Συνδεθείτε μαζί μας

EUROBASKET

Η ώρα των νοκ άουτ στο Ευρωμπάσκετ

Με τέσσερις αναμετρήσεις γίνεται η αρχή για τους «16» της διοργάνωσης

Βγαίνουν τα τέσσερα πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς ξεκινάει σήμερα στο Βερολίνο η φάση των «16».

Τα φώτα πέφτουν πάνω στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, με την Ισπανία να αντιμετωπίζει τη Λιθουανία στις 21:30 (ΕΡΤ1). Η ομάδα του Σκαριόλο πέρασε στα νοκ άουτ ως πρώτη του 1ου ομίλου, με ρεκόρ 4-1, γνωρίζοντας την ήττα από το Βέλγιο με 83-73 στην 3η αγωνιστική. Η Λιθουανία πέρασε ως τέταρτη από το 4ο γκρουπ, με ρεκόρ 2-3. Το επόμενο εμπόδιο για τον νικητή του ζευγαριού θα προκύψει από το Φινλανδία-Κροατία.

Τα ελληνικά βλέμματα πέφτουν πάνω στο Γερμανία-Μαυροβούνιο (19:00, ΕΡΤ3), από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος της Εθνικής στα προημιτελικά, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Τσεχίας το βράδυ της Κυριακής. Με ρεκόρ 4-1 και μοναδική ήττα το 88-80 από τη Σλοβενία πέρασε ως δεύτερη από το 2ο γκρουπ η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ. Ως τρίτοι από το 3ο γκρουπ με ρεκόρ 3-2 πέρασαν οι φιλοξενούμενοι.

Η αρχή γίνεται στις 13:00 με την αναμέτρηση Τουρκία-Γαλλία (ΕΡΤ1). Η ομάδα του Αταμάν δεν έχει ενθουσιάσει έως τώρα, αλλά πέρασε ως δεύτερη (πίσω από την Ισπανία) στο 2ο γκρουπ με ρεκόρ 3-2, ενώ καλείται να πορευτεί δίχως Λάρκιν στη συνέχεια του τουρνουά. Η ομάδα του Κολέ βγήκε τρίτη στο 2ο γκρουπ με 3-2, πίσω από τη Σλοβενία και τη Γερμανία. Στους «8», η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει Σερβία ή Ιταλία.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία υποδέχεται το Βέλγιο στις 15:45 (ΕΡΤ1). Η ομάδα του Ντόντσιτς έκανε 4-1 στο 2ο γκουπ και πέρασε ως πρώτη, ενώ οι Ομπασοχάν είχαν 3-2 και προκρίθηκε ως τέταρτη. Στα προημιτελικά θα παίξει (όποιος προκριθεί) με Ουκρανία ή Πολωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EUROBASKET