Συνδεθείτε μαζί μας

EUROPA LEAGUE

Ήττα-σοκ για τη Ρόμα, που έχασε 2-1 από τη Λουντογκόρετς

Η Άρσεναλ επικράτησε 2-1 της Ζυρίχης

Επιφύλασσε εκπλήξεις το πρώτο σκέλος της πρεμιέρας του Europa League, με τη Ρόμα να ηττάται 2-1 από τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία και να κάνει το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα στον θεσμό.

Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ περνούσε με 2-1 από την Ελβετία, νικώντας τη Ζυρίχη, ενώ η ΑΕΚ Λάρνακας λύγιζε στο τέλος από τη Ρεν, επίσης με 2-1.

1ος όμιλος

Η εξόρμηση στην Ελβετία έκρυβε κινδύνους για την Άρσεναλ, που όμως επιβλήθηκε 2-1 της Ζυρίχης και μπήκε με το δεξί στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.
Ο Μαρκίνιος άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό, με τον Κριέζιου να ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 44’. Εντέλει, ο Ενκέτια ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στους «κανονιέρηδες» στο 62’, με το δεύτερο μέρος να ξεκινά με ενός λεπτού σιγή προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ, που απεβίωσε.

Την ίδια ώρα, Αϊντχόφεν και Μπόντο/Γκλιμτ έμεναν στο 1-1 στην Ολλανδία.

Οι Σκανδιναβοί πήραν το προβάδισμα με τρομερό γκολ του Γκρόνμπαεκ στο 44’ και ο Γκάκπο έφερε το ματς στα ίσα στο 62’, με τους πρωταθλητές Νορβηγίας να κάνουν εκ νέου σαφές πως και φέτος ονειρεύονται… μεγαλεία στην Ευρώπη!

Αποτελέσματα
Ζυρίχη-Άρσεναλ 1-2
Αϊντχόφεν-Μπόντο/Γκλιμτ 1-1

Βαθμολογία
1.Άρσεναλ 3 (2-1)
2.Αϊντχόφεν 1 (1-1)
3.Μπόντο/Γκλιμτ 1 (1-1)
4.Ζυρίχη 0 (1-2)

2ος όμιλος

Λύγισε στο τέλος η ΑΕΚ Λάρνακας, που ηττήθηκε 2-1 από τη Ρεν δεχόμενη γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι Γάλλοι είχαν πάρει το προβάδισμα με τον Τεάτ στο 29’, με τους Κύπριους να ισοφαρίζουν με τον Όιερ στο 33’. Εντέλει, ο Ασινιόν ήταν αυτός που πλήγωσε την ΑΕΚ με τρομερό γκολ στο 90+4’, υποχρεώνοντας σε οδυνηρή ήττα την ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα.
Στο τέλος κρίθηκε και το έτερο ματς του ομίλου, με τη Φενερμπαχτσέ να επικρατεί επίσης 2-1 της Ντινάμο Κιέβου.Ο Ενρίκε έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους στο 35’, με τον Τσιγκάνκοφ να φέρνει το ματς στα ίσα στο 63’.Κι ενώ φαινόταν ότι οι δύο ομάδες θα βολεύονταν με τον έναν βαθμό, ήρθε ο Μπατσουαγί να λυτρώσει τη Φενέρ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αποτελέσματα
ΑΕΚ Λάρνακας-Ρεν 1-2
Φενερμπαχτσέ-Ντινάμο Κιέβου 2-1

Βαθμολογία
1. Φενερμπαχτσέ 3 (2-1)
2.Ρεν 3 (2-1)
3. ΑΕΚ Λάρνακας 0 (1-2)
4.Ντινάμο Κιέβου 0 (1-2)

3ος όμιλος

Η μεγάλη… μπόμπα των ματς των 19:45 σημειώθηκε στη Βουλγαρία και το Ράζγκραντ, όπου η Λουντογκόρετς σόκαρε τη Ρόμα, νικώντας τη 2-1.Το ματς άναψε μετά το 70’, με τον Κόουλι να βάζει μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους στο 72’.
Ο Σομουντόροφ ισοφάρισε στο 86’, λυτρώνοντας τους «τζαλορόσι», όμως ο Νονάτο έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του ένα δίλεπτο αργότερα, τεζάροντας την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο!

Έτσι, οι Βούλγαροι ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου με την Μπέτις, που δεν δυσκολεύτηκε να περάσει με 2-0 από το Ελσίνκι.Μεγάλος πρωταγωνιστής των «βερδιμπλάνκος» ο Γουίλιαν Ζοσέ, που άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 64’.

Αποτελέσματα
Ελσίνκι-Μπέτις 0-2
Λουντογκόρετς-Ρόμα 2-1

Βαθμολογία
1.Μπέτις 3 (2-0)
2.Λουντογκόρετς 3 (2-1)
3.Ρόμα 0 (1-2)
4.Ελσίνκι 0 (0-2)

4ος όμιλος

Το… ντέρμπι των Ουνιόν έκατσε στους Βέλγους, με τη Σεν Ζιλουάζ να νικά 1-0 την ομάδα του Βερολίνου εκτός έδρας και να μπαίνει με το δεξί στο Europa League.Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 39’ από τον Λάινεν, με τους Γερμανούς να τελειώνουν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μίχελ στις καθυστερήσεις.
Στο μεταξύ, η Μπράγκα επιβλήθηκε 2-0 της Μάλμε εκτός έδρας και έπιασε… από νωρίς κορυφή!Το σκορ άνοιξε ο Ροντρίγκες στο 30’, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ορτα στο 70’ να κλείνει το ματς.

Αποτελέσματα
Μάλμε-Μπράγκα 0-2
Ουνιόν Βερολίνου-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 0-1

Βαθμολογία
1.Μπράγκα 3 (2-0)
2.Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 3 (1-0)
3.Ουνιόν Βερολίνου 0 (0-1)
4.Μάλμε 0 (0-2)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EUROPA LEAGUE