Συνδεθείτε μαζί μας

EUROLEAGUE

Η  Ζαλγκίρις νίκησε εκτός έδρας τη Βιλερμπάν με σκορ 93-76

Η πολύ ανταγωνιστική ομάδα του Μακσβίτις ανέβηκε στο 4-3

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στην Ευρωλίγκα σημείωσε η Ζαλγκίρις. Η λιθουανική ομάδα κατάφερε να φύγει «αλώβητη» από το «Αστρομπάλ». επικρατώντας της Βιλερμπαν 93-76 . Με αυτόν τον τρόπο, η πολύ ανταγωνιστική μέχρι στιγμής ομάδα του Μακσβίτις ανέβηκε στο 4-3, με τη Βιλερμπάν να πέφτει στο 3-4.

Η Ζαλγκίρις είχε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα το προβάδισμα, ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να ξεμακρύνει με το παιχνίδι να είναι «ανοιχτό» μέχρι το τέλος. Τελικά, η πολύ καλή άμυνα της λιθουανικής ομάδας κράτησε χαμηλά τη Βιλερμπάν στην τέταρτη περίοδο και έφερε το «διπλό», και μάλιστα με πολύ καλή διαφορά.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Τόμας Ντίμσα, που σημείωσε 21 πόντους με 5/6 τρίποντα στο καλύτερο παιχνίδι του με τα «πράσινα». Εξαιρετικός ήταν και ο Λεκαβίτσιους με 16 πόντους, αλλά και ο πάλι καθοριστικός Κίναν Έβανς με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Από τους γηπεδούχους, κορυφαίος ήταν ο Τζόνα Μάθιους με 15 πόντους, ενώ θετικοί ήταν Νουά και Ντε Κολό με 12 και 11 αντίστοιχα.

Το ματς
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα πηγαίνοντας από την αρχή χέρι-χέρι. Το παιχνίδι ήταν υψηλού ρυθμού, με τους Τζάκσον-Καρτράιτ και Γιουσουφά Φαλ να ξεκινούν εξαιρετικά για τη Βιλερμπάν, και τους Κίναν Έβανς και Λούκας Λεκάβιτσιους για τη Ζάλγκιρις. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με γκολ-φάουλ του Ντε Κολό και βραχεία κεφαλή των γηπεδούχων (24-22).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ζαλγκίρις με πρωτοστάτη τον Τόμας Ντίμσα προσπάθησε να ξεμακρύνει, τρέχοντας ένα σερί 16-5 και φτάνοντας στο +8 (31-39). Η λιθουανική ομάδα συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στη διάρκεια του δεκαλέπτου, ωστόσο προς το τέλος του ημιχρόνου ένα σερί των Γάλλων δια χειρός Ντε Κολό και Νουά τους έφερε και πάλι στο καλάθι (46-48), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με προβάδισμα της Ζαλγκίρις (46-50).

Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα του Μακσβίτις προσπάθησε και πάλι να ξεφύγει, έφτασε στο +7 (52-59), με τη Βιλερμπάν και πάλι να απαντάει με σερί 10-1 και να περνάει μπροστά με Λάιτι και Καουντί. Οι δύο ομάδες έμειναν κοντά μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, που έκλεισε με μικρό προβάδισμα της Ζάλγκιρις (67-69).

Στο τελευταίο μέρος το ματς συνέχισε να είναι «ντέρμπι», με τους φιλοξενούμενους να έχουν πάντως τον έλεγχο και να φτάνουν και πάλι στο +6 (75-81). Η ομάδα του Μακσβίτις με όπλο την άμυνα άρχισε να ξεφεύγει, με τη Βιλερμπάν να παραδίνεται και να ηττάται με σκορ που δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα (76-93).

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 46-50, 67-69, 76-93

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EUROLEAGUE