιμο της σεζόν για τους Κρητικούς

Ο ΟΦΗ γνώρισε ταπεινωτική ήττα με 5-0 από το Βόλο κλείνοντας με το χειρότερο δυνατό τρόπο τη φετινή χρονιά.

Σε διασυρμό εξελίχθηκε η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση του ΟΦΗ για τη φετινή σεζόν, με τους Κρητικούς να γνωρίζουν βαριά ήττα με 5-0 από το Βόλο στο «Πανθεσσαλικό»!

Ο ΟΦΗ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο πρώτο μέρος, με το Βόλο να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο γήπεδο και να πηγαίνει στα αποδυτήρια βρισκόμενος 3-0 μπροστά στο σκορ με τα δύο γκολ του Van Weert και την εύστοχη εκτέλεση φάουλ του Fernandes.

Στο πρώτο μισό του δευτέρου μέρους οι Κρητικοί εμφανίστηκαν πιο σοβαροί χάνοντας ευκαιρίες αλλά ο Βόλος ήταν εκείνος που βρήκε και πάλι δίχτυα με τον Rosero στο 66ο και στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου.

Αυτή ήταν και η πιο βαριά ήττα στη φετινή σεζόν για τον ΟΦΗ, ένα ματς από το οποίο σίγουρα θα βγουν αρκετά  συμπεράσματα για το βάθος στο ρόστερ των Κρητικών ενόψει της νέας σεζόν.

Στο μυαλό του κόουτς

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας στο τελευταίο ματς της χρονιάς στο Βόλο. Πιο συγκεκριμένα σε σύστημα 5-3-2 που μετατρέπεται σε 3-5-2 όταν η ομάδα επιτίθεται, κάτω από τα δοκάρια για τους Κρητικούς έκανε το ντεμπούτο του ο Μανδάς, με τους Weiss, Διαμαντή, Βούρο, Πασαλίδη και Μπαλογιάννη να είναι η αμυντική πεντάδα (Weiss και Μπαλογιάννης είχαν ρόλο αμυντικών μπακ-χαφ). Mellado, Μπουζούκης και De Guzman προτιμήθηκαν στον χώρο του κέντρου, με τον Toral να πλαισιώνει τον Durmishaj στην επίθεση.

Για τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3, με τερματοφύλακα τον Παπαδόπουλο  και τους Ferrari, Τριανταφύλλου, Alho και Gulen στην αμυντική τετράδα. Στη μεσαία γραμμή επιλέχθηκαν οι Barientos, Τσοκάνης και Μεταξάς, ενώ Rosero, Fernandes και Van Weert ήταν οι τρεις επιθετικοί της θεσσαλικής ομάδας.

Το ματς

Πρώτη καλή στιγμή στο 5΄ για το Βόλο με τον Rosero να κάνει το δυνατό σουτ και τον Μανδά να πέφτει και να αποκρούει στην αριστερή του γωνία. Πιέζει ο Βόλος στα πρώτα λεπτά με τον ΟΦΗ να έχει κλειστεί στα καρέ του.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 10΄ με τους Durmishaj και Toral να αλλάζουν γρήγορα τη μπάλα και τον πρώτο να κάνει το διαγώνιο σουτ το οποίο και εξουδετέρωσε ο Παπαδόπουλος παραχωρώντας το κόρνερ. Από την εκτέλεση ο Πασαλίδης πήδηξε ψηλότερα από όλους αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του Βόλου που δε δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Γκολ για το Βόλο στο 12΄ με τον Van Weert να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα του ΟΦΗ και να εκτελεί με ο αριστερό στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μανδά, ο οποίος ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. 1-0 για το Βόλο νωρίς στο ματς.

Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση ο ΟΦΗ, με τον Νίκο Νιόπλια να ζητά από τους ποδοσφαιριστές του να κυκλοφορήσουν πιο γρήγορα τη μπάλα.

Σημαντική στιγμή για το Βόλο στο 21΄ με τον Μεταξά να βρίσκεται σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Γκολ για το Βόλο στο 29΄ και πάλι με τον Van Weert μετά από ολέθριο λάθος στην άμυνα του ΟΦΗ! Αρχικά ο Weiss γύρισε τη μπάλα με τον κεφάλι προς τα πίσω σε χώρο που κινούταν ο Ολλανδός επιθετικός του Βόλου, με τον Βούρο στη συνέχεια να μη συνεννοείται με τον Μανδά, με τον Van Weert να προλαβαίνει και τους δύο και να στέλνει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του ΟΦΗ για το 2-0 του Βόλου. Αυτό ήταν το 17ο γκολ του Van Weert στο πρωτάθλημα!

Κάνει πάρτι ο Βόλος απέναντι στον ΟΦΗ με τον Fernandes να κάνει το 3-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 37ο λεπτό του αγώνα!

Πρώτη αλλαγή στο ματς και αναγκαστική με τον Βούρο να μη μπορεί να συνεχίσει και τον Γιαννούλη να παίρνει τη θέση του.

Διπλή χαμένη ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 44΄ με τον Μπαλογιάννη να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά και να κάνει το σουτ με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Durmishaj πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον ΟΦΗ να μην έχει εμφανιστεί στο «Πανθεσσαλικό».

Διπλή αλλαγή για τον ΟΦΗ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τους Τσιλιανίδη και Phellype να παίρνουν τις θέσεις των Διαμαντή και Durmishaj αντίστοιχα.

Με ευκαιρία για τον ΟΦΗ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τον Τσιλιανίδη να βρίσκεται σε θέση βολής από πλάγια θέση αλλά ο Παπαδόπουλος είπε για άλλη μια φορά όχι στους ποδοσφαιριστές του Νίκου Νιόπλια.

Νέα ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 50΄ με τον Τσιλιανίδη να βρίσκει τον Phellype στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να μη βρίσκει γεμάτα τη μπάλα στέλνοντάς την πάνω στον Παπαδόπουλο. Αρκετά πιο κινητικός ο ΟΦΗ με τον Τσιλιανίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 55΄ με τον Phellype να κάνει το δυνατό διαγώνιο σουτ και τη μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου!

Πρώτη αλλαγή για το Βόλο με τον Rienstra να παίρνει τη θέση του Barientos στο 56ο λεπτό.

Κλείνει τις αλλαγές του ο Νίκος Νιόπλιας περνώντας στο ματς τους Neira και Στάικο στις θέσεις των Toral και De Guzman αντίστοιχα.

Έχοντας συμπληρώσει 65 λεπτά αγώνα, ο ΟΦΗ παρουσιάζεται αρκετά καλύτερος στο δεύτερο μέρος έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως όμως να μετουσιώσει σε γκολ κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Γκολ για το Βόλο στο 66΄ στην πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος με τον Rosero να προλαβαίνει την έξοδο του Μανδά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ για το 4-0 του Βόλου.

Αλλαγή για το Βόλο στο 76΄ με τον νεαρό Λογαρά να παίρνει τη θέση του Τσοκάνη.

Έχουμε συμπληρώσει πλέον 80 λεπτά παιχνιδιού, με τα εναπομείναντα λεπτά να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο Βόλος ισοπεδώνει τον ΟΦΗ με τον Rosero να κάνει το 5-0 στο 82΄ παίρνοντας ανενόχλητος την κεφαλιά εντός της μικρής περιοχής του ΟΦΗ.

Ευκαιρία για το Βόλο στο 84΄ με τον Van Weert να απαλλάσσεται εύκολα από το μαρκάρισμα του Πασαλίδη, αλλά το σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον Μανδά.

Μακρινό σουτ του Phellype στο 90΄ με τον Παπαδόπουλο να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ.

Τρία τα λεπτά του επιπλέον χρόνου στο ματς.

Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 90+2΄ με το σου του Neira από το ύψος της μεγάλης περιοχής να περνάει άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βολος(Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Ferrari, Τριανταφύλλου, Alho, Gulen, Barientos(56΄Rienstra), Τσοκάνης(76΄Λογαράς), Μεταξάς, Rosero, Fernandes, Van Weert

ΟΦΗ(Νίκος Νιόπλιας): Μανδάς, Weiss, Διαμαντής(46΄Τσιλιανίδης), Βούρος(38΄), Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Mellado, Μπουζούκης, De Guzman(61΄Στάικος), Toral(61΄Neira), Durmishaj(46΄Phellype)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το SUPERLEAGUE 1