Συνδεθείτε μαζί μας

EUROLEAGUE

Η Ζαλγκίρις πήρε τη νίκη επί της Μακάμπι (68-67)

«Κλείδωσαν» την πρόκριση παρά την ήττα οι Ισραηλινοί

Ολοζώντανη στο κυνήγι της οκτάδας και της πρόκρισης στα playoffs της Ευρωλίγκας έμεινε η Ζαλγκρίρις, με την Μακάμπι να δέχεται μια «γλυκιά» ήττα, κλειδώνοντας από σήμερα την παρουσία της στην οκτάδα!

Σε ένα ματς «ζωής ή θανάτου», οι Λιθουανοί χρειάστηκαν να παίξουν την άμυνα της σεζόν στο άστοχο σουτ του Μπόλντγουιν στο φινάλε του αγώνα, πανηγυρίζοντας τη νίκη με σκορ 68-67 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην κατάμεστη «Ζαλγκίριο Αρένα» για την 33η και τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης!

Μια νίκη που διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβηκαν – έστω και προσωρινά – στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 18-15 και πλέον καλείται να κάνει τη δουλειά και στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν την τελευταία αγωνιστική.

Από την άλλη, οι Ισραηλινοί παρά το γεγονός πως γνώρισαν την ήττα και έπεσαν στο 19-14, «κλείδωσαν» την παρουσία τους στα playoffs, καθώς ηττήθηκαν με λιγότερους από δύο πόντους διαφορά.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σμιτς και Τέιλορ με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, με τον δεύτερο μάλιστα να πετυχαίνει τη βολή για το 68-67 στα 21 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Για τη Μακάμπι ξεχώρισαν Μπόλντγουιν (12π.) και Μάρτιν (12π.).

Ζαλγκίρις-Μακάμπι Τελ Αβίβ 68-67

Το ματς:

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι, συμβαδίζοντας στο σκορ. Πετυχαίνοντας το πρώτο τρίποντο της Ζαλγκίρις στο ματς, ο Λεκαβίτσιους έστειλε στο +4 (17-13) τους φιλοξενούμενους στο 8’, με τους Μπόλντγουιν και Σόρκιν να απαντούν για το 17-17 της περιόδου.

Χάρη σε ένα εκρηκτικό δίλεπτο στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου με τρία μεγάλα τρίποντα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ξέφυγε με +7 για το 29-22. Παρά την αντίδραση των γηπεδούχων και τα καλάθια των Πολονάρα και Σμιτς, οι Γερμανοί διατήρησαν το προβάδισμα, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ για το 45-42.

Διαφορετικό το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου η σκοπιμότητα, αλλά και η κρισιμότητα του αγώνα, έκαναν πιο αργό και κλειστό το παιχνίδι. Ενδεικτικό είναι πως τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 14-7 υπέρ των Λιθουανών, οι οποίοι και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +4 και το 56-52.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, εκεί όπου η Ζαλγκίρις είχε – έστω και οριακά – το πάνω χέρι μέσα του δεκαλέπτου. Η Μακάμπι με καλάθια των Μπόλντγουιν και Νέμπο πέρασε μπροστά (65-67) στο 38′, με τους γηπεδούχους να απαντούν με τον Ουλανόβα και τη βολή του Τέιλορ στα 21” πριν τον αγώνα για την ανατροπή (68-67). Ο Μπόλντγουιν πήρε την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης για τους φιλοξενούμενους, με τον Αμερικανό να αστοχεί στην εκπνοή και τη Ζαλγκίρις να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 42-45, 56-52, 68-67.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EUROLEAGUE