Συνδεθείτε μαζί μας

ΟΦΗ

«Έκοψε» βαθμούς από τον ΠΑΟΚ με ήρωα τον Διαμαντή στο 102΄!

Ο ΟΦΗ πήρε ισοπαλία (1-1) από τον ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι σήμερα.

Αμέσως πριν τη διακοπή των Εθνικών ομάδων ο ΟΦΗ φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ στο «Θ. Βαρδινογιάννης» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League 1. Οι Κρητικοί κατάφεραν να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Διαμαντή να ισοφαρίζει το γρήγορο γκολ του Narey για το τελικό 1-1!

Ο ΟΦΗ είχε καλή εικόνα στο πρώτο μέρος, ένα ημίχρονο με έντονο ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Η ποιότητα του Narey φάνηκε μόλις στο 9ο λεπτό, όταν μετά από όμορφη μπαλιά του Vierinha, ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ κατέβασε με το στήθος τη μπάλα και εκτέλεσε τον Stevens βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Το γκολ του Γερμανού ήταν το μοναδικό πριν την ανάπαυλα παρά τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν στη συνέχεια από τους γηπεδούχους που φάνηκαν να υστερούν στην τελική προσπάθεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, σε αυτό βοήθησε και η 7λεπτη διακοπή λόγω καπνογόνων λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός με τις περισσότερες φάσεις, αλλά αστοχία και Stevens κράτησαν το ματς στο 0-1. Ο ΟΦΗ στις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο μέρος και μέχρι την ολοκλήρωση του 90λέπτου δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, για να έρθει τελικά ο Διαμαντής στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά να κάνει το 1-1 και να δώσει βαθμό ισοπαλίας στην ομάδα του απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν χάσει τεράστια ευκαιρία να πετύχουν την ισοφάριση με τον Dicko να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση απέναντι από τον Kotarski και να σουτάρει, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ βρήκε όσο χρειαζόταν τη μπάλα για να της αλλάξει πορεία και στη συνέχεια η άμυνα του να μπορέσει να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Με αυτήν την ισοπαλία ο ΟΦΗ ανέβηκε στους τέσσερις βαθμούς και την 10η θέση του πρωταθλήματος, ενώ ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 11 βαθμούς βρισκόμενος στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Στο μυαλό των κόουτς

Για τον ΟΦΗ, ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό, πλέον, 5-4-1 δίνοντας αμέσως φανέλα βασικού στον Guerreiro στην κορυφή της επίθεσης λίγα 24ωρα μετά την άφιξή του στο Ηράκλειο. Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Stevens, στην άμυνα Larsson και Μπαλογιάννης επιλέχθηκαν στα άκρα, ενώ Διαμαντής, Βούρος και Πασαλίδης κράτησαν τις θέσεις τους στο κέντρο. Στη μεσαία γραμμή ντεμπούτο με τη φανέλα του ΟΦΗ έκανε και ο Perea, με τους Diousse και Mellado να τον πλαισιώνουν και τον Dicko πιο μπροστά έχοντας έναν πιο ελεύθερο ρόλο.

Για τον ΠΑΟΚ, o Razvan Lucescu δεν ανακάτεψε σχεδόν καθόλου την τράπουλα σε σύγκριση με το προηγούμενο ματς κόντρα στη Λαμία προχωρώντας σε μόλις μία αλλαγή, αφού προτίμησε τον Zivkovic στο αριστερό άκρο της επίθεσης αντί του Biseswar. Ο Ρουμάνος τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία που του παρείχαν οι Vierinha, Κουλιεράκης, Ingason και Λύρατζης κόντρα στη Λαμία, δίνοντας τους φανέλα βασικού και σήμερα κόντρα στον ΟΦΗ, με τον Kotarski να παραμένει κάτω από τα γκολπόστ. Στο κέντρο Kurtic και Dantas κράτησαν τις θέσεις τους με τον Douglas Augusto σε ρόλο «δεκαριού», τον Narey να παραμένει στο δεξί άκρο της επίθεσης και τον Oliveira στην «αιχμή» του δόρατος.

 

Το ματς

Καλή στιγμή για τον ΟΦΗ στο 3΄ με τον Guerreiro να κάνει το πλασέ εντός μεγάλης περιοχής αλλά ο Kotarski δε δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Νέο λάθος από τον ΠΑΟΚ κοντά στην μεγάλη του περιοχή με τον Dicko να είναι αυτός που θα κλάψει αυτήν τη φορά αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Kotarski.

Πολύ καλό ξεκίνημα από τους γηπεδούχους, με τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Νιόπλια να είναι αρκετά κινητικοί, να πιέζουν ψηλά, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο απέναντι από τον Kotarski αλλά να υστερούν μέχρι τώρα στην τελική προσπάθεια

Γκολ για τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του τελική προσπάθεια στο ματς στο 9΄ με τον Narey να υποδέχεται στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ τη φοβερή μπαλιά του Vierinha και με δυνατό σουτ να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Stevens για το 0-1 των φιλοξενούμενων.

Παρά το καλό ξεκίνημα του ΟΦΗ, ο «δικέφαλος του βορρά» βρίσκει γρήγορο γκολ χωρίς να… ιδρώσει μετά και τη κακή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων στη φάση του γκολ.

Πρώτη αλλαγή στο ματς για τον ΠΑΟΚ με τον Vierinha να αποχωρεί τραυματίας στο 25ο λεπτό και τον Τσαούση να παίρνει τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο.

Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 31΄ με τον Oliveira να στρώνει τη μπάλα εντός περιοχής στον Augusto, ο τελευταίος έκανε το σουτ αλλά ο Stevens απέκρουσε με τα πόδια.

Νέο σουτ από πλευράς φιλοξενούμενων με τον Dantas να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά αλλά έστειλε τη μπάλα αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Stevens.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 35΄ με τον Diousse να κάνει το σουτ στην κίνηση από ευνοϊκή θέση, μετά από ωραίο γύρισμα του Μπαλογιάννη, αλλά να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ. Ο ΠΑΟΚ απάντησε δευτερόλεπτα αργότερα με μια εξίσου μεγάλη ευκαιρία αφού ο Oliveira αστόχησε από πλεονεκτική θέση βρισκόμενος μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής του ΟΦΗ.

Καλός ρυθμός στα τελευταία λεπτά με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 41΄ με τον Zivkovic να συγκλίνει από τα αριστερά αλλά να μη μπορεί να νικήσει τον Stevens.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου: ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-1

Πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος για τον ΠΑΟΚ στο 48΄ με το διαγώνιο σουτ του Narey μα απομακρύνεται σε κόρνερ από τον Stevens.

Δυνατό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος για τον ΠΑΟΚ που πιέζει αρκετά ψηλά και έχει κλείσει τον ΟΦΗ στα καρέ του.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε από το 55΄ και μετά με τον ΠΑΟΚ να κλείνεται περισσότερο στα καρέ του όταν ο ΟΦΗ έχει τη μπάλα, επιδιώκοντας να «χτυπήσει» τον αντίπαλό του κυρίως σε αντεπιθέσεις.

Πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ στο 63΄ με τον Durmishaj να μπαίνει αντί του Πασαλίδη. Αλλαγή σχηματισμού από τον Νίκο Νιόπλια σε 4-3-3 με τον Durmishaj στο αριστερό άκρο και τον Diousse να κινείται λίγο πιο μπροστά από τους Perea και Mellado.

Πιο δραστήριος ο ΟΦΗ, πιέζει ψηλά, μοιράζει πιο γρήγορα τη μπάλα. 20 λεπτά ακόμα για την ολοκλήρωση του 90λέπτου.

Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ στο 72΄ με τους El Kadouri και Brandon να μπαίνουν αντί των Augusto και Oliveira αντίστοιχα.

Κίτρινη στον Λύρατζη για φάουλ στον Dicko στο 75ο λεπτό. Οι άνθρωποι του του ΟΦΗ ζήτησαν κόκκινη στη συγκεκριμένη φάση αφού ο Λύρατζης ήταν ο τελευταίος παίκτης και  ανέκοψε αντικανονικά τον Dicko, που αν περνούσε βρισκόταν μόνος απέναντι στον Kotarski.

Αλλαγή για τον ΟΦΗ στο 79΄ με τον Thorarinsson να παίρνει τη θέση του Μπαλογιάννη. Αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ με τον Schwab να περνάει στο ματς αντί του Kurtic.

Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 83΄ με τον Stevens να αποκρούει το σουτ που επιχείρησε ο Brandon από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Διπλή αλλαγή για τον ΟΦΗ στο 84΄ με του Bifouma και Στάικο να παίρνουν τις θέσεις των Guerreiro και Perea αντίστοιχα. Κλείνει τις αλλαγές του με αυτόν τον τρόπο ο Νίκος Νιόπλιας.

11 λεπτά οι καθυστερήσεις του αγώνα λόγω της διακοπής που προηγήθηκε για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα που άναψαν οι φίλοι του ΟΦΗ λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους.

Γκολ για τον ΟΦΗ στην εκπνοή του αγώνα με τον Διαμαντή να παίρνει την κεφαλιά σε διεκδίκηση με τον Ingason και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ δίνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στους Κρητικούς.

Τελικό αποτέλεσμα: ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-1

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ(Νίκος Νιόπλιας): Stevens, Larsson, Διαμαντής(63΄Durmishaj), Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης(79΄Thorarinsson), Mellado, Perea(84΄Στάικος), Dicko, Diousse, Guerreiro(84΄Bifouma)

ΠΑΟΚ(Razvan Lucescu): Kotarski, Λύρατζης, Ingason, Κουλιεράκης, Vierinha(25΄Τσαούσης), Kurtic(79΄Schwab), Dantas, Douglas Augusto(72΄El Kadouri), Narey, Zivkovic, Oliveira(72΄Brandon)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΟΦΗ